7 fogás 7 napra – Itt a tavasz, ezért a héten mindenbe zöldségek vagy gyümölcsök kerülnek

7 nap, 7 különleges, ízletes de egyszerű fogás, amelyet még este sem bűn elkészíteni. Jól hangzik, ugye? A héten mindenbe zöldségeket rakunk, hiszen, habár az időjárás nem a legszebb arcát mutatja, akkor is itt a tavasz, amit alapanyagok tekintetében (is) kötelező kihasználni!

Lehet szó levesről, főételről vagy desszertről, a lényeg, hogy ezen a héten minden nap kerüljön az asztalra valami friss, laktató és gyorsan elkészíthető étel. Bár a tavasz idén nem a legelőnyösebb oldalát mutatja, a kellemesen párás idő és a sok eső még javunkra fog válni a nyári zöldség- és gyümölcstermést illetően, friss finomságokban pedig most sem szűkölködünk, legyen szó akár spárgáról, akár eperről vagy retekről. Tudtad például, hogy reteklevélből milyen isteni pesztó készíthető? Íme a heti receptes gyorstalpaló, hogy még egy fárasztó nap után se kelljen órákat vesződnöd a főzéssel!

HÉTFŐ

Reteklevélpesztós rizottó

A reteklevélpesztós rizottó receptjét itt találod!

A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesto segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót.

KEDD

Articsókás gnocchi

Az articsókás gnocchi teljes receptjét itt találod!

Friss articsókát sajnos csak ritkán és aranyárban kapni, az olajban eltett verziója viszont már a legtöbb szupermarket polcán ott csücsül, de talán észre se vesszük. Pedig épp itt az ideje, ugyanis nagyon izgalmas és változatosan elkészíthető alapanyag: mi most egy gazdag, krémes szószt készítettünk belőle, amit gnocchival forgattunk össze. Instant kedvenc lett!

SZERDA

Cukkinifőzelék lisztmentesen

A lisztmentes cukkinifőzelék teljes receptjét itt találod!

A zsenge tökfőzelékhez még egy kicsit korán van, cukkiniból viszont nagyon gyorsan tudunk nagyon finom ételt készíteni, ezt a változatot pedig még liszttel sem kell behabarni. Gyors ebédnek és könnyed vacsorának egyaránt ajánljuk ezt a fogást, néhány friss fasírt még inkább ízletessé teheti ezt a könnyed ételt.

CSÜTÖRTÖK

Kókusztejes tejberizs házi eperszósszal

Annyira egyszerű elkészíteni ezt a finomságot, hogy szinte recept sem kell hozzá, de mi megosztjuk a saját verziónkat, mert imádtuk. Mindenki szeretni fogja, ha elkészíti, de főleg azok, akik laktózérzékenységük miatt vagy elvből nem fogyasztanak tejet, viszont imádják a "tejberizst". A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Palak tofu

A palak tofu teljes receptjét itt találod!

Az egyik legkedveltebb indiai egytálétel, a palak paneer vegán verzióját mutatjuk most meg nektek. Az eredeti receptben paneer, azaz friss sajt szerepel, ezt cseréltük mi most tofukockákra. A spenótos szósz persze önmagában is ellenállhatatlan, és külön pluszpont, hogy szezonon kívül mirelitből ugyanúgy elkészíthető. Ráadásul nettó 35 perc alatt kész van, gyorsabban, mintha rendelnétek.

SZOMBAT

Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel

A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat egy kezdő szakácsnak. Ezzel a recepttel azonban megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell elkészítése. Sütőt nem igényel, csak egy jó minőségű serpenyőt, a tökéletesen elkészített húst pedig hozzá passzoló, zsenge, tavaszi zöldségkörettel tálaljuk. A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Tostada

A tostada teljes receptjét itt találod!

A tostada az egyik legklasszabb mexikói tortillaétel, ami a nevét és lényegét onnan kapja, hogy a kukoricatortilla-lapokat másodszor is lepirítják, és úgy pakolják meg mindenféle földi jóval. Sültbabkrém, húsfélék, salsa, friss sajt, zöldségek mind dukálnak rá, a tetejéről pedig semmiképpen ne felejtsétek le a friss koriandert, és limelével is csepegtessétek meg, mielőtt betoljátok! Igazán könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom ebédötlet, amely (ha az időjárás is úgy akarja) kitűnően elkészíthető akár egy kerti party keretein belül is. A babpüréhez frijoles refritos, a salsához pico de gallo néven találtok receptet.

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a könnyű receptek is érdekelhetnek, ha még nem tudod, mi legyen a menü a héten:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek