Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsúrkígyó

Zsúrkígyó
Zsúrkígyó
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyen és hasonló mosolygós szendvicskígyóval szoktam ébreszteni a szülinaposaimat néhanapján. Ritkán készítem, mert türelemjáték a javából, de mindig akkora sikere van, hogy elmondani nem lehet. Először is mindenkinek mosolyt varázsol az arcára, utána meg jöhet a közös evés, a kígyócska kollektív szétdarabolása. Fantasztikus hangulatot tud csinálni ez a kis gyanútlan jószág. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet kifliből is készíteni, akkor mindenki személyre szóló kígyócskát kaphat a saját tányérjára, vagy a kiflik végeit levágva és a szeleteket egymás után rakva jobbra-balra kanyargó kígyó készíthető.

Vajkrém helyett használhatunk körözöttet, májkrémet, sajtkrémet, és a tölteléket is szabadon variálhatjuk, ki-ki ízlése és fantáziája szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyon hosszú tálcát előkészítünk, esetleg salátalevéllel kibélelünk. Ennek híján műanyag tányéralátéteket sorakoztassunk az asztalra, és arra készüljön a kígyó. Lesz vagy 70 cm hosszú!
  2. A kenyér végén 10 cm-t meghagyva (ez lesz a fej), az egészet felszeleteljük, ügyelve, hogy a szeletek sorrendje megmaradjon.
  3. A végéről kezdve, szeletenként készítjük a kígyót, és minden szelettel ugyanúgy járunk el. Felülről kb. feléig bevágjuk (ide jön majd a végén a taréj a hátára), aztán mindkét oldalát megkenjük vajkrémmel. Az egyik oldalára kolbászt vagy sonkát, sajtot, tojásszeleteket, karikára vágott uborkát, újhagymát teszünk, és a feltétes felénél fogva tapasztjuk az előző kenyérszelet vajkrémes feléhez, míg tart a kenyérből.
  4. A fejét keresztben is kettévágjuk, minden vágott felületet megkenünk, és nyelvet készítünk neki. Szemet, szájat a kép vagy magunk fantáziája szerint.
  5. Ha egyben van a kígyócskánk, de főleg a végleges helyén, akkor még minden szelet kenyér között megpakoljuk paradicsomcikkelyekkel és paprikakarikákkal, amiket előzőleg kettévágtunk, szépen felváltva, hogy jó színes legyen. A szeletekben lévő bevágásba félbevágott uborkakarikákat dugdosunk, így készül el a taréja.
  6. Kész a kígyó, az egész társaság körbeülheti, és kezdődhet a közös falatozás. :)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 795
elküldve: 3
receptkönyvben: 182
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szendvics
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvicskígyó, szendvics kígyó formára készítve, fantázia szendvics

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

totbarb
totbarb Wed, 2013-12-25 21:54

Kedves Fahéj!
Ez fantasztikus ötlet, nagyon látványos. Lehet bevetem a legközelebbi baráti összejövetelen!
Szép napot!
Barbi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-12-25 22:08

Igen, ez pont jó lenne mondjuk szilveszterre. Örülök, hogy tetszik.
Üdv: Fahéj

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sun, 2012-07-15 22:01

Szia Fahéj!
Nagyon szeretem a kreatív alkotásokat szupert alkottál.Bár én utálom a kígyókat de ezt amikor több időm lesz én is elkészítem.Szép munka:))
Üdv:Csilla:)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-15 23:15

Kedves Csilla!
Köszönöm! Én se vagyok a csúszó-mászók rajongója, de ez így olyan kis ártatlan és aranyos, és mindig nevetősre készítem, hogy senki se féljen tőle. :)))
Én is sokat nézegetem a te alkotásaidat, és mind nagyon ötletes. Gratulálok hozzájuk!
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-07-05 11:18

Évikém, micsoda kis kreatív vagy! :))) Nagyon tetszik a kígyód és tényleg mosolyt csalt az arcomra, amikor megláttam a képet. Szerencsére hamarosan lesz rá alkalom, hogy elkészítsem.
Köszi a remek ötletet!
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-07-05 13:08

Szia Edit!
Köszi a dicséretet! :) Amit leírtam, az jó nagy adag, ha megnézed a hozzávalókat, és mégis, mikor legutóbb nekiültünk öten, pár perc alatt morzsája se maradt. Szerintem a Tieidnek is tetszeni fog.
Puszi: Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-06-30 11:52

Kedves Fahéj !
Jaj de ötletes ! Nagyon tetszik, gratulálok!
Mérsékeltebb meleget és szép hétvégét kívánok szeretettel: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-30 12:47

Köszi, kedves Anci!
Köszönöm! :)
Hasonló jókat kívánok én is hétvégére! Nálunk nagyon nagy a meleg....
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-29 19:35

Kedves Éva-Fahéj!

Nagyon guszta ötlet, így biztos sokkal hamarabb el fogom adni a salátát, uborkát és miegyebet a fiamnak is, mert jópofa tálalása van.:-))
Köszi.:-))
Szép nyári hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-30 01:19

Kedves Éva-Anyóca!
Köszi! :) Nálunk is válogatás nélkül elpusztítanak minden zöldséget és egyebet, ami a kígyót alkotja, még azt is, ami egyébként nem kedvenc. Mágikus hatása van... :)))
Nektek is szép hétvégét! Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-06-29 13:37

Drága Fahéj!

Nagyon nagy ötlet, és biztosan megéri a afáradtságot. Gratulálok hozzá. Kipróbálom, biztosan fog tetszeni kis csapatomnak. Szép hétvégét, jó pihenést kívénok! Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-30 01:15

Aranyos Évi néni!
Köszönöm a dicséretet! Az én kis csapatom mindig odáig van érte, és legutóbb is mind az utolsó morzsáig elfogyott! Nem kis mennyiség, ha a hozzávalókat nézzük, és csak öten voltunk rá. :))
Én is szép vasárnapot kívánok Neked és kis csapatodnak: Fahéj

1143
zsúrkenyér 50 dkg
vajkrém 450 g
paradicsom 2 közepes db
paprika 2 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
snidling 1 csokor
paprikás kolbász 10 dkg
sajt 10 dkg
főtt tojás 4 db
sonka 10 dkg