5+1 nyári vacsora

Irány a piac! Annyi finomság lepi el júliusban a standokat, hogy nem győzünk válogatni – a heti vacsoramenü a szezonalitás jegyében készült! 

Tobzódunk a friss, nyári alapanyagokban, így most érdemes kihasználni a lehetőséget és rengeteg friss, szezonális ételt főzni! Nem kell sok macera, pár egyszerű receptet válogattam a hétre, könnyen elkészíthetőek, nem kerülnek sokba, mégis fel lehet velük dobni a nyáresti vacsorákat.

Hétfő

Sokan fejvesztve menekülnek, ha meghallják, hogy a sárgarépából főzeléket készítenek, pedig ez a zellerrel feldobott recept petrezselyemmel és fokhagymával tényleg isteni, a legnagyobb kihívást pedig egyedül az egy kiló sárgarépa lereszelése jelenti. Frissen őrölt bors dukál hozzá!

Kedd

A nyár egyik nagy aduásza a cukkini, mert pillanatok alatt megtölthető bármivel, amit a vendégsereg kíván, az íze nem tolakodó, így bátran lehet a töltelékben halmozni az alapanyagokat. Ez a recept nem is aprózza el: van sonka, kukorica, tejföl, sajt is benne – persze ez ízlés szerint variálható.

Szerda

A gőzölt újkrumpliról talán nem is gondolnánk, mennyivel finomabb, mint a simán, forrásban lévő vízbe dobott krumplikockák! Valakit kifejezetten zavar, bevallom, engem cseppet sem az újburgonya vékony héja. Lényegében a fűszeres gőzben párolódnak át a burgonyaszemek – isteni lesz, azon melegében essünk neki!

Csütörtök

A krémleveseket általában télire tartogatjuk, de egy friss, zsenge zöldborsós, tejszínes levesnek ilyenkor nem lehet ellenállni. Nem csak szöveg, tényleg teljesen más íze van a frissen fejtett borsóból készült levesnek, megér egy kis fáradozást!

Péntek

A sárgabaracknak éppen szezonja van, így akik szeretik a gyümölcs-hús kombinációkat, egyszerűbb és finomabb péntek esti vacsorát nem is lehetne kitalálni. Sajttal, csipet fahéjjal tovább fokozható, a csirkemellet persze mindenképp süssük elő, mielőtt a sütőbe tolnánk!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek