Borsónyi titkok – itt a borsószezon

Attól, hogy édes, apró, harsogóan zöld és főleg levesként vagy főzelékként tudjuk elképzelni, nyugodtan kezdhetünk vele kísérletezni, hiszen itt a borsószezon!

A leves...

Ugyan kísérletezésre szólítunk fel mindenkit, de ez nem jelenti azt, hogy bármi bajunk is lenne a finom zöldborsólevessel. Éppen ellenkezőleg! Az egyszerű zöldborsólevest fel lehet dobni a levesbetétként és alkotótársként funkcionáló zöldségek variálásával.

Még több zöldborsóleves >>

A főzelék...

A zöldborsó a leggyerekbarátabb főzelék – nem reprezentatív felmérések alapján. Szinte biztos, hogy még a legfőzelékellenesebb kisgyerek is megeszik egy tányérral belőle, néha-néha. Hogy a fehér vagy piros verziót részesítjük előnyben, az főképp attól függ, hogy anyukánk hogyan készítette – de egyszer próbáljuk ki máshogy is. Mert a változatosság gyönyörködtet!

Még több zöldborsófőzelék recept >>

És az egyebek...

A borsó karrierje nem fejeződik be a levesnél és a főzeléknél. Most, amíg friss és zsenge, használjuk rizottókhoz, salátákhoz, zöldségfasírtokhoz, rakott ételekhez. Ha gondolunk az ínségesebb időkre, fagyasszuk le vagy tegyük el üvegben. De amíg van rá lehetőségünk, együk nyersen, frissen pucolva és marokszámra – mert szerintünk a borsó még így is tökéletes!

Még több zöldborsós recept >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...