4 kedvenc rizottónk

Rizottót, ezt a nagyszerű egytálételt, főzni nem ugyanaz, mint elkészíteni egy gyors, zöldséges-rizses köretet! Hiszen nemcsak a művelet bonyolultabb, hanem az ízélmény is rafináltabb!

Milyen a tökéletes rizottó?

A hibátlan rizottó ismérve, hogy krémes és sűrű, anélkül, hogy a rizsszemek összeállnának, összeragadnának. Ha te is a tökéletességre törekszel, fontos, hogy ne hagyd magára a tűzhelyen az ételt, és folyamatosan kevergesd! Nem kevésbé lényeges a rizs kiválasztása sem, mindenképpen rizottórizst – arbolio vagy carnaroli – kíván, így garantált a siker. És mi kell még hozzá? Eredj a mennyei rizottó nyomába!

A legjobb rizottókat itt találod >>

{node=1199}

A citromos

Kedvcsinálónkat kezdjük egy igazi műremekkel! Mivel a rizottó nem egy egyszerű főtt rizs, így a zamatának sem kell unalmasnak lennie. Bolondíts meg, tedd pikánssá és savanykássá egy kis citrommal, meg fogsz lepődni, hogy a sós és a savanyú milyen jó párost alkotnak a tányérodon. Az ízözön persze ezzel még nem ért véget, a fokhagyma, a bor és a parmezán még tovább csűrik-csavarják.

A vegák kedvenc zöldjei

Ha a legjobb tavaszi zöldségek egyikét,a spárgát házasítanád a rizottórizzsel, ne feledkezz meg a „násznépről" sem! A fehérbor, az olívaolaj, a parmezán és a hagyma nem maradhat le a vendégek listájáról, de a „lakodalom" díszvendége egyértelműen a halványító zeller lesz, amely intenzív aromájával teszi teljessé az ízkompozíciót.

Végre sóska is kapható a piacokon és a zöldségeseknél, mit szólnál, ha mártás helyett rizottót készítenél belőle? Borsos, fokhagymás, enyhén citromos, igazán friss és könnyű étel, ebédre és vacsorára is ideális!

Törökparadicsomból krémet! >>

Bombajó gombás rizottók

Nem mondanánk, hogy szezonja van a gombáknak, mégis vétek lenne nem számolni velük rizottótervezés közben! Milyen gombával is készülhet? Szinte bármelyik, ehető fajta kiváló erre a célra, a csiperkétől a vargányán át a rókagombáig, de ha szeretsz kísérletezni, adhatsz egy esélyt a galambgombának is! Friss vagy szárított, egyre megy – vagyis a rizottóba!

Pirítottgombás-rizottó

A rizottó az egyik legjobb és legegyszerűbb olasz eredetű rizsétel. Készíthetjük bármilyen zöldséggel vagy hússal; ezernyi íz és kombináció létezik. Én most gombával készítettem, ...

Erdei gombás rizottó

Gyönyörűséges látvány fogadott szombaton a piacon: nagy kupacokban álló, különféle, finomabbnál-finomabb erdei gombák. Került a kosaramba galambgomba, vargánya, és rókagomba ...

Zöldségből is süthetsz sütit! >>

Még több rizottót itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Gesztenyekrémes keksztekercs

Keksztekercs, kókusztekercs, kókuszgolyó - mind hasonló téma, mégis mindegyik egy kicsit más. Most a keksztekercs gesztenyekrémmel és kókusszal elegyedik. Mi ezt a kombót is imádjuk.:) ...

Turbolyás varenyiki

A varenyiki nagy kedvencem. Darált hússal, húsos szalonnás burgonyával szoktam tölteni. Most a kapor helyett a saját kertemből való turbolyával készítettem el, nem utoljára. Keverhető a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...