Eddig ihatjuk meg probléma nélkül a lefőzött kávét

Előfordult már veled is, hogy nem ittad meg az összes kávét, amit lefőztél? Most kiderül, meddig fogyaszthatod el biztonsággal!

Félálomban nehéz kiszámolni, pontosan mennyi kávéra is van szüksége az embernek ahhoz, hogy felébredjen. Gyakran ilyenkor megmarad néhány deci kávé, melyet már nincs időnk elfogyasztani, így gyakran megmarad. A kérdés csak az, hogy ezt még el lehet-e fogyasztani vagy ki kell-e önteni? Most kiderül!

Eddig ihatjuk meg probléma nélkül a lefőzött kávét

Nincs sok időnk

Miután kihűlt a kávé teljesen megváltozik az íze. Körülbelül 30 perc szobahőmérsékleten tartás után az íz jelentősen romlik, ám ha ez nem zavar minket, akkor nyugodtan megihatjuk még néhány óráig.

Egy nap után már igencsak romlik az íze, de egészségügyi probléma nélkül megihatjuk, persze csak akkor, ha tejtermékmentes.

Tehát másnaposan még bátran elfogyaszthatjuk, azonban harmadnap már érdemesebb újat főzni.

Forrásunk volt.


Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek