5 álomvacsi hétköznapokra

Ismét vissza a hétköznapokba! Mielőtt a négynapos hétvége utáni mélabú úrrá lenne rajtunk, irány a konyha, elő a november kínálta csemegékkel, hívjunk vendégeket és nyissunk ki egy palack finom bort!

Mindenkit lenyűgözhetünk az e heti vacsorakínálatunk fogásaival, de a titkot csak mi tudjuk: harminc percnél többet biztos, hogy most sem fáradoztunk a finomságok érdekében.

Hétfő

Induljon a hét egy kis luxussal: az eddigi sajt-sonka-kenyér boronálások után élesszük fel az ízlelőbimbóinkat egy almás-camambert-es-diós melegszendviccsel! Ne féljünk a szokatlan kombinációtól, ha egyébként is szívesen csipegetjük a finom sajtokat dióval, ezt a szendvicset imádni fogjuk!

Kedd

Egy jó kis gyors, pikáns, mexikói ízvilágú tészta! Hogy tovább lendítsük a mindennapok hangulatát, egy jó kis tex-mex makaróni főzéséhez folyamodunk! Gyors mozdulatok, egyértelmű hozzávalók, szimpla elkészítés mégis egy komplett ételkölteményt tálalhatunk fél óra alatt az asztalra!

Szerda

Jó kis mediterrán fűszerezéssel koronázzuk meg a szerdát, a rengeteg, felhasznált fűszer jókedvre derít, talán még esti programot is kedvünk támad majd szervezni! A fűszerekkel összekevert olajos pác mindent elvégez helyettünk, nekünk csak ki kell sütni az egyébként is pillanatok alatt megpiruló csirkemelleket!

További fűszeres húsokat itt találsz >>

Csütörtök

Megint tésztázni fogunk: ezúttal vargányás-sonkás linguine-t főzünk. Jó-jó, de hát a vargánya csillagászati összegekbe kerül, így bármilyen más illatos gombával helyettesíthetjük, már rengeteg fajta kapható szárítva a boltokban.

További gombás tésztákért kattints ide >>

Péntek

Pénteken nem visszük túlzásba a dolgokat, az abszolút egyszerűségre törekszünk, pláne, hogy hétvégén végre úgyis kiélhetjük majd gasztromániánkat a konyhában. Bőven megelégszünk egy krémlevessel, ezúttal egy fokhagymás-sajtos verzión akadt meg a szemünk!

Jó hétvégét mindenkinek!

Frissensült-kalauz: párizsi szelet >>

3 trükk, amivel legyőzheted a macskajajt >>

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!