4 kedvenc rizottónk

Rizottót, ezt a nagyszerű egytálételt, főzni nem ugyanaz, mint elkészíteni egy gyors, zöldséges-rizses köretet! Hiszen nemcsak a művelet bonyolultabb, hanem az ízélmény is rafináltabb!

Milyen a tökéletes rizottó?

A hibátlan rizottó ismérve, hogy krémes és sűrű, anélkül, hogy a rizsszemek összeállnának, összeragadnának. Ha te is a tökéletességre törekszel, fontos, hogy ne hagyd magára a tűzhelyen az ételt, és folyamatosan kevergesd! Nem kevésbé lényeges a rizs kiválasztása sem, mindenképpen rizottórizst – arbolio vagy carnaroli – kíván, így garantált a siker. És mi kell még hozzá? Eredj a mennyei rizottó nyomába!

A legjobb rizottókat itt találod >>

{node=1199}

A citromos

Kedvcsinálónkat kezdjük egy igazi műremekkel! Mivel a rizottó nem egy egyszerű főtt rizs, így a zamatának sem kell unalmasnak lennie. Bolondíts meg, tedd pikánssá és savanykássá egy kis citrommal, meg fogsz lepődni, hogy a sós és a savanyú milyen jó párost alkotnak a tányérodon. Az ízözön persze ezzel még nem ért véget, a fokhagyma, a bor és a parmezán még tovább csűrik-csavarják.

A vegák kedvenc zöldjei

Ha a legjobb tavaszi zöldségek egyikét,a spárgát házasítanád a rizottórizzsel, ne feledkezz meg a „násznépről" sem! A fehérbor, az olívaolaj, a parmezán és a hagyma nem maradhat le a vendégek listájáról, de a „lakodalom" díszvendége egyértelműen a halványító zeller lesz, amely intenzív aromájával teszi teljessé az ízkompozíciót.

Végre sóska is kapható a piacokon és a zöldségeseknél, mit szólnál, ha mártás helyett rizottót készítenél belőle? Borsos, fokhagymás, enyhén citromos, igazán friss és könnyű étel, ebédre és vacsorára is ideális!

Törökparadicsomból krémet! >>

Bombajó gombás rizottók

Nem mondanánk, hogy szezonja van a gombáknak, mégis vétek lenne nem számolni velük rizottótervezés közben! Milyen gombával is készülhet? Szinte bármelyik, ehető fajta kiváló erre a célra, a csiperkétől a vargányán át a rókagombáig, de ha szeretsz kísérletezni, adhatsz egy esélyt a galambgombának is! Friss vagy szárított, egyre megy – vagyis a rizottóba!

Zöldségből is süthetsz sütit! >>

Még több rizottót itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!