Paradicsomos húsgombóc 2. recept

Paradicsomos húsgombóc 2.
Paradicsomos húsgombóc 2.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik ezt a laktató fogást.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.
  2. A paradicsomlevet felforraljuk, édesítjük és beletesszük a gombócokat.
  3. Kb. 20 perc után egyet kiveszünk, szétvágjuk és megnézzük megfőtt-e a közepe.
  4. Miután elkészült, kevés paradicsomléből és lisztből habarást készítünk és besűrítjük az ételt.
  5. Ha nem elég sűrű a szósz további liszt hozzáadásával sűríthetjük.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 146 549
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 547
elkészítve: 169/232
Facebookon megjelent: -

szakács

Mom ship

Mióta szakács: 2009.10.20.
2 recept

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogárka11
Bogárka11 cs, 2016-05-05 18:33

Nagyon jó recept, annyit módosítottam rajta, hogy 1-2 paprikát megtöltök azt egyből a paradicsomlébe teszem - csak az íze kedvéért - , viszont a gombócokat 2-3 percig sós vízben "előfőzöm", hogy a lefőlő kis húsdarabok ne a paradicsomlében ússzanak. ;)

Matcheck
Matcheck v, 2015-01-18 11:24

Köszönöm a receptet! Most csináltam először, de nagyon jó lett. A gombócokat kb 25-30 percig kellett főznöm, de szépen egyben maradtak. Annyit változtattam, hogy habarás helyett keményítővel sűrítettem be. :)

nyuszifej
nyuszifej szo, 2014-11-08 12:19

Köszönöm ezt a szuper receptet! Ma ismét megfőzőm már nem is tudom hányadszor, mi nagyon szeretjük finom és nagyon egyszerű elkészíteni! Ildikó

hippy
hippy cs, 2014-10-30 11:01

Ez a recept újításként került volna be a régi mellé, de nem fog. Amilyen jól néz ki a képen, olyan állagtalan és íztelen lett...nem ragozom,marad a régi jól bevált nagyi recept.

marcsiga5
marcsiga5 cs, 2014-04-03 10:26

Tokeletes recept! Koszonom!! Tegnap elott elkeszitettem es hamar el is fogyott :)

Meskata
Meskata h, 2014-03-31 16:25

Örömmel olvastam ezt a sok pozitív hozzászólást és tapasztalatot...sajnos én a másik tábort erősítem. Van némi rutinom a konyhában, tehát nem első próbálkozás volt az étel készítés--ezt szeretném leszögezni.
Sajnos nekem semmi nem úgy sikerült ahogy az le volt írva és "kellett" volna. Maga a húsgombóc masszája is már tragikus volt,pedig mindenből kimértem amit ki kellett: sehogy sem állt össze,folyt a húsos massza minden felé-próbáltam több rizzsel menteni a menthetőt de hiába. :( Valahogy nagy nehezen sikerült beleakrobatikáznom a paradicsomlébe. Mikor kellett,tettem volna bele a habarást,de az olyan szinten összeugrott hogy nem győztem kavarni-minek következtében a golyók totálisan szétmálltak. Ergo kaptam egy nagy adag húsos főzelék szerű valamit; aminek ugyan nincs rossz íze,de borzasztóan néz ki-köze nincs a húsgombóchoz. Grátiszba a rizs is itt-ott kemény maradt...ezt meg már csak zárójelesen jegyzem meg.
Egy szó mint száz,: nekem hatalmas csalódás volt.
Talán ha kiheverem a mai traumát, megpróbálom újra, habarás nélkül elkészíteni és mínusz 1 tojással összeállítani a masszát. Egy próbát még megér, úgy gondolom, de többet nem.

Szilviaa
Szilviaa h, 2014-07-28 11:31

Én réges rég eszerint a recept szerint készítem, és soha nem volt gondom vele. Pedig a tojás is, amit használok hozzá, házi, nagy méretű tojás. Amiben eltérek a recepttől az az, hogy a gombócokat lisztbe forgatom, és úgy teszem bele a paradicsomlébe. Ezzel a habarást is megúszom, mert a gombócokon lévő liszt kellően besűríti az ételt.
Próbáld ki nyugodtan újra, mert tényleg tökéletes a recept.:)

katoka84
katoka84 h, 2014-02-24 15:13

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, most készült el a gombóc. Egészen a habarásig minden rendben ment, ott viszont valami mellé csúszhatott, mert nagyon darabos lett. Ha esetleg valaki megírná, hogyan is kell(ett volna) szakszerűen elkészíteni, azt nagyon megköszönném! Amúgy az íze finom:)

Szilviaa
Szilviaa cs, 2014-02-27 20:59

De, ha mindenképp maradnál a habarásnál, akkor úgy csináld, hogy szedj ki egy kevés paradicsomlevet, azt keverd el a liszttel csomómentesre, majd adj még hozzá egy két merőkanállal a forró paradicsomléből (a hőkiegyenlítés miatt), és ezután öntsd a tálba vissza.

Szilviaa
Szilviaa cs, 2014-02-27 20:56

Szia!
Ha a gombócokat lisztbe forgatod még nyersen, akkor nem kell külön bajlódni a sűrítéssel, mert a gombócokon lévő liszt elvégzi a dolgát.:)

b-ors
b-ors / b-ors k, 2013-10-08 15:37

Kedves Mom ship!
Nagyon köszi, ez egy fantasztikus recept!!! Életem első paradicsomos húsgombóca!!
A rizst én sem főztem elő és 25 perc után tökéletesen megfőtt :)
Szeretettel:
Orsi

borosböbe
borosböbe k, 2013-09-10 10:54

Kedves Mom Ship!

Ma ezt főztem ebédre és nagyon köszönöm finom lett :)

Szia Böbe :)

dina17
dina17 / dina17 szo, 2013-05-25 17:30

Szia. Körülbelül mennyi cukrot tegyek bele ha nem akarom túl édesre?
Előre is köszönöm.

CuKoJbOjSo
CuKoJbOjSo cs, 2013-03-21 11:04

Ahogy sokan írták én is főtt rizzsel készítettem,de csak azért mert volt épp főtt rizsem,és amúgy is sietnem kellett az ebéddel,és én is szintén csak 1 tojással készítettem. Ennek ellenére a recept kiváló,pont mint nagymamám paradicsomos gombóca :) Köszönöm :)

Amortem
Amortem h, 2012-10-15 09:44

Én is főtt rizzsel dolgoztam, illetve 1 tojással a hozzászólások alapján. Páromtól jókora elismerést zsebeltem be a vacsoránál (: Nálunk is rendszeresítve lesz!
Köszönöm a receptet!

wiwievi
wiwievi h, 2012-10-08 22:51

Bocsi, ez a paradicsomos húsgombóc nem ugyanaz mint a mi jó kis hazai töltöttpaprikánk csak paprika nélkül?

Szilviaa
Szilviaa szo, 2012-09-15 16:01

Már jó ideje e szerint a recept szerint készítem, annyi kivétellel, hogy a gombócokat lisztbe forgatom, így a végén nem kell sűríteni a mártást. :)
Fél kiló hússal készítve 27-28 gombócom lesz!
Nagyon finom!

egreske
egreske / egreske k, 2012-09-11 15:05

nagyon szuper recept-amit korrigálnék (bár ez egyéni dolog): szerintem a több mint fél kg husi sok. nekem rengeteg gombóc lett belőle kettőnknek :) én a 6 dkg lisztet is sokallom, túl sűrű lett tőle a szósz - bár, mint már említettem, embere válogatja. egyébként óriási sikerélmény volt elkészíteni. először csináltam életemben, és nem hittem volna, hogy képes vagyok szeretett nagymamáim után én is ilyen finomat főzni :) tényleg nagyon jó a recept.

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt h, 2012-09-24 18:47

Nem sok a hús mivel 4 főre írja a receptet, arra pedig bőven kell. Én fél kg-ból csináltam magamnak, de nem bánom, hogy sok lett =) :D elfogy pikk pakk :))
Én 1l topjoy paradicsomlét használtam csak [ elég.. elég.. de a krumpli miatt nem bánnám ha több lenne] és ahhoz 1-2 jó púpos teáskanál lisztet adtam. Ha ennyit adsz hozzá nem lesz sűrű! :)

Hecarim
Hecarim cs, 2012-08-16 10:50

Köszönjük ezt a pompás receptet! Nagyon gyorsan kész és hihetetlenül finom. Én jól megtermett férfi ember létemre kicsit megváltoztattam az arányokat, 1 kiló húsból csináltam és 2 liter paradicsom levet használtam + 2 db papír dobozos paradicsom szószt is hozzá adtam.

Az elöttem hozzászólónak üzenem, hogy Sió paradicsom levet használtam szerintem az a legjobb bár elég drága de így is megérte. :)

zadri07
zadri07 sze, 2012-06-06 16:16

Szia!
Egyszer már csináltam ezt a receptet nagyon finom lett. Akkor még volt házi paradicsomlevem, most sajna már nincs. Milyen bolti paradicsomlé vált be nektek?

Biga
Gabó / Biga v, 2012-05-13 13:36

Kedves Mom ship!
Nagyon szerertjük a paradicsomos húsgombócot.
Ma a te recepteddel próbáltam ki, annyival kiegészítve, hogy a húsgombócokat lisztbe forgattam mielőtt betettem a paradicsomba, a paradicsomlébe a kihagyhatatlan a zellerlevél és egy fej hagyna került, ( amit főzés után ki lehet dobni de van aki szereti.)
Isteni finom volt!
Köszi

Maja50
Maja50 v, 2012-03-18 07:28

Köszönöm szépen a receptet nagyon örülök hogy meg találtam ! Ma ezt főzöm ebédre . Kellemes szép napot kívánok szeretettel Marika .

feheri
feheri p, 2012-01-06 15:10

Sziasztok!
Én is elkészítettem ma ezt az ételt,a receptet pontosan követve (kiv. a hús mennyisége). Nagyon finom lett, és egyáltalán nem macerás. A biztonság kedvéért én tovább főztem egy húsz perccel, így egész biztosan puha legyen a rizs.
Köszönet a receptért. (Nekem kb.8-9 gombóc lett belőle, 50 dkg hússal, hátha ez az infó vkinek jól jöhet).

Mom ship
Mom ship / Mom ship v, 2011-03-13 18:22

Örülök,hogy ennyire népszerű a receptem remélem a későbbiekben feltöltött receptek is tetszeni fognak nektek:)

pokiicu67
Pokiicu / pokiicu67 k, 2011-02-15 08:43

Én főtt rizst teszek bele és akkor nem lesznek kemények a gombócok. Akkor tényleg hamar elkészül.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó szo, 2011-02-12 12:00

Szia Mom ship! Nálunk ma ez volt az ebéd. Nagyon ízlett! :-) Pont olyan lett, amilyennek szeretem. Gyorsrizsből csináltam, és mivel a gombócokat nagyobbra formáztam, így 40 perc kellett, h. megfőjön. Én is 1 tojással készítettem. Tettem bele babérlevelet is, és legközelebb a húst majorannával, kevés oregánóval és bazsalikommal fogom fűszerezni. Köszi a receptet! Üdv: Gabi

mongoose789
Bloemcake / mongoose789 cs, 2011-01-20 18:07

Korábban is megcsináltam már a recept szerint.
Annyit fűznék hozzá hogy szerintem 1 tojás elég bele mert 2 tojással már kicsit kemények a gombócok.
Szeretem azt az ételt mert gyorsan egyszerűen el lehet készíteni, viszont annál finomabb!!

Amine
Flowerbomb / Amine szo, 2010-11-06 15:20

Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul, de nekem 70 perc alatt fött meg a gombóc, a paradicsomlé magától besürüsödött, szerintem 1. 7 l kevés. A 6 dkg liszt nem sok?
Egyébként nem rossz recept, így is élvezhetö volt, de legközelebb elöfözöm a rizst és több paradicsomlevet teszek bele.
Ami szerintem kihagyhatatlan az a zellerzöld, nagyon finom ízt ad neki.

mikkromakka
mikkromakka szo, 2010-10-09 09:30

Megfőztem nemrég, pont olyan lett, amilyennek lennie kell, és tényleg nem túl gyakorlott szakácsoknak (mint amilyen én vagyok) is könnyű volt elkészíteni! :) Kicsit megturmixolva főtt krumplival 15 hónapos kisfiamnak is nagyon ízlett, nem utoljára csináltam, az biztos! :)

takiriu
takiriu h, 2010-10-04 16:24

Ez volt életem első paradicsomos húsgombóca :) És remekül sikerült! Köszi ezt a tuti receptet!
Egyszerű és gyors és nagyon ízletes :)

manócska2010
manócska2010 k, 2010-06-22 19:00

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett. Legközelebb annyit fogok rajta változtatni, hogy csak 1 tojást teszek bele. Üdv Manó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2010-06-02 19:42

Tutira megfő a rizs?Egyszerű és gyors és fincsi receptnek tűnik.Megnézzük, hogy fogadják itthon.Köszi!

Boo
Bloemcake / Boo p, 2010-01-08 13:51

Köszönöm a receptet! Amilyen egyszerű, olyan finom. Ezt az ételt azt hiszem ezentúl rendszeresiteni fogom itthon :)

Legfrissebb cikkek

Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
A világ háziasszonyai együtt imádkoztak azért, hogy az egykori elnökfeleség veteményeskertje az új First Lady érkezésével is kiemelt figyelmet és gondozást kapjon.
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy a szükségesnél többet fogyasztunk, az élelmiszerek jelentős része pedig a szemétbe kerül.
723