Paradicsomos káposzta recept

Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor ősszel a káposztának szezonja van. Ez a főzelék vitamindús, üdítő ízű.
Én házilag készített paradicsomlével csináltam, de megfelel a boltban kapható 100 %-os paradicsom ivólé is.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Feltétként sült hús illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos aprókáposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk.
  3. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózzuk, cukrozzuk.
  4. Miután megpuhult a káposzta, berántjuk a főzeléket.
  5. A rántáshoz a lisztet a zsírban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük.
  6. Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.

  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 340 052
elküldve: 31
receptkönyben: 2 385
elkészítve: 120/185
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (39)

Luca333
Luca333p, 2014-05-30 19:52

Sziasztok! Én is kezdő vagyok(kb 1 hónapja főzök) én a google-ben nézem meg ezeket a dolgokat,hogy pl mi az a laskára vágás...(vékony csíkokra). Mindenki másképp csinálja... én feléig engedtem fel vízzel és után öntöttem hozzá a 8 dl paradicsomlevet. Annyi vízzel öntsd fel a rántást,hogy pont át folyjon a szűrőn szerintem. HA VALAKI VMI HIBÁT ÉSZLEL A MEGOLDÁSOMBAN KÉREM JELEZZE! MERT KEZDŐ VAGYOK:)

bnézsu
bnézsuh, 2014-03-31 13:02

Köszönöm szépen a receptet az egész családom nevében:) Én liszt helyett étkezési keményítőt, cukor helyett édesítőszert használtam. Nagyon finom lett!

fedo
fedok, 2013-11-26 11:32

Nagyon fini a recept, imádom! Én picit annyiban módosítottam a sorrenden, hogy már a rántásba tettem a hagymát, ahhoz a káposztát és teszek bele egy kis oldalast, vagy húsos csontot az ízek miatt, próbáljátok ki, nagyon jó ízt ad a csont és a husit is meg lehet enni, gyermekeim nagyon szeretik! Köszi a receptet! :) Üdv., Margó

balintmonika
balintmonikacs, 2013-11-07 11:44

A paradicsomos káposzta eddig nem tartozott a kedvenceim közé,de mivel a káposztának most van az ideje,olcsó és vitaminbomba is,belekezdtem.A berzengóciai káposzta főzési ideje több az előítrnál,de sebaj.Ha a menzákon ilyen étkeket adnak,sajnálom,hogy kishazámban nem létezik a menza intézménye.Ezután elfeledem az általam eddig használt paradicsomos káposzta receptet,és helyettesítem a Te recepteddel,amit már el is mentettem.Köszi!

Urtilia
Urtiliacs, 2013-07-18 14:14

Édesanyámmal egyik régi kedvenc! Köszönjük, nagyon finom!

maccs
maccsszo, 2013-07-13 22:26

Nagyon finom paradicsomos káposztafőzeléket főztem a recepted alapján, betű szerint betartva - már eddig 4x és nagy a sikere mindig, hihetetlen mennyiség fogy belőle itthon :) Köszönöm!

mari szeitz
mari szeitzp, 2013-06-21 15:13

Nem volt a kedvencem a paradicsomos káposzta,de a Te recepted szerint már többször elkészitettem a családnak és igencsak izlik.

Yakuza
Yakuzacs, 2013-01-24 14:02

Kedves Muci,

Gyerek koromba ettem utóljára és ezt el kellett készítenem!
Nagyon finom lett, pont olyan amire emlékeztem :-)
Köszönöm szépen a receptet! :-)

Muci
Mucics, 2013-01-24 17:42

Kedves Yakuza !
Örülök, hogy bevált a recept.
Üdv.: Muci

Ettike85
Ettike85szo, 2012-12-15 14:29

Kedves Muci!
Igazán köszönöm neked ezt a receptet, isteni finom volt! Kisfiam az elmúlt hónapban folyamatosan áradozott az ovis paradicsomos káposztáról és ma végre elkészült :), megkóstolta és közölte h olyan mint az oviban számomra az ő elégedettsége a legnagyobb elismerés és ezt neked is köszönhetem a recept által!
Egy kérdésem viszont lenne, neked a főzési időre 40perc van feltüntetve, én majdnem 2és fél órát főztem mire megfelelő puhaságú lett a káposzta, ezt h lehetne lerövidíteni vmi tipp?
Köszönöm válaszod! Eszter

fishers
fisherssze, 2012-10-31 16:21

Kedves Muci!
Burgonyás lángost már többször készítettem a recepted alapján és tudtam, hogy ezúttal sem érhet csalódás. Jómagam nem nagyon szeretem a paradicsomos káposztát, de a családomnak nagyon ízlett, nem győzték dícsérni. Köszönjük a receptet!

usztina
usztinasze, 2012-09-26 22:29

Kedves Muci!
Köszi a receptet! A 13 hónapos kisfiam is odáig volt érte! :)

ozsuzsanna
ozsuzsannak, 2012-03-06 20:44

Szia, elkészítettem, a párom szerint pont ilyen kell legyen :)
köszönjük a receptet!

Muci
Mucics, 2012-03-08 16:19

Szia "ozsuzsanna " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy a párod ízlését is sikerült eltalálni.
Üdv.: Muci

Dugo
Dugop, 2011-10-14 19:10

Tekintve, hogy már nem vagyok mai "csirke" a recepteket olvasva előjönnek a gyerekkori emlékek, amiket időként
-igaz kéretlenül- megosztok veletek.
Erről a receptről az jutott eszembe, egyfelől, hogy a suliban gyakran volt hasonló, ami a diákok között igen népszerű volt, másrészről, hogy Anyukám ezt az ételt hogyan készítette:
Mindig savanyú káposztát vett hozzá, azután a főzelék készítés szabályai / akkoriban a pirospaprika, reszelt vöröshagyma a rántás kötelező kellékei voltak/ szerint berántotta és sült krinolinnal, vagy virslivel tálalta.
Ezt a változatot szívesen készítem ma is, azzal a különbséggel, hogy ma már sült husi, esetleg fasírt "jár" hozzá, és a saját magam által készített kovászos káposzta az alapanyag a savanyú helyett és amíg van, házi paradicsomlé.

Ruszkicsaj
Ruszkicsajp, 2011-09-16 12:44

Hello!
Tegnap megcsináltam, ez volt a vacsi, ma esszük majd a maradékot! Pöpec lett, jól sikerült, pont olyan, mint amilyet Anyukám is csinálni szokott! :-)
Sült tarját csináltam hozzá, Maggi Sültoldalas fűszerkeverékkel, olyan sütőzacskósat........ Bele a zacsiba a tarjaszeleteket, néhány fokhagymagerezdet és mehet a sütőbe 60 percre! Szuper volt! Köszi a receptet! :-)))

Muci
Mucik, 2011-05-24 15:06

Szia "smart63 " !
Kíváncsi lennék a miértjére .
Üdv.: Muci

santameva
santamevap, 2011-05-20 14:58

Sziasztok,
Mostan készítem ennek egy turbózott változatát: rakok bele zellert (főjjön csak a káposztával együtt), köményt, egész hámozott paradicsomot és még a végén megszórom aprított petrezselyemzölddel is.

keriklari
keriklarik, 2010-11-09 00:48

Ezt nagyon-nagyon szeretem,de a menzaiban volt hagyma?Esetleg ez változik tájanként,vagy egységes országszerte?
Köszönöm,ha válaszoltok!
Feltétlen megfőzöm,1000 éve nem ettem és én is avval a finom oldalassal szerettem legjobban!

cubika 1
cubika 1k, 2010-10-19 10:27

Nagyon finom belefőzni a baronfi, vagy más hust is. Ma ezt készitem baronfihussal.

Muci
Muciszo, 2010-10-16 17:23

Kedves Csilla !
Az én receptjeim közt is megtalálod az egészben sült hús receptjét " egészben sült disznócomb "
néven. A szakácsnevem : Muci. A szakácsikonra ráklikkelve könnyen rátalálsz. Úgy tudom a Harmati
Ildikó szakács is tett egészben sült hús receptet az oldalra.
Üdv. : Muci

cillaa
cillaacs, 2010-11-11 16:47

Kedves Muci!

Nagyon szépen köszönöm, megnézem; ha lementek a libás napok meg is sütöm! :-)

Szép napot:

Csilla

cillaa
cillaap, 2010-10-15 19:50

Sziasztok!
Nagyon szeretem, de csak azzal a sült hússal, amit a suliban a menzán szoktak adni hozzá... Tudtok segíteni, hogyan készítsek olyan egészben (?) sült húst???

Köszi: Csilla

Muci
Muciszo, 2010-10-09 15:49

Szia "mikromakka " !
Nagyon szívesen. Annak külön örülök, hogy a kisfiadnak is ízlett. Nekem hasonló korú két kis unokám
van, ha módomban lesz nekik is fogok ilyet főzni, remélem jól fogadják.
Üdv.: Muci

mikkromakka
mikkromakkaszo, 2010-10-09 10:24

Már többször megcsináltam e recept alapján, nagyon finom lett, 15 hónapos kisfiamnak is egyik kedvence. :) Köszönöm a receptet!

Muci
Mucip, 2010-10-08 13:13

Kedves Ilonka57 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy rátaláltál a receptre, megcsináltad és ízlett.
Üdv.: Muci

panda43
panda43szo, 2010-08-14 12:39

A paradicsomot csak a végén tedd bele, mert nem engedi megpuhulni a káposztát. Ha a forró rántást öntöd a forró főzelékhez,szétfut rajta,nem kell szűrön átpaszírozni,csak vigyázni kell,hogy rád ne fröccsenjen.Szoktam úgy is készíteni,hogy a káposztával együtt főzöm bele a husit. Jó főzőcskézést mindenkinek. Üdv.:Panda

csakén
csakénv, 2010-03-28 11:31

Mióta elkerültem otthonról , nem igazán ettem, mert ez is egyike volt a szezonális ételeknek otthon....
Most megpróbálom elkészíteni....

Muci
Mucih, 2010-02-01 17:10

Kedves Szandi !
Először is megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.
A hagymát nem kell ez esetben megdinsztelni, a káposztával együtt nyersen tesszük fel főni.
A laskára vágás , jól sejted csíkokra szeletelést jelent, ez esetben 0.5-1 cm szélesre.
A víz plusz a paradicsomlé együttesen legyen annyi, kb fele-fele arányban, hogy ellepje a káposztát.
A rántást kb 2-3 dl vízzel engedd fel.
Végül örülök , hogy a kedvenceid közé soroltál.
Üdv.: Muci

Yakuza
Yakuzah, 2013-01-21 17:18

szia Sandi és Muci, jó hogy kérdezted Sandi, mert én is ilyen kezdöcske vagyok, a válasz már meg is van :-) holnap ez lesz a vacsi, köszönöm mégegyszer :-)

tszandi
tszandiv, 2010-01-31 17:17

Szia.

-Ne haragudj, de teljesen kezdő vagyok, úgyhogy lenne pár kérdésem. A felkockázott hagymát nem kell először kicsit megfuttatni olajon?
-Mit jelent az, hogy laskára vágjuk? Csíkokra?
-Annyi vízzal öntjük fel, hogy pont ellepja?
-Mennyi hidegvízzel engedjük fel a rántást?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Szandi

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
197