15 tartalmas tokányrecept az ebédlőasztalra

Se nem pörkölt, se nem ragu, viszont az egyik legősibb magyar húsétel, aminek az alapja a hús vágási technikáján nyugszik.

A tokány elsősorban a hús vágási technikájától lesz az, ami: a rostszálakkal merőleges szeletelés módszerét hívjuk tokányra vágásnak. Az így kapott 4-6 centis csíkokat pedig a pörkölttel ellentétben általában nem pirítják, hanem párolják. Eredetileg csak borssal és majoránnával fűszerezték pirospaprika helyett, persze ez mára sokat változott, ezért rengeteg fajta és ízesítés létezik.

  1. 1.

    Zürichi marhatokány

  2. 2.

    Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

  3. 3.

    Gyömbéres pulykatokány mustármártással

  4. 4.

    Toledói tokány

  5. 5.

    Gombás sertéstokány rozé borban párolva

  6. 6.

    Betyár tokány

  7. 7.

    Borsos tokány 2.

  8. 8.

    Borsós tokány

  9. 9.

    Tejszínes-csirkés tokány

  10. 10.

    Temesvári sertéstokány

  11. 11.

    Hétvezér tokány

  12. 12.

    Csikós tokány hagymás nokedlivel JUDYTH konyhájából

  13. 13.

    Babos sertéstokány

  14. 14.

    Vadásztokány

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...