Ricottás párolt zöldség
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g ricotta75 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
Összesen
201
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g ricotta150 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
Összesen
400
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18.5g ricotta28 kcal
-
33.3g édesburgonya21 kcal
-
29.6g sárgarépa11 kcal
-
18.5g zöldborsó15 kcal
Összesen
75
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 189.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2491 micro
-
β-karotin 11654 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1421 micro
Összesen
201
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1092 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 378.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2266 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 4981 micro
-
β-karotin 23308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2842 micro
Összesen
400
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 922 micro
-
β-karotin 4316 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A batátát és a sárgarépát megpucoljuk, egyforma kockákra vágjuk.
- Kevés olívaolajon lefedve elkezdjük párolni, közben kicsit sózzuk.
- Amikor úgy félig megpuhult (kb. 10 perc) hozzáadjuk a mirelit zöldborsót. Ezzel készre pároljuk a keveréket. Időnként ha kell picike vizet adunk hozzá.
- A ricottát villával összetörjük, a párolt zöldségből kikanalazott lével összekeverjük, az egészet rászedjük a párolt zöldségre, jól összekeverjük.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 331
- Feltöltés dátuma: 2022. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Egy remek sajtkészítő tanfolyamon voltunk. Ott kaptunk ebédre valami hasonlót, kicsit más zöldségekkel. Finom, könnyű, remek étel, másnap ki kellett próbálni a saját készítésű ricottával.