A fűszer, mely mindig kerüljön a kávédba a dietetikusok szerint

Felejtsd el a tejet és a cukrot, van egy sokkal jobb ízesítője a kávédnak, mely a dietetikusok szerint nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi.

Ha valaki igazán szereti a kávét, akkor mindig talál valami okot arra, hogy épp miért is kell innia még egy csészével. Önmagában napi 2-3 adag kávé alapvetően bele is férhet az étrendedbe, hiszen egy fekete kávé csupán 5 kalóriát tartalmaz, jót tesz a szívednek, az agyadnak, és csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát.

A fűszer, mely mindig kerüljön a kávédba a dietetikusok szerint

Ha viszont tejet és cukrot adsz hozzá, akkor cseppet sem mondható már egészségesnek, hiszen felesleges zsírt és cukrot viszel be a szervezetedbe. Szerencsére a dietetikusok tudják, hogyan enyhítsd kicsit a kávé keserűségét cukor vagy tejtermékek nélkül is:

Csupán annyit kell tenned, hogy adsz egy kevés őrölt fahéjat a darált kávédhoz főzés előtt.

A fahéj nagyon kellemes ízt ad a kávénak, így nem érzed majd szükségét, hogy tejet vagy cukrot adj hozzá. Amellett pedig, hogy megúszod a plusz zsiradékot és a cukrot, rendkívül sok hasznos tápanyagot viszel be a szervezetedbe a fahéjnak köszönhetően, ugyanis gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét, és hozzájárul a demencia kockázatának csökkentéséhez is.

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!