Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokoládé fondant

Fehércsokoládé fondant
Fehércsokoládé fondant
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután megalkottam a tökéletes csokifondant receptemet, gondoltam kipróbálom milyen fehércsokival, nálam bevált!
Egyébként ha valaki étcsokoládéval szeretné csinálni, akkor ugyan ez a recept, fehércsoki helyett étcsokival, és plusz 200g cukor!
Abba nem szoktam narancsot reszelni, de lehet, hogy úgy is finom.
Nagyon fontos, hogy a sütés alatt nem hagyhatjuk magára, mert egy-egy percen múlik a végeredmény!!!!
Akármilyen rémisztően hangzik, gyakorlatilag elronthatatlan! Ha túlsütöttük akkor is legrosszabb esetben muffint kapunk:)
A tészta nagyon sokáig eláll a hűtőben.
 

hozzávalók / 4 adag

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként gőz fölött összeolvasztjuk a fehér csokit a margarinnal.
  2. Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, tojásokat, vaníliás cukrot, és belereszeljük a narancs héját.
  3. Ha összeolvadt a csoki és a margarinnal, levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Majd összekeverjük a lisztes tojásos masszával.
  5. Meg lehet kóstolni, ha nem eléggé édes, bele lehet keverni cukrot, én nem szoktam.
  6. A formákat (ez lehet fondant forma, vagy minikuglóf forma-nekem az van-, esetleg muffin forma) duplán kivajazzuk, meghintjük liszttel.
  7. Belekanalazzuk a tésztát, nyugodtan lehet majdnem tele, mert nem nagyon emelkedik meg sütés közben!
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és itt kezdődik a nehezebb rész: folyamatosan nézni kell! A forma méretétől függ a sütési idő. Én onnan tudom, hogy mikor van kész, hogy egyrészt folyamatosan ellenőrzöm, másrészt, amikor a teteje már nem folyik, ha megdöntöm a formát, hanem inkább rezeg, akkor biztos, hogy jó! Innen még lehet 1-2 percig sütni, ha valaki "kérgesebben" szereti a sütit.
  9. Azonnal, forrón kell fogyasztani, a legfinomabb ha jéghideg fagyit teszünk mellé!

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mustakissa

Mióta szakács: 2010.11.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokifelfújt fondant fehér csokival, fehér csoki felfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

955
fehér csokoládé 200 g
margarin 200 g
finomliszt 200 g
tojás 4 db
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál