Ezt edd ebédre, ha hőség van – ezek nem lassítják tovább a szervezeted

Léteznek olyan ételek, melyek nem terhelik még inkább a melegben eleve belassult szervezetünket? Léteznek!

Ha nagyon meleg van, sokunknak leesik a vérnyomása, szédelgünk, izzadunk, és úgy érezzük, hogy "belülről kicsapódnak a fehérjéink". Ilyenkor nagyon rosszat teszünk magunknak, ha olyan ételeket fogyasztunk, melyek ehhez az energiaszegény állapothoz hozzájárulnak.

via GIPHY

Sokan kánikulában nem is igazán kívánunk enni, hiszen egyszerűen nincs étvágyunk és ami mégis van, azt elütjük egy fagyivalvagy egy szelet dinnyével.Ez azonban nem éppen a legegészségesebb megoldás. Nappal persze megtehetjük ezt, nincs vele semmi gond, ha este rendes ételt veszünk veszünk magunkhoz.

Inkább estefele egyél meleget, de ne zsírosat

A szakemberek eleve azt javasolják, hogy kánikulában inkább estére tegyük a főétkezésünket, amikor már nincs olyan irdatlan meleg. Akkor sem érdemes azonban nehéz ételeket enni, és leginkább a zsírok azok, melyek terhelik ilyenkor az ember emésztését. Az ember azt gondolná, hogy unalmas lehet zöldségen és halon tengődni, amíg a kánikula kitart, pláne, mivel az erős fűszereket sem ajánlják, viszont ilyenkor van itt az ideje, hogy megpróbáljunk őrlemények helyett friss fűszernövényekkel ízesíteni. Még az sem kizárt, hogy annyira megtetszik a nyári konyha, hogy a hidegebb évszakokban is vissza fogunk rá vágyni.

A legegyszerűbb ebéd nyáron a leves

...na nem feltétlenül a gulyásleves, hanem inkább a zöldségekből vagy gyümölcsökből készült variációk. Ha ezekhez hozzáadunk egy kis tésztát, illetve a gyümölcsös változatokhoz mondjuk túrógombóckákat, akkor megfelelő mértékben laktatóak is lesznek.

A nyári ebédek másik ideális étele a saláta

Annyi változata van a relatíve nehéz és nagyon laktatóaktól (melyek tojást, húst, tejfölös, joghurtos, majonézes szószokat tartalmaznak) egészen azokig, amelyek tényleg kalóriaszegények, mint a csak zöldségekből álló és mondjuk balzsamecettel leöntött variációk. Mindenki kiválaszthatja magának, ami a leginkább ízlik, és ha azt érzi, hogy a saláta mégiscsak kevés, kiegészítheti a menüt egy kevés teljes kiőrlésű pékáruval / tésztával is.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek