Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbógolyók

Zserbógolyók
Zserbógolyók
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Csábító házi sütemények egyik kötetében találtam erre a gyors, zserbópótló desszertre. Nagyon hamar elkészül, és rettentő finom.

Karácsonyi csemegének is kiváló, sütés nélküli variációja a zserbónak!

hozzávalók / 4 adag

A golyókhoz (15 db)

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk az alkohollal (narancslikőr v. konyak) és 1 ek vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle.
  3. Majd gőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk (segítségül fogpiszkálót használhatunk).
  4. Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőbe tesszük.
  5. Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 74 474
elküldve: 60
receptkönyvben: 1 548
elkészítve: 58/95
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-lekváros bonbon, diós csokival bevont golyók aszalt sárgabarackkal

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Tue, 2017-12-19 11:44

Kedves Anita! Regisztralva vagy a receptlap.hu lapon? Hani a neved? Azert kerdezem mert ez a zserbogolyo receptje, de meg a kep is ugyanaz fennt van ezen a lapon es Hani neven. En ezt a golyot minden evben 3x adagban megcsinalom, gratulalok hozza.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2017-12-25 12:59

Kedves Torpl!
Igen, regisztrálva vagyok azon az oldalon is, Hani szakács néven (a blogomon is Hani a nevem).
Köszönöm szépen! Örülök, hogy ízlik Nektek!
Boldog karácsonyt!
Anita/Hani

Polacsek Tímea
Timi / Polacsek Tímea Sun, 2015-12-13 16:06

Szia! Van esetleg valami trükk az összevágásra? Robotgép? És lehet a barackot tovább is áztatni? mondjuk egy éjszakát?

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-01-11 19:51

Kedves Anita,

veletlenül talaltam ra a receptre, es "elsö pillantasra" (es elolvasasra) beleszerettem. Köszönettel el is raktaroztam a NS-szakacskönyvembe. Nem hiszem, hogy a kiprobalas sokat varat majd magara!

Üdvözlettel kivanok Boldog Ujevet: Marti

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2015-04-06 13:30

Kedves Márti!
Köszönöm szépen a kedves sorokat, amire csak most reagálok, ezért elnézésedet is kérem!

Üdv:

Anita

moflizsu
moflizsu Sat, 2014-12-20 20:28

Szia!
Látom jó ideje nem volt hozzászólás :(
Azért is írok (megint), holnap készítem el a dupla adagot, már minden meg van hozzá. Nálunk most már ez a recept alap Karácsonykor.
Kívánok boldog, békés karácsonyi ünnepeket!
Zsuzsa

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2015-04-06 13:28

Szia Zsuzsa!
Most látom csak a hozzászólásodat, de jobb későn, mint soha :)!
Köszönöm szépen a jókívánságot!
Üdv:
Anita

nader
nader Sun, 2013-03-17 22:29

Meg ne csináljátok ezt! Ha egyszer megcsinálod, kész, vége, minden héten meg kell! :) Isteni jó és nem lehet abbahagyni... Helló diéta :(

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2013-03-19 00:41

Ezt öröm olvasni :)! Persze, a diétádat nem akarom elrontani, de néha-néha meg lehet szakítani, hogy aztán legyen miért újrakezdeni :D!
További szép hetet kívánok!
Anita

moflizsu
moflizsu Tue, 2013-01-22 14:12

Kedves Anita!
Egyszerűen imádom ezt a desszertet, megcsináltam (tavaly Karácsony) Szilveszterre és ma is, mindkétszer dupla adagot, képes vagyok az egészet felfalni. Nagyon, nagyon köszönöm (a zsírpárnáim kevésbé :D )
Üdv:Zsu

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2013-01-22 23:35

Kedves Zsu!
Nekem meg a májam hízott :D! A zsírpárnáknak persze nem jó a sok nassolás, de most ez a tél kedvez a "lerakódások" lefaragásában is, ha még egy ideig ilyen kitartó havazás lesz :-)!
Köszönöm szépen a visszajelzésed!
További szép hetet kívánok!
Anita

dudu1313
dudu1313 Sun, 2012-12-23 13:56

Tavaly Karácsonykor csináltam meg először, azóta nincs megállás.....! Gesztenyével és aszalt szilvával is elkészítettem. Nagyon finom és gyorsan fogy!!!:) Köszi a receptet!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2012-12-25 18:27

Szívesen:-)! Nem lehet rossz a gesztenyés változat sem, sőt :-))))! Kipróbálom majd én is azt!
Boldog karácsonyt kívánok!
Anita

Babapiskóta
Babapiskóta Thu, 2012-12-13 10:24

Ennél finomabb, sütés nélküli édességet még nem kóstoltam. Nagyon szépen köszönöm a receptet.
Kellemes karácsonyt kívánok !

Farkasbarack
Farkasbarack / Farkasbarack Wed, 2012-12-12 15:26

Ha alkoholmentes változatot szeretnék, elég, ha egyszerűen kihagyom őket? Vagy kell valamivel pótolni a folyadékot?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-12-12 17:23

Kedves Farkasbarack!
Vagy aromával helyettesítsd az alkoholt (abból elég egy pár csepp, vízzel hígítva), vagy csak vízbe áztasd az aszalt barackokat. Ne hagyd ki a folyadékot belőle semmiképp, az kell ahhoz, hogy a barackok kicsit szaftosabbak legyenek. Tehát az alkohol mennyiségét vagy ugyanannyi vízzel vagy vízzel hígított aromával helyettesítsd.
Kellemes készülődést kívánok!
Anita

fincs
fincs Fri, 2012-01-20 18:57

A golyócskák nagy sikert arattak,mindig csak azt hallottam,hogy nyilik a hűtőajtó:))Köszönöm szépen,az egész családom nevében!

Nagyné Nagy Mária
Nagyné Nagy Mária Tue, 2012-01-17 18:21

Kedves Anita!
Nagyon nagy siker volt, köszönöm a receptet.
Ajándékoztam ezeket a kis golyókat, szépen
celofánba csomagolva. Máskor is megcsinálom.
További jó sütés-főzést. Üdvözöllek Mari

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-01-18 01:09

Kedves Mari!
Nagyon szívesen! Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen jól sikerült, és jó volt a fogadtatása, ízlett a megajándékozottnak!
Köszönöm szépen, hogy ezt megosztottad velem!
További szép hetet kívánok!
Anita

timeart
timeart Wed, 2011-12-28 20:52

Karácsonykor learattam a babérjaidat vele. Köszönöm.

Emily90
Emily90 Wed, 2011-12-28 19:26

Megcsináltam Karácsonyra! Brutális lett :D:D az első vendégsereg el is pusztította! Nagyon finom volt! Szuper ez a recept! Köszönöm! :)

Pici Juci
Pici Juci Mon, 2011-12-26 10:57

Ezt csináltam meg karácsonykor és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet:)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-12-26 13:05

Nagyon szívesen kedves Juci! Örülök a visszajelzésednek, és annak is, hogy ízlett!
Békés karácsonyt kívánok!
Anita

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sat, 2011-12-17 15:43

Kislányom a névnapomra készítette el ezt a finom golyót. Mondhatom, nagyon hamar elfogyott. Gratulálok a recepthez!
Gabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2011-12-17 22:46

Köszönöm szépen kedves Gabi! Gratulálok a kislányodhoz, nagyon ügyes és figyelmes! Így utólag is isten éltessen névnapod alkalmából :-)!
Kellemes ünnepi készülődést kívánok!
Anita

neni
neni Tue, 2011-12-06 18:11

Nálam már holnap ebéd után ez lesz a desszert. Nagyon jól néz ki és biztos, nagyon finom is.
Köszi a receptet.
Üdv.
Éva

Móki30
Móki30 Tue, 2011-12-06 16:13

De jól néz ki, imádom a zserbót, ez karácsonykor tuti az asztalon lesz:-)) Köszi

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2011-12-04 22:32

Nahát, milyen pici a világ, Anita :) Én is Heves megyéből, pontosabban Hatvan környékéről.
Neked is szép estét!
Edina

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2011-12-04 13:49

Szia Anita,
Jaj, de jó ez a recept... ezek szerint nem csak az én mániám a régi klasszikusok újraértelmezése :)
Üdv:
Edina

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2011-12-04 20:38

Szia Edina!
Köszönöm szépen! Nagy sikert aratott! És látom majdnem földik vagyunk: én Heves megyéből származom:-)!
További szép estét!
Anita

604
aszalt sárgabarack 15 dkg
dió 15 dkg
cointreau 30 ml
víz 1 ek
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 1 ek
rum 2.5 ml
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek