Elő a kamrából a paradicsommal!

Ismeritek a mesét az egész nyáron szorgos hangyáról, ugye? Ha a paradicsomszezonban nem tétlenkedtetek, és feltankoltátok a kamrát, ideje élvezni a munka „gyümölcsét"!

A kedvenc leves!

Nemcsak a gyerekek kedvence a paradicsomleves betűtésztával, valljuk be, mi is szeretjük. Ki ilyet, ki olyat, mert az elmúlt években többen elpártoltak az édeskés, rántással készült magyaros paradicsomlevestől, és helyette szívesebben készítik a bazsalikomos, savanykás olasz verziót. Mindkét tábornak verhetetlen előnye van, ha a kamrában ott sorakoznak a nyáron lepasszírozott paradicsomlevek – csak elő kell kapni, kicsit főzni, és kész is van a vacsora. A gyorsaság természetesen csak egy szempont, hiszen sokan tesznek paradicsomlevet a bablevesbe, lebbencslevesbe, de sűrítőként jó szolgálatot tehet egy-egy színes krémleves esetében is.

Így lesz a tiéd a legjobb lasagne >>

Egy tál étel

Hétközben a gyorsabb, hétvégén a lassan készülő, fifikásabb változat a nyerő. Ilyenkor is jolly joker, ha van a kamrában saját paradicsomlé – alapnak, sűrítéshez, ízesítéshez is kiváló. A magyar konyha szerelmesei nyári hangulatot varázsolhatnak a legnagyobb zimankóban is egy paradicsomos káposztával vagy töltött paprikával. Az indiai konyha curryjeihez szintén jó szolgálatot tesz, arról nem beszélve, hogy a kedvenc olasz konyhánk is csöpög a paradicsomlétől. Sós krémeket és szószokat is percek alatt kreálhatunk belőle.

3 fogásos őszi csemegék >>

Húsevők paradicsoma

Az arra megfelelő húsokat – a szárnyashúsokat vagy a sertészüzet, esetleg bizonyos halakat – pár perc alatt elkészíthetjük, ha hirtelen kisütve akarjuk tálalni. De valljuk be, azért egy idő után kicsit unalmas, ha csak a fűszerezést variáljuk. A paradicsomlével önmagában is feldobhatjuk a húst, de ha az öntet alapjául szolgáló krémsajtot kicsit megbolondítjuk vele, egészen új ízeket kaphatunk. A ragacsos csirke- és sertésfalatok pár órás pácolásához szintén nyugodt szívvel használhatjuk fel a saját készítésű paradicsomlevünket.

Villámfogások: amíg a tészta kifő >>

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...