r
Nosalty Logó

Rántott hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1620 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 6479 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1620 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    501.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10686.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    7382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 6479 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 403 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintjük.
  2. Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat.
  3. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép aranybarnára kisütjük, először az egyik, majd a másik oldalát. (Én két részletben sütöttem ki: adagonként 30 perc alatt)
  4. Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 275 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 175
  • Össznézettség: 140467
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 22.

Ajánló

Francia saláta

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha klasszikus vasárnapi ebédet óhajt a család, akkor biztosan rántott hús kerül az asztalra.

Hozzászólások (36)

gzsu76

Ha frissenttartó fóliát teszel a vágódeszka alá és ráhajtod a hús szeletekre, fröcsögésmentes lesz a klopfolás és a fólia is nagyon jól bírja, egyátalán nem szakad el!

Törölt felhasználó

Ha a húsokat el?z? nap klopfolod ki és egy éjszakára fokhagymás, enyhén sós tejbe áztatod és csak másnap panírozod és sütöd ki, akkor még finomabb lesz a rántott husi!:)

zsuzsi965

Egyszer én is ettem ilyet valahol. Évek óta kerestem a receptjét, és most végre ráleltem!!!! Király! A zsíros kenyér receptjét is fel tudja tenni valaki?

luveges

Majd én felrakom az a lényeg hogy a zsíros kenyér alját kend meg ne a tetejét .

Krisssz77

:)

luveges

Rakd fel a kacsa zsíros kenyeret te leszel a leg népszer?bb.mindenki megnézi hogy mit?l különleges és így te leszel a legnépszer?bb.tréfát félretéve lehet hogy valaki nem ismeri így legalább tudja hogy kell csinálni a rántott husit ,

P.

Zsuzsi! Van úgy, hogy olyanok is látogatják a No Saltyt, akik életükben nem f?ztek még egy teát sem. Ezért van itt a rántott hús receptje. Sokszor látunk itt tiniket, akiknek vagy nincs rendes családja, aki megmutassa, vagy olyanokat, akik sosem tanulták, most mégis szívesen elkezdenék. Így kerülnek fel olyan receptek is, amelyek lehet, hogy Neked például egyszer?ek, de sokan tényleg nem tudják még, hogy kell elkészíteni. Te sem fakanállal a kezedben születtél, Neked is megtanította valaki, hogyan kell. Akkor szerencsés voltál. Gondolj égyszíves másokra, akik nem voltak azok. Eszter

Tarackos

A jó zsíroskenyér az "ikrás"kacsa v.libazsírtól,sülhúszsírtól és a kovásszal készült friss házikenyért?l lesz igazán finom.Nagy karéj kenyeret leszelünk megkenjük a hideg zsírral,megszórjuk pirospaprikával és vékonyra szelt lilahagymával.Mindenképpen sört,vagy forralt bort,netán citromos teát igyunk melléje az élvezeti érték növelése érdekében.Természetesen a házi kovászos uborka sem elhanyagolandó.Vannak természetesen egyéb variációk is.Van például aki hegyes er?s zöldpaprikával,netán savanyított cseresznyepaprikával fogyassza.Ódákat lehetne írni err?l a kiváló étekr?l.Ahány ház annyi szokás és annyi különböz? zsír.Egyenl?re ennyivel tudtam hozzájárulni a zsíroskenyér élvez?inek kedvéért. Üdv:Tarackos

Aagatha

Tarackos! Ez egy kínzással felért! A lila hagyma még csak-csak, de amikor odaértem, hogy kovászos uborka /tél lévén! Bár a piacon finom sós-vizes uborka is kapható, ami majdnem pótolja a kovit/ akkor a kínok-kínját álltam ki. A cseresznyepaprika és az említett, bármelyik zsírral megkent kenyér.....! Jó kis savanyított káposztával kóstoltátok már? El?tte, közben, utána egy-két deci száraz fehérbor csodákra képes. Üdvözlettel: Ági

Adrien

Szia zsuzsi965! Nagy fokú modortalanság ilyet írni. F?leg akkor, ha valaki vette a fáradtságot, sütött, fényképezett, feltöltött! Én is szoktam olyan receptet találni, amit soha nem csinálnék meg, mert nem az én világom, vagy mert csak mosolygok, hogy összeöntenek 1-2 dolgot, beledobnak ezt-azt, és hirdetik. De ilyenkor csendben odébbállok. S azt gondolom, talán lesz valaki, akinek megtetszik, és megcsinálja. A rántott husi pedig tényleg alap étel, de emlékszem 22 éve, amikor f?zni kezdtem, maga volt a mumus... Mit nem adtam volna egy ilyen leírásért...

zsuzsi965

Szia! Lehet hogy modortalan vagyok, de legalább ?szinte! Egyébként meg tök rossz a "recept", meg ne próbáld így...

Törölt felhasználó

Pontosan.Itt a helye a rántott húsnak is.Sok szakács könyvben még a sültkrumpli is szerepel. A kezd?knek ajánlom,hogy a morzsába csak beleforgassák(ne nyomják rá)így szép hólyagos lesz. Én a lisztbe süt?port is rakok,így a végeredmény mindig tökéletes.

Edit

Na és akkor még arról sem feledkezzetek meg , hogy a prézlibe lehet szezámmagot tenni és akkor szezámmagos rántott husink lesz . Nagyon finom és nem mindenki ismeri. Pont ezért jó ez az oldal mert olyan is keresgélhet itt aki még sosem f?zött. Üdv Edit

Törölt felhasználó

Ráadásul magyarországon a rántott hús a no.1:-))

hapici

A lisztbe vegetát, a tojásba finomra vágott petrezselymet, a prézlibe magokat lehet keverni... Fontos, hogy el?ször letakarjuk fed?vel, utána pedig szabadon sütjük, ha megfordítottuk...

Törölt felhasználó

Én a tojásba bele szoktam keverni egy kevés tejet, ett?l lágyabb lesz a panír, nekem sokkal jobban esik így.. És igen, a rántott húsnak is van helye nosalty-n!

Törölt felhasználó

Drága Klári! A kumpipürét hogy kell??? :-))))

luveges

málinda ha érdekel a krumpli püré azt tudom hogy kel de a kumpipürét sajna nem ismerem.

emika83

Köszönöm a receptet! Évek óta sütök f?zök, de a család nagy kedvence, a rántott hús valahogy sosem sikerült, hol száraz lett, hol nyers maradt. Ezzel a recepttel végre sikerült!

luveges

Szia emika83 van feltöltve recepted,? Kíváncsi lennék milyen ügyi vagy vagy csak te is kritizálni tudsz?

emika83

Nincs receptem feltöltve. Egyáltalán nem akartalak kritizálni, s?t. Sajnálom, ha félreértetted. Tényleg így sikerült el?ször igazán.Mi csak Ünnepeken szoktunk rántott húst sütni. Most már biztos vagyok abban, hogy a klopfolásnál rontottam eddig el.

emika83

Nincs receptem feltöltve. Egyáltalán nem akartalak kritizálni, s?t. Sajnálom, ha félreértetted. Tényleg így sikerült el?ször igazán.Mi csak Ünnepeken szoktunk rántott húst sütni. Most már biztos vagyok abban, hogy a klopfolásnál rontottam eddig el.

luveges

Bocsi lehet hogy félreértettem elnézésedet kérem de ez amúgy nem az én receptem.

z1

20.941-en nézték meg. Agyrém! ...amúgy Eszternek - sajnos - már megint igaza van :(

Törölt felhasználó

Lányok hány percig kell egy oldalt sütni,mir?l látszik,hogy belül a hús meg van e sülve ? Köszi.

Törölt felhasználó

Ha szépen pirulni kezd, teszik a színe, akkor jó lesz, és persze legyen elég forró az olaj.

Törölt felhasználó

én ajánlanám, nehogy fél óráig süssétek, mert akkor kiszárad. Klopfolt (karaj, csirkemell) j szeletnek 5-5 perc oldalanként elég kell, hogy legyen. Ha sistereg az olaj, (morzsa próba) mehet bele a husi. Ha csíkokra vágjuk, reszelt sajttal megszórjuk, tovább puha marad, ízesebb.

Törölt felhasználó

 Hát higgyétek el jó rántott húst sem tud mindenki csinálni!1 Nem jó vékonyra gloffolni.2 közvetlen sütés el?tt panirozzuk.3 jó forró olajban fed? alatt süssük. Így finom puha és jól felpúposodott hússzeleteket érünk el.

Törölt felhasználó

Teljesen egyetértek: a rántott hús az, amit t?rhet?re mindenki meg tud csinálni, de jól csak kevesen. Az egész m?velet apró fogások helyes alkalmazásától függ. Az én rántott húsom is ehet?, s?t puha és minden jót el lehet mondani rá, csak éppen nekem nem az igazi. Mert nem tudtam ezeket az apró dolgokat, mint pl. sütés el?tt kell közvetlenül panírozni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.