Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros-krémsajtos bundás kenyér

Lekváros-krémsajtos bundás kenyér
Lekváros-krémsajtos bundás kenyér
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, olcsó és finom desszert. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, gyümölccsel és friss tejszínhabbal, vagy egyszerűen csak kevés juharsziruppal meglocsolva. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérszeletek egyik felét megkenjük a krémsajttal, 2 szeletet megkenünk a lekvárral is. A krémsajtos szeletre ráhelyezzük a lekvárost, jól összenyomkodjuk.
  2. Egy tálban a tojást felverjük a tejjel, vaníliás cukorral ízesítjük. A kenyérszeleteket a tejes-tojásban megforgatjuk, és hagyjuk mindkét oldalukon jól megszívódni.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A bundás kenyereket oldalanként kb. 2-2 ½ percig sütjük, kivesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 332
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

french toast, édes bundás kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
toast kenyér 4 szelet
krémsajt 50 g
lekvár/ dzsem 2 teáskanál
tojás 1 db
tej 75 ml
vaníliás cukor 0.5 csomag
vaj 1 ek