r
Nosalty Logó

Zsúrkígyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Zsúrkígyó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10079.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    6025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    6176 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2543 micro
Összesen 4584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyon hosszú tálcát előkészítünk, esetleg salátalevéllel kibélelünk. Ennek híján műanyag tányéralátéteket sorakoztassunk az asztalra, és arra készüljön a kígyó. Lesz vagy 70 cm hosszú!
  2. A kenyér végén 10 cm-t meghagyva (ez lesz a fej), az egészet felszeleteljük, ügyelve, hogy a szeletek sorrendje megmaradjon.
  3. A végéről kezdve, szeletenként készítjük a kígyót, és minden szelettel ugyanúgy járunk el. Felülről kb. feléig bevágjuk (ide jön majd a végén a taréj a hátára), aztán mindkét oldalát megkenjük vajkrémmel. Az egyik oldalára kolbászt vagy sonkát, sajtot, tojásszeleteket, karikára vágott uborkát, újhagymát teszünk, és a feltétes felénél fogva tapasztjuk az előző kenyérszelet vajkrémes feléhez, míg tart a kenyérből.
  4. A fejét keresztben is kettévágjuk, minden vágott felületet megkenünk, és nyelvet készítünk neki. Szemet, szájat a kép vagy magunk fantáziája szerint.
  5. Ha egyben van a kígyócskánk, de főleg a végleges helyén, akkor még minden szelet kenyér között megpakoljuk paradicsomcikkelyekkel és paprikakarikákkal, amiket előzőleg kettévágtunk, szépen felváltva, hogy jó színes legyen. A szeletekben lévő bevágásba félbevágott uborkakarikákat dugdosunk, így készül el a taréja.
  6. Kész a kígyó, az egész társaság körbeülheti, és kezdődhet a közös falatozás. :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5972
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Lehet kifliből is készíteni, akkor mindenki személyre szóló kígyócskát kaphat a saját tányérjára, vagy a kiflik végeit levágva és a szeleteket egymás után rakva jobbra-balra kanyargó kígyó készíthető. Vajkrém helyett használhatunk körözöttet, májkrémet, sajtkrémet, és a tölteléket is szabadon variálhatjuk, ki-ki ízlése és fantáziája szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ilyen és hasonló mosolygós szendvicskígyóval szoktam ébreszteni a szülinaposaimat néhanapján. Ritkán készítem, mert türelemjáték a javából, de mindig akkora sikere van, hogy elmondani nem lehet. Először is mindenkinek mosolyt varázsol az arcára, utána meg jöhet a közös evés, a kígyócska kollektív szétdarabolása. Fantasztikus hangulatot tud csinálni ez a kis gyanútlan jószág. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!