Nagyiblog

Isteni citromtorta nagyitól

Június 14-ére, a Nagyszülők és unokák című könyvem dedikálására invitálom kedves olvasóimat! Remélem, találkozunk személyesen, de azért a recept most sem marad el!

Veres Mari

Kis kukták, jelentkezzetek!

Kekszőrleményből egész süncsapatot formáztunk unokámmal. Jól jött a segítsége, egyedül alig győztem, így is minden sün sütinek „lába kélt” az óvodai ballagáson.

Veres Mari

Isteni finom gombócleves

Javában küzd még egymással Cibere vajda és Konc király, azaz a böjt és a farsang. Amíg eldől, ki a győztes, együnk egy ciberelevest – de húsgombóccal!

Veres Mari

Mi az a cibere?

Aki népmeséket olvas unokájának, számíthat rá, hogy előbb-utóbb elhangzik majd ez a kérdés: mi az a cibere? Mindenki tudja a választ? Ha nem, járjunk utána!

Veres Mari

Bulikencék

Miközben a kencéket készítem a búcsúbuliba, azon morfondírozom, hogy az unokaétkeztetés többismeretlenes egyenletére egy új megoldó képletet kell találnom.

Veres Mari

Búcsúfőzés

Így nevezted: az „unokagyerek”. Most segítünk neki búcsúzni tőled, az író-főző nagypapától. És hogyan másképp, sütünk-főzünk, olvasunk, emlékezünk, sírunk-nevetünk.

Veres Mari

Banánturmix banán nélkül

A nagymamák kreativitását leginkább az unokák tesztelik, és bizony akadnak kihívások. Az egyik ilyen próbatétel, amikor banánturmixot kell készíteni banán nélkül.

Veres Mari

Kuszkusz Hamupipőke módra

Minden nagyi örül, amikor bővül az unokák kedvenc ételeinek köre. Nálunk most a kuszkusz és a bulgur lépett előre a ranglétrán – mesébe illő módon.

Veres Mari

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek