Unokaváró hűs uborkaleves
Nevezzük uborkalevesnek vagy akár taratornak, a lényeg, hogy rekkenő hőségben gyakran nyitogatjuk miatta a hűtőajtót!
Veres MariNevezzük uborkalevesnek vagy akár taratornak, a lényeg, hogy rekkenő hőségben gyakran nyitogatjuk miatta a hűtőajtót!
Veres MariJúnius 14-ére, a Nagyszülők és unokák című könyvem dedikálására invitálom kedves olvasóimat! Remélem, találkozunk személyesen, de azért a recept most sem marad el!
Veres MariKekszőrleményből egész süncsapatot formáztunk unokámmal. Jól jött a segítsége, egyedül alig győztem, így is minden sün sütinek „lába kélt” az óvodai ballagáson.
Veres MariMielőtt bárki fintorogni kezdene, jobb, ha tisztázom, hogy az „egérhús” nem egérből készül, hanem csirkemellből. És akkor mégis, hogyan lesz a csirkéből egér?
Veres MariJavában küzd még egymással Cibere vajda és Konc király, azaz a böjt és a farsang. Amíg eldől, ki a győztes, együnk egy ciberelevest – de húsgombóccal!
Veres MariAki népmeséket olvas unokájának, számíthat rá, hogy előbb-utóbb elhangzik majd ez a kérdés: mi az a cibere? Mindenki tudja a választ? Ha nem, járjunk utána!
Veres MariMiközben a kencéket készítem a búcsúbuliba, azon morfondírozom, hogy az unokaétkeztetés többismeretlenes egyenletére egy új megoldó képletet kell találnom.
Veres MariVan egy ősrégi talkedlisütőm, igaz, jó ideje csak tükörtojás készült benne nagyritkán, de most az unokáim rávettek a rendeltetésszerű használatra.
Veres MariMelyik puskát lehet megenni? Ez a találós kérdés járja nálunk a „Melyik ló tud repülni?” mintájára. A válasz az utóbbira holló, az előbbire pedig: pampuska.
Veres MariÍgy nevezted: az „unokagyerek”. Most segítünk neki búcsúzni tőled, az író-főző nagypapától. És hogyan másképp, sütünk-főzünk, olvasunk, emlékezünk, sírunk-nevetünk.
Veres MariMikor máskor, mint egy borús, őszi napon, eljöhet az ideje a csodakiflinek! Nosza, veselkedjünk neki, lássuk a receptet!
Veres MariA nagymamák kreativitását leginkább az unokák tesztelik, és bizony akadnak kihívások. Az egyik ilyen próbatétel, amikor banánturmixot kell készíteni banán nélkül.
Veres MariIsmét csomagolok, dobozolok, úgy látszik, ez az év költözéssel telik. Pedig szépen elterveztem, hogy Márton-napra többféle finomságot sütök unokáimnak!
Veres MariMinden nagyi örül, amikor bővül az unokák kedvenc ételeinek köre. Nálunk most a kuszkusz és a bulgur lépett előre a ranglétrán – mesébe illő módon.
Veres MariA rebarbara a spárgával együtt a tavasz első ehető hírnökei között foglal helyet, nézzük mi minden készülhet belőle!
NosaltyAhány ház, annyi vadas... Ám a tökéletes vadasból nem hiányozhat a minőségi hús, a finom zöldségek, no meg a mustár. Mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
NosaltyHétvégi dínom-dánom tökéletesre sütött kolbászos karajjal, tepsis krumplival, avokádós-citromos uborkasalátával és a végén egy-két apróbb puncsgolyóval.
NosaltyNapi Tippünkből választ kaphatsz arra, hogy egészséges-e minden nap joghurtot enni!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!