5 édesség, amit soha ne egyél cukrászdában

Bizony, egyes cukrászdákban nem szeretnek pazarolni, ezért sokan sajnos szívesen használják fel az este megmaradt sütiket a másnapi finomságokban...

Egy cukrászdában dolgozó olvasónk osztotta meg velünk sajnálatos tapasztalatát, miszerint bizony nemcsak az éttermekben és a fagyizókban próbálnak minden egyes falatot megmenteni, hanem egyes cukrászdákban is. Most elárulta, mely édességek azok, amelyekből ő személy szerint inkább nem enne...

Puncstorta

Azokat a sütiket, amelyek már több napig álltak a pultban, és fehér piskótával készültek, legtöbbször puncstortává alakítják. Gyorsan lekaparják a tésztáról a tölteléket, majd egy tálba teszik a maradék piskótát, és elkészítik a puncstorta töltelékét, amibe még kávé, rumaroma és cukor is kerül.

Inkább készítsd otthon:

Kókuszgolyó, kókusztekercs

A csokis piskótával készült süteményekről ugyanolyan eljárással fejtik le a tésztát, mint a fent említett fehér piskótásokról, majd összekeverik keksszel, tejjel, rummal, összegyúrják, és hozzáadják a kókuszreszeléket. Természetesen a kókusztekercs fehér krémjét frissen készítik.

Receptajánló, ha a házira szavazol:

Csokibomba

A dundi, kerek csokibomba már sajnos sokkal többet elnyelhet: ennek a sütinek az aljába is sokszor kerül maradék piskóta, a krémet pedig a szintén maradék sütikből kiszedett krémekből főzik fel, majd jó sok kakaóporral összekeverik.

Sportszelet

Mivel ez a sütemény is alapvetően keksszel készül, így ebbe is belekerülhet a maradék piskóta, amit ez esetben ledarálnak. Kell még hozzá egy kis csoki, kakaópor és egy kevés rumaroma, hogy elnyomja az eredeti édesség dominánsabb összetevőit.

Próbáld ki ezeket:

Természetesen fontos hozzátenni, hogy közel sem mindegyik helyen bevett szokás a vevők átvágása, és mi mélyen elítéljük ezt a hozzáállást. És mindig a minőségi cukrászdákra voksoljunk!

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek