Törökparadicsomból krémet!

Eredetileg a különböző zöldségkrémekről akartam írni, hiszen itt a tavasz, minden a friss zöldekről szól. De a NoSalty receptjei között válogatva, megakadt valamin a szemem: padlizsánkrémek...

Padlizsán és további receptek

Minek is nevezzelek?

Általában padlizsánnak hívjuk a leglilább zöldségünket, vagyis gyümölcsünket, de hallgat a tojásgyümölcs, a törökparadicsom, a törökpaprika és a vinete nevekre is. A zöldséges standokon már szinte egész évben kínálják, de a legkívánatosabb darabokat mégis tavasszal és nyáron találhatjuk meg. Ezek a lilaságok, szinte kérik, vegyük őket kézbe, ami jó, hiszen így állapíthatjuk meg, hogy melyik elég érett: mindig feszes, fényes „bőrű", kemény törökparadicsomot válassz!

A legszexisebb paradicsom >>

Mihez kezdjek veled?

A tojásgyümölcs az egyik legnépszerűbb húspótló a vegák körében! Készülhet belőle krémleves, roston vagy grillen sült, saláta, lehet töltött, rakott vagy rántott. A világ legvegább konyhái, a mediterrán és az arab, de a balkáni és az erdélyi gasztronómia is imádja! Ha 4 évente megrendeznék a padlizsánolimpiát, és micsoda megtiszteltetés, én lehetnék a döntőbíró, nem kellene sokat töprengenem a helyezéseken. A bronzérem a bundázott padlizsáné lenne, az ezüstöt a vegetáriánus muszaka tányérjára akasztanám, az arany pedig – dobpergés – a padlizsánkrémet illeti.

Hogyan készítselek?

Az első lépések általában minden padlizsánkrém esetében megegyeznek, a villával megszurkált lilaságot sütőben vagy platnin megsütjük, majd megszabadítjuk a héjától. Innentől kezdve azonban ahány ház, annyi szokás. A feldarabolt vinetét pépesíthetjük paprikával, paradicsommal, vörös- és fokhagymával, fűszerezhetjük sóval, borssal, mustárral, krémesíthetjük olívaolajjal, majonézzel, joghurttal vagy fetasajttal, minden más ízlés és kreativitás dolga.

Még több padlizsánkrém-receptet itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...