r
Nosalty Logó

Rakott bundás kenyér csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Rakott bundás kenyér csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 704 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1408 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124436.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    123297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 704 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248873.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    246594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 1408 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    29011 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, és fűszerezzük.
  3. Négy kenyérszeletet megforgatunk a tojásban, (én kicsit meg is nyomkodom villával, hogy jól magába szívja a tojást), majd szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és erre fektetjük őket úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze.
  4. Ezeket a szeleteket megszórjuk reszelt sajttal, mindegyikre teszünk egy szelet sonkát, erre jön a hagyma és az alma, majd újra reszelt sajt.
  5. Befedjük őket a maradék négy szelet tojásba forgatott kenyérszelettel, és végül sajtot púpozunk a tetejükre.
  6. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 39476
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

Friss salátával és egy jó bögre teával nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angel receptje adta az alapötletet, miszerint tepsiben, olaj nélkül süti a bundáskenyeret. Ezúton is köszönet érte. :) Régebben, mikor még nem kellett diétáznom, csináltam sajttal töltött bundás kenyeret, amit olajban sütöttem ki. Meg kell mondjam, ez így finomabb; párom is sokkal jobban szereti, mint az "olajos" variációt. Tetszés szerint mindenféle finomsággal lehet rétegezni, akár több réteget is lehet készíteni, de akkor a sütési idő változik. A lényeg, hogy ne maradjon nyers a tojás. Készülhet zsemléből is vagy másféle kenyérből, ki mit szeret. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Ági! Ez jól hangzik. Régebben én is csináltam sajttal-sonkával töltött bundikenyeret, de nagyon nehéz ételnek bizonyult az olajban való sütés miatt. Jó ötlet süt?ben sütni, ki fogom próbálni. Ugye a tepsi szilikonos és nem a süt?papír? :-))) Bocsi, csak kicsit félreérthet?. A kenyér mindkét oldalát megmártod a tojásban, vagyis azt is, ami közrefogja a tölteléket? Csak azért kérdem, mert én anno csak a küls? oldalát tojásoztam be. Szép estét: Gabi

Ági78

Szia Gabi! Igen, az olajos sütés kiesik, tényleg nagyon nehéz lesz t?le az étel és mivel diétázunk, muszáj valamit kitalálni.:) Bocsi, ha félreérthet?en írtam le, de nem a tepsi szilikonos, hanem a süt?papír. Ezt lehet át is írom. Állítólag ezt többször is fel lehet használni (mint a békebeli süt?papírokat), de gondolom csak akkor, ha az ember apró süteményt süt rajta, vagy ilyesmit. Én egyszer szoktam használni, de nagyon jó találmány. A kenyérnek mindkét oldalát megmártom a tojásban, s?t, még villával meg is szoktam nyomkodni, hogy jól átitassa a kenyeret:) Mondjuk ezt a nyomkodást toast kenyérrel csak óvatosan lehet megcsinálni, mert szétmegy, de "rendes" kenyérrel, amib?l olyan vastag szeletet vágsz, amilyet szeretsz, azzal bátran. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod. Gondolom már van egy csomó ötleted, hogy mivel lehetne megtölteni. Szép estét neked is: Ági

makutyi

Gombát, juhtúrót, kolbászt is el tudok benne képzelni:-) Nekem nagyon tetszik!

Ági78

Gomba? Jól hangzik! (a többi is) Örülök, hogy tetszik, és lehet rajta ötletelni!:) Üdv: Ági

Cica1967

Igen, többször is használható a szilikonos süt?papír. Érdemes egyet sült ételekhez pl. húsokhoz befogni, egyet meg sütikhez. Ugyan úgy mosogatható, mint bár mi más csak meg kell szárítani és már használható is. Mi Angliában élünk, itt rajta van, hogy kb. hányszor lehet felhasználni, általában 5O sütéshez javasolják. Bocsi, hogy bele csipogtam csak gondoltam hasznos lehet! A recepted fincsi lehet, kipróbálom. Hasonló egy kedvenc Francia "szendvics" recepthez. :)

Ági78

Szia! Köszönöm, kedves T?led, hogy megírtad! :) Ha kipróbálod a bundás kenyeret, remélem ízleni fog! Üdv: Ági

ppppaaaa

Most készítettem el?ször bundáskenyeret a süt?ben, isteni lett.

Ági78

Örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

szl15

NA!! ezt még ma megcsinálom! A fiam él-hal a bundás kenyérért, de ez a variáció biztos ízesebb lesz a nyelvének! Köszönöm! :)

Ági78

De jó! Remélem ízleni fog Neki! :)

kat52

Köszönöm a receptet,megcsináltam,és nagyon ízlett!Ezentúl nálam így fog készülni a bundás kenyér.Szilikonos tepsiben sütöttem,ami elég kicsi,még tudtunk volna enni többet is bel?le!Lenne egy kérdésem!Szilikonos süt?papirt hol lehet beszerezni/bpesti vagyok/?Kérdeztem már több üzletben is,de bután néztek rám,mint aki hülyeséget kérdez.Gondolom nem egyszer használatos,folyamatosan lehet használni,mint a szilikonos tepsit.Szeretnék még egy nagyobb tepsit is beszerezni,ahol ezt vettem,választék nem volt,csak kicsi méret?.

Ági78

Szia! Örülök, hogy megtetszett a recept és hogy ízlett a bundás kenyér. Én anno Spar-ban vettem, de most utoljára Rossmann-ban vettem saját márkás (Rubin) süt?papírt. Ez is nagyon jó min?ség? és többször felhasználható (4-5 alkalommal, attól függ mit süt rajta az ember), bár ez pont nem szilikonos. :) Persze azért a szilikonosak sem örök élet?ek, mint a tepsi, vagy a süt?formák, szóval ha gondolod, inkább tepsit keress. :) Az Alufix-nek és a Heva-nak is van kifejezetten szilikonos süt?papírja. Ezeket szerintem lehet kapni nagyobb élelmiszerboltokban. Remélem tudtam segíteni! Üdv: Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.