Eddig ihatjuk meg probléma nélkül a lefőzött kávét

Előfordult már veled is, hogy nem ittad meg az összes kávét, amit lefőztél? Most kiderül, meddig fogyaszthatod el biztonsággal!

Félálomban nehéz kiszámolni, pontosan mennyi kávéra is van szüksége az embernek ahhoz, hogy felébredjen. Gyakran ilyenkor megmarad néhány deci kávé, melyet már nincs időnk elfogyasztani, így gyakran megmarad. A kérdés csak az, hogy ezt még el lehet-e fogyasztani vagy ki kell-e önteni? Most kiderül!

Eddig ihatjuk meg probléma nélkül a lefőzött kávét

Nincs sok időnk

Miután kihűlt a kávé teljesen megváltozik az íze. Körülbelül 30 perc szobahőmérsékleten tartás után az íz jelentősen romlik, ám ha ez nem zavar minket, akkor nyugodtan megihatjuk még néhány óráig.

Egy nap után már igencsak romlik az íze, de egészségügyi probléma nélkül megihatjuk, persze csak akkor, ha tejtermékmentes.

Tehát másnaposan még bátran elfogyaszthatjuk, azonban harmadnap már érdemesebb újat főzni.

Forrásunk volt.


Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek