Rendezd be a konyhaszekrényed úgy, mint egy profi

Legyen szó néhány konyhaszekrényről vagy kamráról, rendet tartani bennük nem egyszerű. Ahhoz, hogy úgy rendezd el az ételeket és alapanyagokat bennük, mint egy profi, ügyelned kell a hierarchiára.

Naponta többször is kinyitod a konyhaszekrényeket, kiveszel belőle dolgokat, majd visszateszel, és persze minden alkalommal más kell. Van, hogy a kezed ügyében vannak az éppen szükséges alapanyagok, és van, hogy a szekrény leghátuljában. Rendet tartani így nem egyszerű, de most egy profi tippjei segítenek ebben. Emily Henderson lakberendező szerint a lénye: a hierarchia.

Ha nincs rendszered, minden káoszba fullad. Ha már ez kialakult, a fenntartása valamivel kevesebb energiaráfordítást igényel

– mondja Henderson.

A hierarchia lényege egyszerű. Azokat a dolgokat, amiket gyakran használsz, a legkönnyebben hozzáférhető helyre tedd. Figyeld meg a napi rutinod, mi az, amit gyakran előveszel, mikor, és ennek megfelelően rendezd el az egyes polcokat. Utána ragaszkodj ehhez a rendhez, különben összevisszaság lesz a szekrényedben.

Például az alsó polcra tedd a müzliket, zabpelyhet, dióféléket, rágcsálnivalót, amit csak gyorsan fel szeretnél kapni és indulni. A következő polcra eggyel feljebb mehetnek a napi főzéshez szükséges alapanyagok. De például az is egy jó megoldás, ha sok konzerved van, hogy ezeket a nehezebb dolgokat teszed alulra, könnyen elérhető helyre. Utána jöhetnek a finomságok, amiket a gyerekek esznek például napi rendszerességgel. A szószokat, önteteket, mézet, halmozd egy lazy Susanra – az a kör alakú, forgó tároló - , mert így nem lesz ragacsos a polc, ha valami kifolyna.

Fotó: Unsplash.com

Az is sokat segít, ha bevásárlás után mindent átöntesz átlátszó tárolókba, vagy csomagolásmentesen vásárolsz, és akkor ezt a lépést ki is hagyhatod. Így jól látod, hogy mi hol van, és azt is tudod, hogy mi az, ami lassan elfogy, és venned kell. Elsősorban az átlátszó tárolók ajánlottak, hiszen így látod, hogy mi van bennük, de ha nem csak ilyenek vannak a konyhádban, akkor azokat érdemes felcímkézni, illetve abban az esetben is jól jön a címke, ha nehezen megkülönböztethető dolgok vannak a tárolókban, például lisztek.

Még egy plusz ok a címkézés mellett

Ez segít fenntartani a rendet, hiszen mindennek megvan a helye előre. Ha a zabot mindig ugyanabba a tárolóba töltöd, és ugyanoda teszed, így nem lehet ebből bizonytalanság. Ha pedig a használati útmutatók és lejárati dátumok miatt izgulsz, akkor azokat ki tudod vágni a csomagolásáról vagy felírhatod egy címkére.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...