r
Nosalty Logó

Keksztekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A barna tésztához

A fehér töltelékhez

Összesen 753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A barna tésztához

A fehér töltelékhez

Összesen 3009 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A barna tésztához

A fehér töltelékhez

Összesen 389 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3009 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 389 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér töltelékhez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
  2. A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
  3. Feltekerjük. Fóliábacsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  4. Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 138
  • 7 napos nézettség: 670
  • Össznézettség: 1042540
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit a fiam iskolai születésnapozásához készítettem. Könnyen, sütés nélkül elkészíthető. (Nem hozott haza belőle.)

Hozzászólások (124)

Törölt felhasználó

Kipróbáltam ezt a receptet, de az eredmény szánalmas lett. Mindent a leírás szerint csináltam, de a következ? problémáim akadtak: jó sokáig gyúrtam a tésztát, ennek ellenére elég könnyen szétesett. Öntöttem hozzá még egy kis tejet, ennek hatására a kezemhez is, a tálhoz is jól odaragadt (hosszadalmas gyúrás után is), de maga a tészta továbbra sem ragadt össze, és szétesett. Nagy sokára sikerült annyira meggyúrni, hogy magától ne essen szét, ekkor megcsináltam a krémet, hogy addig is pihenjen a tészta. Ezután megpróbáltam kinyújtani a tésztát, de olyan töredezett lett, hogy azt már az életben nem sikerült volna egy darabba összeragasztani. Millió darabra esett szét. Na, akkor fogtam a töredezett darabokat, megkentem a krémmel és "szendvicset" csináltam bel?lük. A másik gondom az volt, hogy olyan édes lett, mint a rosseb. Pedig, - ismétlem -, a leírás szerint csináltam. Vajon mi(ke)t rontottam el? Nagyon kezd? vagyok még, de eddig, amiket sütöttem-f?ztem, minden els?re sikerült.

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy negatív tapasztalatod lett ezzel a süteménnyel. Ez egy igen édes valami, ha legközelebb kipróbálod, csinálhatod kevesebb cukorral. Megkeresem az eredeti receptemet, lehet, hogy én hibáztam és rosszul írtam valamit. Az biztos, hogy nem kell sokáig gyúrni a tésztát, össze kell állnia viszonylag hamar. A nyújtás és a feltekerés az tényleg nem egy egyszer? feladat, nekem is szokott szakadni. Ha elszakad akkor kézzel össze kell foltozgatni.

Törölt felhasználó

Szia! Én is megcsináltam ezt az isteni sütit,dupla tésztával igaz,és nagyon jó lett! Én tudtam ezt a receptet,csak épp lekvárt nem szoktam bele rakni,most is csak utólag raktam bele ,de csak egy kanállal,mert kissé ragadt nekem is! A krémet köszi,az sosem szokott sikerülni,most végre jó lett! Üdv:Suzy

Törölt felhasználó

Szia helmet91! Olvastam,hogy nem sikerült a sütid! Egy-két tanács! Mikor életemben el?ször csináltam,én is ugyanúgy jártam,mint te. A tejet a legvégén öntsd hozzá kicsinyenként,úgy érzed majd,mikor áll össze,én sosem mérem ki, mert akkor tuti ragadós lesz. A nyújtáshoz pedig annyit,hogy vizezd be a sodrófát,mert akkor nem ragad rá a tészta,csak mindezt gyorsan kell csinálni. A többit a recept szerint! Sok sikert!

Törölt felhasználó

Köszi, kipróbálom!

gömbicica

helmet 91-nek: én egy nagyobbacska szemetes zsákot (természetesen tiszta!!) szoktam elvágni, és azt teszem a deszkára ugy, hogy a nylonnak csak a felén dolgozom. Ha kész az öszegyurmászolt cucc, akkor ráhajtom a másik fele nylont, és sodrófával szép vékonyra lehet nyujtani. Utána kanállal megkenem, és szépen felcsavarom a nylonnal. Nem lesz szutykos sem a nyujtófa, sem a deszka, sem a kezed, és nem ragad semmi sehová. MOndjuk én más arányokkal dolgozok, de remélem hasznát veszed a fentieknek. Én egyszerre 1 kg darált kekszb?l szoktam csinálni két nagy hosszu rudat. Jó munkát. ha megakadsz esetleg: karamell61@freemail.hu Szia edi

Törölt felhasználó

Szia helmet91 olvastam amit irtál a keksztekercsr?l ,nagyon jót nevettem ,de nem azon ,hogy nem sikerült hanem elképzeltem magam ,ebbe a helyzetbe. Én biztos nem szendvettem volna ennyit kitartó ,és szó mi szó találékony vagy! Szendvicset nem semmi én meg röptettem volna .A kukába ! És soha többet nem álnék ilyesminek neki!!! De ha rám halgatsz ,akkor egy kis margarin összefogja ezt az egész masszát és kicsit könyed tésztát csinálj, ne legyen kemény ,mert a keksz úgyis elszivja , és keménnyé teszi én soha nem teszek cukrot meg lekvárt ilyesmibe, a kaksz épp elég édes. Én megy levét (bef?tt) ,és mint mondtam kis margarin ,ha igy próbálod meg reméllem nem szendvics lesz hanem tekercs. Sok sikert remélem sikerül! üdv:Erika!

Törölt felhasználó

a barnát én eleve azon a fóián nyújtom ki, amibe bele fogom tekerni, és a fóliára kókuszreszeléket teszek, mint amikor lisztezem a deszkát. ebb?l a mennyiségb?l legalább 2 rúd lesz. ha összetekered a föliában és hagyod állni legalább 2 napig, a kex fölszívja a nedvességet és nem lesz repedezett, ne félj! sok sikert!

Törölt felhasználó

Hasonló problémám volt nekem is: a tészta szakadozott feltekerés közben. Ezért azt találtam ki, hogy nyújtás el?tt folpackba csomagolom a tésztát és beteszem egy órára a h?t?be, így talán jobban összeáll és nyújthatóbb lesz. Indulok is, elkészítem újra. :) Sok szerencsét mindenkinek.

Törölt felhasználó

Szia! Nem akarok beleszólni, vagy tolakodó lenni, de sztem próbáld ki az én keksztekercs receptemet! Az enyémbe nem kell tej, mert az csak felpuhítja a tésztáját, és attól szétesik. Valamint ez az édesség tényleg nagyon édesszájúaknak való, mivel a tészta masszáját megcukrozott gyúródeszkán kell kisodorni. De van erre egy másik variáció is, hogy ne ragadjon le a tészta és ett?l nem is lesz olyan édes: próbáld meg kókuszreszeléken kisodorni. remélem nem baj, hogy írtam! minden jót! Timi

Törölt felhasználó

ÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!!Köszönöm hogy feltetted ezt a receptet!Imádom ezt a sütit!már vagy 5 éve nem ettem ilyet!Mindig elfelejtettem szólni anyukámnak hogy csináljunk ilyet!de egyedül meg nem engedi hgy megcsináljam. isteni-finom ez a süti!Mégeccer köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

nekem a vaj meg a cukor nem akart habzani ...:( de amugy finom:D

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy ízlett! Legközelebb próbáld meg hevesebben keverni, lehet hogy azért nem lett habos! (Egyben a napi tornát is elvégzed!!!) Üdv kiki

Törölt felhasználó

Szia! Én is megcsináltam a receptet most el?ször és nekem nagyon jól sikerült és gyorsan el is fogyott. Annyi,hogy én a kávét kihagytam bel?le.

Törölt felhasználó

Sziasztok. Ma elkészitettem,én süt?papiron nyújtottam alá fölé hajtottam,semmi nem ragadt szépen összeállt,helmet91 mikor a tésztáját készíted a tejet langyositsd meg,kicsinyenként öntsd hozzá,látni fogod mikor lesz jó az állagaKávét nem tettem bele..Amúgy ez minden szakácskönyben lév? sütivel igy van,nem kell dekázgatni,egy kis gyakorlat és ráérzel.Köszönöm a receptet nagyon finom.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :-) üdv kiki

Törölt felhasználó

kedves kiki! Tegnap én is megcsináltam ezt a receptet, nagyon kellemes íz? kis édesség, kevés munkával. Nagyon egyszer? az elkészítése, ha nincs kedvünk sütni, akkor is készíthetünk valami finomságot a családunknak és ez a lényeg! köszi: zsildabil

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen:-) ! üdv kiki

Törölt felhasználó

en is megcsinaltam ezt a sütit es nagyon jol sikerült.:) mindent ugy csinaltam ahogy le van irva es megfogadtam a kommentekbeli tanacsokat is. elmentettem ezt a receptet, biztos hogy maskor is el fogom kesziteni.:)

Törölt felhasználó

hát nagyon faszalet!!!! egy iz bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sok pénzt és egéséget kivánok aki f?l nyomta a receptet csumi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha két süt?papír között nyújtjátok ki a tésztáját akkor nem ragad rá a deszkára és a nyújtófára sem:)!!! Ha kinyújtottátok utána egyszer?en fel is lehet tekerni a süt?papírral!! Fincsi a recept!! Köszike!! Üdv Mindenkinek!! Móni

Törölt felhasználó

Én kókuszt szórok a deszkára és a tészta tetejére is, így nyújtom ki, de a zacskós, süt?papíros megoldás sem rossz. Nagyon finom a recept- én is mindig így csinálom.

Törölt felhasználó

Ma már dupla adagban csináltam meg, nagyon szeretik..Finom!! üdv:lizy

Törölt felhasználó

Ha a tej helyett kakaót (langyosan) tesztek hozzá és citromhéjat reszeltek bele, sokkal de sokkal fincsibb lesz. A citromhéj nagyon feldobja!!

Törölt felhasználó

Én ma csináltam meg, a nagymamám szuperdarabos meggydzsemmével - nem vagyok szívbajos, belelöttyintettem az egész üveggel. Nem ragadt, összeállt és a meggydaraboktól valami mennyei lett! cukrot nem tettem bele (elég édes a lekvár) és mivel nem volt porcukrom, a töltelékébe is vaniliáscukrot tettem. Asszem teljesen más lett, mint az eredeti, de mivel imádom a szabályokat áthágni, külön öröm volt nekem ez a recept :)))

Törölt felhasználó

Megcsináltam!! és igen finom lett nagypapa létemre az unokáimnak nagyon tetszett,meg a gyermekeimnek is.Köszi a receptet.Én fólia között nyújtottam és nem ragadt s nem is repedezett.

almassuti

sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy diabetikus módra van-e ötlete valakinek hogy ezt hogy tudnám elkészíteni? a lányom imádja de nem ehet cukrot. a gond a keksz? hogy lehet helyettesíteni?????

Törölt felhasználó

Diabetikus háztartási keksszel.(nincs benne cukor, de szénhidrát tartalma van) Szerintem a Tescoban is lehet kapni. A Detki keksz gyártja. Azonkívül a cukrot fruktózzal lehet helyettesíteni, ha nem akarsz édesít?szert használni. De van sok weboldal ebben a témában pl: http://www.novonordisk.hu/documents/article_page/document/dietas_sutemenyreceptek_cukorbetegeknek.asp Sok sikert!

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.