Paradicsomos káposzta recept

1 adag
185
kcal
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor ősszel a káposztának szezonja van. Ez a főzelék vitamindús, üdítő ízű.
Én házilag készített paradicsomlével csináltam, de megfelel a boltban kapható 100 %-os paradicsom ivólé is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétként sült hús illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos aprókáposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk.
  3. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózzuk, cukrozzuk.
  4. Miután megpuhult a káposzta, berántjuk a főzeléket.
  5. A rántáshoz a lisztet a zsírban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük.
  6. Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.

  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 344 921
elküldve: 31
receptkönyben: 2 398
elkészítve: 122/187
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (39)

Luca333
Luca333p, 2014-05-30 19:52

Sziasztok! Én is kezdő vagyok(kb 1 hónapja főzök) én a google-ben nézem meg ezeket a dolgokat,hogy pl mi az a laskára vágás...(vékony csíkokra). Mindenki másképp csinálja... én feléig engedtem fel vízzel és után öntöttem hozzá a 8 dl paradicsomlevet. Annyi vízzel öntsd fel a rántást,hogy pont át folyjon a szűrőn szerintem. HA VALAKI VMI HIBÁT ÉSZLEL A MEGOLDÁSOMBAN KÉREM JELEZZE! MERT KEZDŐ VAGYOK:)

bnézsu
bnézsuh, 2014-03-31 13:02

Köszönöm szépen a receptet az egész családom nevében:) Én liszt helyett étkezési keményítőt, cukor helyett édesítőszert használtam. Nagyon finom lett!

fedo
fedok, 2013-11-26 11:32

Nagyon fini a recept, imádom! Én picit annyiban módosítottam a sorrenden, hogy már a rántásba tettem a hagymát, ahhoz a káposztát és teszek bele egy kis oldalast, vagy húsos csontot az ízek miatt, próbáljátok ki, nagyon jó ízt ad a csont és a husit is meg lehet enni, gyermekeim nagyon szeretik! Köszi a receptet! :) Üdv., Margó

balintmonika
balintmonikacs, 2013-11-07 11:44

A paradicsomos káposzta eddig nem tartozott a kedvenceim közé,de mivel a káposztának most van az ideje,olcsó és vitaminbomba is,belekezdtem.A berzengóciai káposzta főzési ideje több az előítrnál,de sebaj.Ha a menzákon ilyen étkeket adnak,sajnálom,hogy kishazámban nem létezik a menza intézménye.Ezután elfeledem az általam eddig használt paradicsomos káposzta receptet,és helyettesítem a Te recepteddel,amit már el is mentettem.Köszi!

Urtilia
Urtiliacs, 2013-07-18 14:14

Édesanyámmal egyik régi kedvenc! Köszönjük, nagyon finom!

maccs
maccsszo, 2013-07-13 22:26

Nagyon finom paradicsomos káposztafőzeléket főztem a recepted alapján, betű szerint betartva - már eddig 4x és nagy a sikere mindig, hihetetlen mennyiség fogy belőle itthon :) Köszönöm!

mari szeitz
mari szeitzp, 2013-06-21 15:13

Nem volt a kedvencem a paradicsomos káposzta,de a Te recepted szerint már többször elkészitettem a családnak és igencsak izlik.

Yakuza
Yakuzacs, 2013-01-24 14:02

Kedves Muci,

Gyerek koromba ettem utóljára és ezt el kellett készítenem!
Nagyon finom lett, pont olyan amire emlékeztem :-)
Köszönöm szépen a receptet! :-)

Muci
Mucics, 2013-01-24 17:42

Kedves Yakuza !
Örülök, hogy bevált a recept.
Üdv.: Muci

Ettike85
Ettike85szo, 2012-12-15 14:29

Kedves Muci!
Igazán köszönöm neked ezt a receptet, isteni finom volt! Kisfiam az elmúlt hónapban folyamatosan áradozott az ovis paradicsomos káposztáról és ma végre elkészült :), megkóstolta és közölte h olyan mint az oviban számomra az ő elégedettsége a legnagyobb elismerés és ezt neked is köszönhetem a recept által!
Egy kérdésem viszont lenne, neked a főzési időre 40perc van feltüntetve, én majdnem 2és fél órát főztem mire megfelelő puhaságú lett a káposzta, ezt h lehetne lerövidíteni vmi tipp?
Köszönöm válaszod! Eszter

fishers
fisherssze, 2012-10-31 16:21

Kedves Muci!
Burgonyás lángost már többször készítettem a recepted alapján és tudtam, hogy ezúttal sem érhet csalódás. Jómagam nem nagyon szeretem a paradicsomos káposztát, de a családomnak nagyon ízlett, nem győzték dícsérni. Köszönjük a receptet!

usztina
usztinasze, 2012-09-26 22:29

Kedves Muci!
Köszi a receptet! A 13 hónapos kisfiam is odáig volt érte! :)

ozsuzsanna
ozsuzsannak, 2012-03-06 20:44

Szia, elkészítettem, a párom szerint pont ilyen kell legyen :)
köszönjük a receptet!

Muci
Mucics, 2012-03-08 16:19

Szia "ozsuzsanna " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy a párod ízlését is sikerült eltalálni.
Üdv.: Muci

Dugo
Dugop, 2011-10-14 19:10

Tekintve, hogy már nem vagyok mai "csirke" a recepteket olvasva előjönnek a gyerekkori emlékek, amiket időként
-igaz kéretlenül- megosztok veletek.
Erről a receptről az jutott eszembe, egyfelől, hogy a suliban gyakran volt hasonló, ami a diákok között igen népszerű volt, másrészről, hogy Anyukám ezt az ételt hogyan készítette:
Mindig savanyú káposztát vett hozzá, azután a főzelék készítés szabályai / akkoriban a pirospaprika, reszelt vöröshagyma a rántás kötelező kellékei voltak/ szerint berántotta és sült krinolinnal, vagy virslivel tálalta.
Ezt a változatot szívesen készítem ma is, azzal a különbséggel, hogy ma már sült husi, esetleg fasírt "jár" hozzá, és a saját magam által készített kovászos káposzta az alapanyag a savanyú helyett és amíg van, házi paradicsomlé.

Ruszkicsaj
Ruszkicsajp, 2011-09-16 12:44

Hello!
Tegnap megcsináltam, ez volt a vacsi, ma esszük majd a maradékot! Pöpec lett, jól sikerült, pont olyan, mint amilyet Anyukám is csinálni szokott! :-)
Sült tarját csináltam hozzá, Maggi Sültoldalas fűszerkeverékkel, olyan sütőzacskósat........ Bele a zacsiba a tarjaszeleteket, néhány fokhagymagerezdet és mehet a sütőbe 60 percre! Szuper volt! Köszi a receptet! :-)))

Muci
Mucik, 2011-05-24 15:06

Szia "smart63 " !
Kíváncsi lennék a miértjére .
Üdv.: Muci

santameva
santamevap, 2011-05-20 14:58

Sziasztok,
Mostan készítem ennek egy turbózott változatát: rakok bele zellert (főjjön csak a káposztával együtt), köményt, egész hámozott paradicsomot és még a végén megszórom aprított petrezselyemzölddel is.

keriklari
keriklarik, 2010-11-09 00:48

Ezt nagyon-nagyon szeretem,de a menzaiban volt hagyma?Esetleg ez változik tájanként,vagy egységes országszerte?
Köszönöm,ha válaszoltok!
Feltétlen megfőzöm,1000 éve nem ettem és én is avval a finom oldalassal szerettem legjobban!

cubika 1
cubika 1k, 2010-10-19 10:27

Nagyon finom belefőzni a baronfi, vagy más hust is. Ma ezt készitem baronfihussal.

Muci
Muciszo, 2010-10-16 17:23

Kedves Csilla !
Az én receptjeim közt is megtalálod az egészben sült hús receptjét " egészben sült disznócomb "
néven. A szakácsnevem : Muci. A szakácsikonra ráklikkelve könnyen rátalálsz. Úgy tudom a Harmati
Ildikó szakács is tett egészben sült hús receptet az oldalra.
Üdv. : Muci

cillaa
cillaacs, 2010-11-11 16:47

Kedves Muci!

Nagyon szépen köszönöm, megnézem; ha lementek a libás napok meg is sütöm! :-)

Szép napot:

Csilla

cillaa
cillaap, 2010-10-15 19:50

Sziasztok!
Nagyon szeretem, de csak azzal a sült hússal, amit a suliban a menzán szoktak adni hozzá... Tudtok segíteni, hogyan készítsek olyan egészben (?) sült húst???

Köszi: Csilla

Muci
Muciszo, 2010-10-09 15:49

Szia "mikromakka " !
Nagyon szívesen. Annak külön örülök, hogy a kisfiadnak is ízlett. Nekem hasonló korú két kis unokám
van, ha módomban lesz nekik is fogok ilyet főzni, remélem jól fogadják.
Üdv.: Muci

mikkromakka
mikkromakkaszo, 2010-10-09 10:24

Már többször megcsináltam e recept alapján, nagyon finom lett, 15 hónapos kisfiamnak is egyik kedvence. :) Köszönöm a receptet!

Muci
Mucip, 2010-10-08 13:13

Kedves Ilonka57 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy rátaláltál a receptre, megcsináltad és ízlett.
Üdv.: Muci

panda43
panda43szo, 2010-08-14 12:39

A paradicsomot csak a végén tedd bele, mert nem engedi megpuhulni a káposztát. Ha a forró rántást öntöd a forró főzelékhez,szétfut rajta,nem kell szűrön átpaszírozni,csak vigyázni kell,hogy rád ne fröccsenjen.Szoktam úgy is készíteni,hogy a káposztával együtt főzöm bele a husit. Jó főzőcskézést mindenkinek. Üdv.:Panda

csakén
csakénv, 2010-03-28 11:31

Mióta elkerültem otthonról , nem igazán ettem, mert ez is egyike volt a szezonális ételeknek otthon....
Most megpróbálom elkészíteni....

Muci
Mucih, 2010-02-01 17:10

Kedves Szandi !
Először is megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.
A hagymát nem kell ez esetben megdinsztelni, a káposztával együtt nyersen tesszük fel főni.
A laskára vágás , jól sejted csíkokra szeletelést jelent, ez esetben 0.5-1 cm szélesre.
A víz plusz a paradicsomlé együttesen legyen annyi, kb fele-fele arányban, hogy ellepje a káposztát.
A rántást kb 2-3 dl vízzel engedd fel.
Végül örülök , hogy a kedvenceid közé soroltál.
Üdv.: Muci

Yakuza
Yakuzah, 2013-01-21 17:18

szia Sandi és Muci, jó hogy kérdezted Sandi, mert én is ilyen kezdöcske vagyok, a válasz már meg is van :-) holnap ez lesz a vacsi, köszönöm mégegyszer :-)

tszandi
tszandiv, 2010-01-31 17:17

Szia.

-Ne haragudj, de teljesen kezdő vagyok, úgyhogy lenne pár kérdésem. A felkockázott hagymát nem kell először kicsit megfuttatni olajon?
-Mit jelent az, hogy laskára vágjuk? Csíkokra?
-Annyi vízzal öntjük fel, hogy pont ellepja?
-Mennyi hidegvízzel engedjük fel a rántást?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Szandi

186