Unokaváró hűs uborkaleves
Nevezzük uborkalevesnek vagy akár taratornak, a lényeg, hogy rekkenő hőségben gyakran nyitogatjuk miatta a hűtőajtót!
Veres MariNevezzük uborkalevesnek vagy akár taratornak, a lényeg, hogy rekkenő hőségben gyakran nyitogatjuk miatta a hűtőajtót!
Veres MariJúnius 14-ére, a Nagyszülők és unokák című könyvem dedikálására invitálom kedves olvasóimat! Remélem, találkozunk személyesen, de azért a recept most sem marad el!
Veres MariKekszőrleményből egész süncsapatot formáztunk unokámmal. Jól jött a segítsége, egyedül alig győztem, így is minden sün sütinek „lába kélt” az óvodai ballagáson.
Veres MariMielőtt bárki fintorogni kezdene, jobb, ha tisztázom, hogy az „egérhús” nem egérből készül, hanem csirkemellből. És akkor mégis, hogyan lesz a csirkéből egér?
Veres MariJavában küzd még egymással Cibere vajda és Konc király, azaz a böjt és a farsang. Amíg eldől, ki a győztes, együnk egy ciberelevest – de húsgombóccal!
Veres MariAki népmeséket olvas unokájának, számíthat rá, hogy előbb-utóbb elhangzik majd ez a kérdés: mi az a cibere? Mindenki tudja a választ? Ha nem, járjunk utána!
Veres MariMiközben a kencéket készítem a búcsúbuliba, azon morfondírozom, hogy az unokaétkeztetés többismeretlenes egyenletére egy új megoldó képletet kell találnom.
Veres MariVan egy ősrégi talkedlisütőm, igaz, jó ideje csak tükörtojás készült benne nagyritkán, de most az unokáim rávettek a rendeltetésszerű használatra.
Veres MariMelyik puskát lehet megenni? Ez a találós kérdés járja nálunk a „Melyik ló tud repülni?” mintájára. A válasz az utóbbira holló, az előbbire pedig: pampuska.
Veres MariÍgy nevezted: az „unokagyerek”. Most segítünk neki búcsúzni tőled, az író-főző nagypapától. És hogyan másképp, sütünk-főzünk, olvasunk, emlékezünk, sírunk-nevetünk.
Veres MariMikor máskor, mint egy borús, őszi napon, eljöhet az ideje a csodakiflinek! Nosza, veselkedjünk neki, lássuk a receptet!
Veres MariA nagymamák kreativitását leginkább az unokák tesztelik, és bizony akadnak kihívások. Az egyik ilyen próbatétel, amikor banánturmixot kell készíteni banán nélkül.
Veres MariIsmét csomagolok, dobozolok, úgy látszik, ez az év költözéssel telik. Pedig szépen elterveztem, hogy Márton-napra többféle finomságot sütök unokáimnak!
Veres MariMinden nagyi örül, amikor bővül az unokák kedvenc ételeinek köre. Nálunk most a kuszkusz és a bulgur lépett előre a ranglétrán – mesébe illő módon.
Veres MariNosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...
A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel. Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel. Hogy miért vadász a címe? Mert így ...