15 tartalmas tokányrecept az ebédlőasztalra

Se nem pörkölt, se nem ragu, viszont az egyik legősibb magyar húsétel, aminek az alapja a hús vágási technikáján nyugszik.

A tokány elsősorban a hús vágási technikájától lesz az, ami: a rostszálakkal merőleges szeletelés módszerét hívjuk tokányra vágásnak. Az így kapott 4-6 centis csíkokat pedig a pörkölttel ellentétben általában nem pirítják, hanem párolják. Eredetileg csak borssal és majoránnával fűszerezték pirospaprika helyett, persze ez mára sokat változott, ezért rengeteg fajta és ízesítés létezik.

  1. 1.

    Zürichi marhatokány

  2. 2.

    Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

  3. 3.

    Gyömbéres pulykatokány mustármártással

  4. 4.

    Toledói tokány

  5. 5.

    Gombás sertéstokány rozé borban párolva

  6. 6.

    Betyár tokány

  7. 7.

    Borsos tokány 2.

  8. 8.

    Borsós tokány

  9. 9.

    Hentes tokány

  10. 10.

    Tejszínes-csirkés tokány

  11. 11.

    Temesvári sertéstokány

  12. 12.

    Hétvezér tokány

  13. 13.

    Csikós tokány hagymás nokedlivel JUDYTH konyhájából

  14. 14.

    Babos sertéstokány

  15. 15.

    Vadásztokány

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek