r
Nosalty Logó

Ricottás párolt zöldség

Pogácsa
Ricottás párolt zöldség
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

201
Kalória
8.2g
Fehérje
30.7g
Szénhidrát
5.5g
Zsír
189.2g
Víz
24.5g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2491 micro
  • β-karotin
    11654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1421 micro
Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4981 micro
  • β-karotin
    23308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2842 micro
Összesen 400 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    922 micro
  • β-karotin
    4316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A batátát és a sárgarépát megpucoljuk, egyforma kockákra vágjuk.
  2. Kevés olívaolajon lefedve elkezdjük párolni, közben kicsit sózzuk.
  3. Amikor úgy félig megpuhult (kb. 10 perc) hozzáadjuk a mirelit zöldborsót. Ezzel készre pároljuk a keveréket. Időnként ha kell picike vizet adunk hozzá.
  4. A ricottát villával összetörjük, a párolt zöldségből kikanalazott lével összekeverjük, az egészet rászedjük a párolt zöldségre, jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy remek sajtkészítő tanfolyamon voltunk. Ott kaptunk ebédre valami hasonlót, kicsit más zöldségekkel. Finom, könnyű, remek étel, másnap ki kellett próbálni a saját készítésű ricottával.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek