7 nap, 7 étel – tavaszidéző ételekkel űzzük el a telet

A tél már nagyon a végét járja, és mi már alig várjuk, hogy végre a legfrissebb tavaszi zöldségekkel alkothassunk a konyhában. Ugyan még kicsit várni kell majd a spárgára, újkrumplira és barátaikra, néhány tavaszi szellős, üde és virágos fogást már most is összedobhatunk.

Minden ételből visszaköszönnek majd az első tavaszi, virágillatú napok, a rügyező fák és a lágy esők: végre már elérhető közelségbe került a megújulás évszaka. Főzzünk bátor, harsány, mégis frissítő és üde ízekkel, hátha ettől hamarabb beköszönt majd a tavasz. Viszlát, hideg, viszlát, tél, viszlát, téli ételek!

HÉTFŐ

Hideg avokádókrémes retekleves

Az avokádókrémleves receptjéért kattints IDE

Az apró piros retkeket nem olyan nehéz fellelni egész évben, így ehhez a fantasztikusan gyors, istenien krémes leveshez be is szerezhetünk pár csomaggal. Az avokádótól zseniális állaga lesz, míg belebújnak az olyan tagadhatatlanul tavaszi ízek, mint a retek vagy az újhagyma is. A zöldség leveleit nehogy eldobjuk: hasznuk lesz másnap!

KEDD

Reteklevélpesztós zöldségtészta

Az istenien zöld tészta receptjét ITT találod

A retek levele nem szemét: különlegesen pikáns pestót készíthetünk belőle, ha egy kevés maggal, sajttal, fokhagymával és olajjal krémesre turmixoljuk. Tésztával összekeverve meg is van a mai ebéd, és az előző nap használt retkek levele sem vész kárba.

SZERDA

Malfatti fokhagymás paradicsomszósszal

A leggyorsabb házi olasz tészta érkezik szerdán: mindössze 30 percbe kerül az elkészítése, és kirobbanóan friss ízekkel van telepakolva: a ricotta, a fokhagyma, a citromhéj, a szerecsendió és az ízletes paradicsomszósz repít minket a tavasz felé.

CSÜTÖRTÖK

Zöldborsófőzelék - Vicikó konyhájából

Ha tavasz, akkor borsó, és ha borsó, akkor főzelék. Szerencsére egész évben kapható a mirelit zöldség (és amúgy is, lássuk, be, kevesen állunk neki hüvelyes borsót hámozni), így ehhez az ebédhez maximum 30 perc és néhány filléres alapanyag kell majd.

PÉNTEK

Vegán cukkinitócsni

Pénteken lepjük meg a családot (vagy magunkat) egy nagy adag könnyű, gyors és laktató tócsnival. Készüljön a napfényes időre emlékeztető cukkiniból, kerüljön mellé joghurt vagy tejföl felhasználásával valamilyen mártogatós. Tökéletes hétzáró.

SZOMBAT

Spenótcurry csirkével

A spenótcurry receptjét ITT találod

Gyors, laktató, különleges, mégsem teljesen ismeretlen étel készül szombaton. Ráadásul olyan harsányan zöld, mint egy tavaszi mező, már csak a virágok hiányoznak róla. Ezek helyett inkább főzzünk egy nagy adag rizst, és meg is van az ebéd az egész családnak.

VASÁRNAP

20 perces csirke piccata

A csirke piccata receptjét ITT találod

Sült csirke ennél nem lehet üdébb: citrommal, kapribogyóval és lehengerlő gyorsasággal áll össze a csirke piccata, ami a vasárnapi ebéd fénypontja lesz. Kár lenne kihagyni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek