6 fogás, amiért kiskorunk óta a legjobban várjuk a hétvégéket

Van pár étel, amit kiskorunkban is leginkább hétvégén ettünk, és ma is ez a jellemző, ezért nem kevés prestige-ük van szemünkben - összeszedtük a legtipikusabbakat!

Szóval van pár étel, ami tipikusan hétvéginek számít kiskorunk óta - azok, amik időigényesebbek, kicsit macerásabbak, bebüdösítik a szobát, vagy egyszerűen hagyományosan családi fogások, ergo meg kell várni velük, hogy összeüljön a család. És nyilván ezek azok, amiket a lehető legjobban imádunk, pont mert viszonylag ritkán, "ünnepnapokon" ehetjük őket. A legtöbben pedig - anyukánk szokását átvéve - szintén hétvégén készítjük ezeket...és ez így megy tovább :)

1. Bundás kenyér

A legjobb hétvégi lustareggeli volt: olajban sütős (tehát némi szaggal járt), ha nem figyeltünk, odakapott, szóval macerásabb volt, mint egy párizsis zsömlét összerakni. Ja, és csak melegen (volt) jó, tehát maradt hétvégékre. Ki szereti?

2. Húsleves

A leglegleghétvégibb (vasárnapibb!) fogás a világon - egyszerűen kötelező elem, és elenyésző ember áll neki megfőzni hétköznap. Ettől pedig konstans olyan érzésed van tőle, hogy karácsony van, az pedig alap, hogy vagy anya vagy nagyi főzi legjobban, a tied sose lesz ugyanolyan felnőttként se. Ja, és megunni se lehet.

3. Rántott hús / csirke / zöldség

Anyu kisüti a rántott húst vagy csirkét, bebugyolálja a dobverőt egy kis alufóliába, hogy meg tudd fogni, mert nagyon forró, a zsír vagy olaj illata bejárja a kanapé huzatát és apa kabátját is, de számunkra ez a vasárnapi ebéd csúcsa. És csak felnőttként, mikor már nekünk kell készíteni, jövünk rá, anya miért csak hétvégén veselkedett neki.

4. Palacsinta

Na ez talán a legmacerásabb, mármint az elkészítési idejét tekintve - összerakni a tésztát, majd kisütögetni, közben természetesen levegőbe dobálni, és persze belekalkulálni az adagba a sutyiban, sütés közben el-elcsent darabokat is...végül pedig pont eleget készíteni egy családnak - nem két perc, na. Épp ezért szökőhétvégente kaptunk palit anyutól, és mi sem minden héten készítjük. Ti?

5. Sült krumpli

Ebédre vagy uzsonnára, gyerekkorunkban nagyon erőket bevetve kértük anyát, hogy süssön nekünk, mert nem volt ennél jobb - magában, ketchuppal tunkolva. A krumplihámozás-aprítás-kisütés trióját akkor nem éreztük tehernek, most már annál inkább. A hízlalófaktort még idesorolhatjuk.

6. Sütemények

És a végére hagytuk az édsszájúak legnagyobb törését, a sütiket. Mert azt hiszem legtöbbünk anyuja / apuja nem volt könnyen rávehető, hogy egy laza kedden összedobjon egy zserbót. Vagy mégis? Szóval hétvége = süti. És ez így van jól ma is.

Ezeket a cikkeinket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?