4 tipp, mit főzz a nyaraláson gyorsan és egyszerűen, hogy ne kelljen a konyhában ácsorognod

Főzés nyaralás alatt? A kettő nem zárja ki egymást. Fontos, hogy ilyenkor gyorsan és egyszerűen tudjunk összedobni valamit, ami finom és laktató. Ehhez adunk pár tippet!

Kinek van kedve órákat állni a konyhában pont a szabadsága alatt, ahelyett, hogy a strandon süttetné a hasát? Egy nyaraló konyhája ráadásul a legtöbbször nem is annyira felszerelt, mintha otthon lennénk. Fordulunk is inkább a büfésor felé. Ám, ha a harmadik nap után már azért megennénk valami mást is a lángoson, palacsintán és főtt kukoricán kívül, érdemes keresnünk néhány szuper fogást, amik fél óra alatt összedobhatók.

via GIPHY

NYÁRI CHILI – MIÉRT NE?

A klasszikus, komoly húsokkal és zsírokkal dolgozó chili con carne talán nem egy nyaralásra való kaja, elismerjük. De ha ezt egy kicsit nyáriasítva, pl. tacoba vagy tortillába töltve esszük, sok friss zöldséggel, garantáltan jóllakunk, és az egész kész van fél óra alatt – ha pedig elég nagy adagot főzünk belőle, jut másnap ebédre is. A húst akár ki is hagyhatjuk, nélküle is szuper.

GYORS ZÖLDSÉGES LEVESEK

Nyáron, főleg egy nyaralóban nem áll neki az ember egy húslevesnek. Na de egy friss zöldségekből összedobott, gyors zöldségleves tényleg fél óra alatt megvan, és ha egy lángosozós nap után inkább valami könnyűre vágynánk, ebédre az egyik legjobb választás.

FŐZZ FŐZÉS NÉLKÜL

Ha már a leveseknél tartunk, kánikulában még a tűzhelyet se kell bekapcsolnunk, mégis összedobhatunk többféle főzés nélküli levest, amelyek hihetetlenül jól tudnak esni egy strandon töltött nap végén. Egy tányér gazpacho vagy egy hűsítő leves kovászos uborkából, és máris új erőre kapunk, de gyakorlatilag bármilyen nyári gyümölcsből készíthetünk főzés nélkül is levest – csak egy botmixer vagy turmixgép kell hozzá.

TÉSZTA, TÉSZTA, TÉSZTA....mondjuk salátaként!

Persze, jól tudjuk, hogy az egyik legkönnyebben elkészíthető, legfinomabb és garantáltan megunhatatlan nyári gyors vacsora, ha kifőzünk egy nagy adag tésztát, összedobunk valamilyen finom, olaszos szószt, és boldogan, bűntudat nélkül befaljuk az egészet. Egy nyaralásba bele kell, hogy férjenek az ilyen napok is. Ha pedig valakit mégis zavar, hogy minden nap tészta kerül az asztalra, keresztelje át az egészet salátává: felezze le az tésztaadagot, és adjon az egészhez madársalátát, bébispenótot, rukkolát és nyers zöldségeket. Kész is az egészséges, gyors nyári vacsora.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó: Fortepan/Portfolio

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek