Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlevirág

Zsemlevirág
Zsemlevirág
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a péksüteményt öntöttvas lábasban sütöttem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejhez adunk kevéske cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarva megkelesztjük.
  2. Hozzáöntjük még a kézmeleg vizet és a lisztet is, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Amikor már összeállt a tészta, akkor hozzágyúrjuk a sót is, letakarva 40-45 percig kelesztjük, míg duplájára növekszik.
  3. A megkelt tésztát hat-hét egyenlő részre vágjuk, vastag hüvelykujjnyira sodorjuk, majd csomót kötünk rá.
  4. Kerek tálba tesszük egymás mellé, köré. Tetejét megkenjük tejjel, lefedve duplájára kelesztjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: buci, perec, bagel, briós, édes leveles, hamburger-buci, kifli, pita, burek, croissant

egyéb elnevezések

házi zsemle, buci, péksütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

325
kenyérliszt BL80 50 dkg
tej 2 dl
víz 1 dl
cukor 1 késhegynyi
1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg