Paradicsomos húsgombóc 2. recept

Paradicsomos húsgombóc 2.
Paradicsomos húsgombóc 2.
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik ezt a laktató fogást.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.
  2. A paradicsomlevet felforraljuk, édesítjük és beletesszük a gombócokat.
  3. Kb. 20 perc után egyet kiveszünk, szétvágjuk és megnézzük megfőtt-e a közepe.
  4. Miután elkészült, kevés paradicsomléből és lisztből habarást készítünk és besűrítjük az ételt.
  5. Ha nem elég sűrű a szósz további liszt hozzáadásával sűríthetjük.
     

statisztika

beküldve:
nézettség: 123 614
elküldve: 23
receptkönyben: 1 380
elkészítve: 94/158
Facebookon megjelent: -

szakács

Mom ship

Mióta szakács: 2009.10.20.
2 recept

Hozzászólások (34)

marcsiga5
marcsiga5cs, 2014-04-03 11:26

Tokeletes recept! Koszonom!! Tegnap elott elkeszitettem es hamar el is fogyott :)

Meskata
Meskatah, 2014-03-31 17:25

Örömmel olvastam ezt a sok pozitív hozzászólást és tapasztalatot...sajnos én a másik tábort erősítem. Van némi rutinom a konyhában, tehát nem első próbálkozás volt az étel készítés--ezt szeretném leszögezni.
Sajnos nekem semmi nem úgy sikerült ahogy az le volt írva és "kellett" volna. Maga a húsgombóc masszája is már tragikus volt,pedig mindenből kimértem amit ki kellett: sehogy sem állt össze,folyt a húsos massza minden felé-próbáltam több rizzsel menteni a menthetőt de hiába. :( Valahogy nagy nehezen sikerült beleakrobatikáznom a paradicsomlébe. Mikor kellett,tettem volna bele a habarást,de az olyan szinten összeugrott hogy nem győztem kavarni-minek következtében a golyók totálisan szétmálltak. Ergo kaptam egy nagy adag húsos főzelék szerű valamit; aminek ugyan nincs rossz íze,de borzasztóan néz ki-köze nincs a húsgombóchoz. Grátiszba a rizs is itt-ott kemény maradt...ezt meg már csak zárójelesen jegyzem meg.
Egy szó mint száz,: nekem hatalmas csalódás volt.
Talán ha kiheverem a mai traumát, megpróbálom újra, habarás nélkül elkészíteni és mínusz 1 tojással összeállítani a masszát. Egy próbát még megér, úgy gondolom, de többet nem.

Szilviaa
Szilviaah, 2014-07-28 12:31

Én réges rég eszerint a recept szerint készítem, és soha nem volt gondom vele. Pedig a tojás is, amit használok hozzá, házi, nagy méretű tojás. Amiben eltérek a recepttől az az, hogy a gombócokat lisztbe forgatom, és úgy teszem bele a paradicsomlébe. Ezzel a habarást is megúszom, mert a gombócokon lévő liszt kellően besűríti az ételt.
Próbáld ki nyugodtan újra, mert tényleg tökéletes a recept.:)

katoka84
katoka84h, 2014-02-24 16:13

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, most készült el a gombóc. Egészen a habarásig minden rendben ment, ott viszont valami mellé csúszhatott, mert nagyon darabos lett. Ha esetleg valaki megírná, hogyan is kell(ett volna) szakszerűen elkészíteni, azt nagyon megköszönném! Amúgy az íze finom:)

Szilviaa
Szilviaacs, 2014-02-27 21:59

De, ha mindenképp maradnál a habarásnál, akkor úgy csináld, hogy szedj ki egy kevés paradicsomlevet, azt keverd el a liszttel csomómentesre, majd adj még hozzá egy két merőkanállal a forró paradicsomléből (a hőkiegyenlítés miatt), és ezután öntsd a tálba vissza.

Szilviaa
Szilviaacs, 2014-02-27 21:56

Szia!
Ha a gombócokat lisztbe forgatod még nyersen, akkor nem kell külön bajlódni a sűrítéssel, mert a gombócokon lévő liszt elvégzi a dolgát.:)

b-ors
b-orsk, 2013-10-08 16:37

Kedves Mom ship!
Nagyon köszi, ez egy fantasztikus recept!!! Életem első paradicsomos húsgombóca!!
A rizst én sem főztem elő és 25 perc után tökéletesen megfőtt :)
Szeretettel:
Orsi

borosböbe
borosböbek, 2013-09-10 11:54

Kedves Mom Ship!

Ma ezt főztem ebédre és nagyon köszönöm finom lett :)

Szia Böbe :)

dina17
dina17szo, 2013-05-25 18:30

Szia. Körülbelül mennyi cukrot tegyek bele ha nem akarom túl édesre?
Előre is köszönöm.

CuKoJbOjSo
CuKoJbOjSocs, 2013-03-21 12:04

Ahogy sokan írták én is főtt rizzsel készítettem,de csak azért mert volt épp főtt rizsem,és amúgy is sietnem kellett az ebéddel,és én is szintén csak 1 tojással készítettem. Ennek ellenére a recept kiváló,pont mint nagymamám paradicsomos gombóca :) Köszönöm :)

Amortem
Amortemh, 2012-10-15 10:44

Én is főtt rizzsel dolgoztam, illetve 1 tojással a hozzászólások alapján. Páromtól jókora elismerést zsebeltem be a vacsoránál (: Nálunk is rendszeresítve lesz!
Köszönöm a receptet!

wiwievi
wiwievih, 2012-10-08 23:51

Bocsi, ez a paradicsomos húsgombóc nem ugyanaz mint a mi jó kis hazai töltöttpaprikánk csak paprika nélkül?

Szilviaa
Szilviaaszo, 2012-09-15 17:01

Már jó ideje e szerint a recept szerint készítem, annyi kivétellel, hogy a gombócokat lisztbe forgatom, így a végén nem kell sűríteni a mártást. :)
Fél kiló hússal készítve 27-28 gombócom lesz!
Nagyon finom!

egreske
egreskek, 2012-09-11 16:05

nagyon szuper recept-amit korrigálnék (bár ez egyéni dolog): szerintem a több mint fél kg husi sok. nekem rengeteg gombóc lett belőle kettőnknek :) én a 6 dkg lisztet is sokallom, túl sűrű lett tőle a szósz - bár, mint már említettem, embere válogatja. egyébként óriási sikerélmény volt elkészíteni. először csináltam életemben, és nem hittem volna, hogy képes vagyok szeretett nagymamáim után én is ilyen finomat főzni :) tényleg nagyon jó a recept.

kcsgdvntrt
kcsgdvntrth, 2012-09-24 19:47

Nem sok a hús mivel 4 főre írja a receptet, arra pedig bőven kell. Én fél kg-ból csináltam magamnak, de nem bánom, hogy sok lett =) :D elfogy pikk pakk :))
Én 1l topjoy paradicsomlét használtam csak [ elég.. elég.. de a krumpli miatt nem bánnám ha több lenne] és ahhoz 1-2 jó púpos teáskanál lisztet adtam. Ha ennyit adsz hozzá nem lesz sűrű! :)

Hecarim
Hecarimcs, 2012-08-16 11:50

Köszönjük ezt a pompás receptet! Nagyon gyorsan kész és hihetetlenül finom. Én jól megtermett férfi ember létemre kicsit megváltoztattam az arányokat, 1 kiló húsból csináltam és 2 liter paradicsom levet használtam + 2 db papír dobozos paradicsom szószt is hozzá adtam.

Az elöttem hozzászólónak üzenem, hogy Sió paradicsom levet használtam szerintem az a legjobb bár elég drága de így is megérte. :)

zadri07
zadri07sze, 2012-06-06 17:16

Szia!
Egyszer már csináltam ezt a receptet nagyon finom lett. Akkor még volt házi paradicsomlevem, most sajna már nincs. Milyen bolti paradicsomlé vált be nektek?

Biga
Bigav, 2012-05-13 14:36

Kedves Mom ship!
Nagyon szerertjük a paradicsomos húsgombócot.
Ma a te recepteddel próbáltam ki, annyival kiegészítve, hogy a húsgombócokat lisztbe forgattam mielőtt betettem a paradicsomba, a paradicsomlébe a kihagyhatatlan a zellerlevél és egy fej hagyna került, ( amit főzés után ki lehet dobni de van aki szereti.)
Isteni finom volt!
Köszi

Maja50
Maja50v, 2012-03-18 08:28

Köszönöm szépen a receptet nagyon örülök hogy meg találtam ! Ma ezt főzöm ebédre . Kellemes szép napot kívánok szeretettel Marika .

feheri
feherip, 2012-01-06 16:10

Sziasztok!
Én is elkészítettem ma ezt az ételt,a receptet pontosan követve (kiv. a hús mennyisége). Nagyon finom lett, és egyáltalán nem macerás. A biztonság kedvéért én tovább főztem egy húsz perccel, így egész biztosan puha legyen a rizs.
Köszönet a receptért. (Nekem kb.8-9 gombóc lett belőle, 50 dkg hússal, hátha ez az infó vkinek jól jöhet).

Mom ship
Mom shipv, 2011-03-13 19:22

Örülök,hogy ennyire népszerű a receptem remélem a későbbiekben feltöltött receptek is tetszeni fognak nektek:)

pokiicu67
pokiicu67k, 2011-02-15 09:43

Én főtt rizst teszek bele és akkor nem lesznek kemények a gombócok. Akkor tényleg hamar elkészül.

Makkermanó
Makkermanószo, 2011-02-12 13:00

Szia Mom ship! Nálunk ma ez volt az ebéd. Nagyon ízlett! :-) Pont olyan lett, amilyennek szeretem. Gyorsrizsből csináltam, és mivel a gombócokat nagyobbra formáztam, így 40 perc kellett, h. megfőjön. Én is 1 tojással készítettem. Tettem bele babérlevelet is, és legközelebb a húst majorannával, kevés oregánóval és bazsalikommal fogom fűszerezni. Köszi a receptet! Üdv: Gabi

mongoose789
mongoose789cs, 2011-01-20 19:07

Korábban is megcsináltam már a recept szerint.
Annyit fűznék hozzá hogy szerintem 1 tojás elég bele mert 2 tojással már kicsit kemények a gombócok.
Szeretem azt az ételt mert gyorsan egyszerűen el lehet készíteni, viszont annál finomabb!!

Amine
Amineszo, 2010-11-06 16:20

Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul, de nekem 70 perc alatt fött meg a gombóc, a paradicsomlé magától besürüsödött, szerintem 1. 7 l kevés. A 6 dkg liszt nem sok?
Egyébként nem rossz recept, így is élvezhetö volt, de legközelebb elöfözöm a rizst és több paradicsomlevet teszek bele.
Ami szerintem kihagyhatatlan az a zellerzöld, nagyon finom ízt ad neki.

mikkromakka
mikkromakkaszo, 2010-10-09 10:30

Megfőztem nemrég, pont olyan lett, amilyennek lennie kell, és tényleg nem túl gyakorlott szakácsoknak (mint amilyen én vagyok) is könnyű volt elkészíteni! :) Kicsit megturmixolva főtt krumplival 15 hónapos kisfiamnak is nagyon ízlett, nem utoljára csináltam, az biztos! :)

takiriu
takiriuh, 2010-10-04 17:24

Ez volt életem első paradicsomos húsgombóca :) És remekül sikerült! Köszi ezt a tuti receptet!
Egyszerű és gyors és nagyon ízletes :)

manócska2010
manócska2010k, 2010-06-22 20:00

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett. Legközelebb annyit fogok rajta változtatni, hogy csak 1 tojást teszek bele. Üdv Manó

gregoreva
gregorevasze, 2010-06-02 20:42

Tutira megfő a rizs?Egyszerű és gyors és fincsi receptnek tűnik.Megnézzük, hogy fogadják itthon.Köszi!

Boo
Boop, 2010-01-08 14:51

Köszönöm a receptet! Amilyen egyszerű, olyan finom. Ezt az ételt azt hiszem ezentúl rendszeresiteni fogom itthon :)

Legfrissebb cikkek

Zöldségállatok lépésről lépésre
Zöldségállatok lépésről lépésre
Nem eszik a gyerekek a zöldségeket? Faragjunk belőlük állatfigurákat!
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
734