9 olcsó és tuti FASÍRT, aminek mindenki örülni fog

Örök kedvencünk, a fasírt nemcsak hagyományosan elkészítve, de ma már számtalan reform variációban is megsüthető. Te melyiket választod a hétre? 

Legtöbben ismerjük és imádjuk az alap fasírtreceptet: darált sertéshús, tojás, zsemle, zsemlemorzsa, fokhagyma, rengeteg pirospaprika, ezekkel az alapokkal nem lőhetünk mellé, és vendégvárónak is tökéletes. A klasszikus fasírt azonban nagy utat járt be az elmúlt években, tekintettel arra, hogy egyre többen táplálkoznak speciális igények szerint: ma már rengeteg zöldségfasírt, maradékmentő recept áll a rendelkezésünkre. Elterjedtek az alternatív lisztekkel készült fasírtok, a zabpelyhes, vagy éppen cukkinis verziók, ezekkel szinte Dunát rekeszthetünk, annyira sokféle létezik belőlük.

Persze, aki marad a hagyományoknál, annak az egybesült fasírt, a Stefánia vagdalt, a baconbe tekert fasírtok hoznak majd kielégülést, ezek nem csak ünnepekre, egy sima hétvégi menüben is megállják a helyüket, különösen, hogy rém egyszerű összedobni őket.Aki könnyedebb ízekre vágyik, az süssön csicseriborsólisztből fűszeres, ropogós falafelt, de gombából, káposztából, sőt, lencséből is lehet mindenféle jó, ezekre is mutatunk recepteket. Ha egyben tolod a sütőbe a fasírtodat, akkor könnyen szeletelhető, gusztusos sültet kapsz a végén, és azt se felejtsük el, hogy így az olajban sütés maceráját is megspórolhatod. Ha kis pogácsákat formázol a fasírtod alapanyagaiból, akkor is próbálkozhatsz a sütőben sütéssel, de azért a forró zsiradékban, tűzhelyen sütött, ropogós fasírt utánozhatatlan!

Következzenek a legmenőbb fasírtok:

Ezeket olvastad már?

címlaprecept

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek