5 álomvacsi hétköznapokra

Ismét vissza a hétköznapokba! Mielőtt a négynapos hétvége utáni mélabú úrrá lenne rajtunk, irány a konyha, elő a november kínálta csemegékkel, hívjunk vendégeket és nyissunk ki egy palack finom bort!

Mindenkit lenyűgözhetünk az e heti vacsorakínálatunk fogásaival, de a titkot csak mi tudjuk: harminc percnél többet biztos, hogy most sem fáradoztunk a finomságok érdekében.

Hétfő

Induljon a hét egy kis luxussal: az eddigi sajt-sonka-kenyér boronálások után élesszük fel az ízlelőbimbóinkat egy almás-camambert-es-diós melegszendviccsel! Ne féljünk a szokatlan kombinációtól, ha egyébként is szívesen csipegetjük a finom sajtokat dióval, ezt a szendvicset imádni fogjuk!

Kedd

Egy jó kis gyors, pikáns, mexikói ízvilágú tészta! Hogy tovább lendítsük a mindennapok hangulatát, egy jó kis tex-mex makaróni főzéséhez folyamodunk! Gyors mozdulatok, egyértelmű hozzávalók, szimpla elkészítés mégis egy komplett ételkölteményt tálalhatunk fél óra alatt az asztalra!

Szerda

Jó kis mediterrán fűszerezéssel koronázzuk meg a szerdát, a rengeteg, felhasznált fűszer jókedvre derít, talán még esti programot is kedvünk támad majd szervezni! A fűszerekkel összekevert olajos pác mindent elvégez helyettünk, nekünk csak ki kell sütni az egyébként is pillanatok alatt megpiruló csirkemelleket!

További fűszeres húsokat itt találsz >>

Csütörtök

Megint tésztázni fogunk: ezúttal vargányás-sonkás linguine-t főzünk. Jó-jó, de hát a vargánya csillagászati összegekbe kerül, így bármilyen más illatos gombával helyettesíthetjük, már rengeteg fajta kapható szárítva a boltokban.

További gombás tésztákért kattints ide >>

Péntek

Pénteken nem visszük túlzásba a dolgokat, az abszolút egyszerűségre törekszünk, pláne, hogy hétvégén végre úgyis kiélhetjük majd gasztromániánkat a konyhában. Bőven megelégszünk egy krémlevessel, ezúttal egy fokhagymás-sajtos verzión akadt meg a szemünk!

Jó hétvégét mindenkinek!

Frissensült-kalauz: párizsi szelet >>

3 trükk, amivel legyőzheted a macskajajt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!