adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
232
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
463
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 369.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1284 micro
-
β-karotin 3137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2155 micro
Összesen
232
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2537.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 1826 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 739.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 630 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 262 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2568 micro
-
β-karotin 6274 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4310 micro
Összesen
463
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 631 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az összes zöldséget lereszeljük. Egy jó nagy, lapos serpenyőben viszonylag erős lángon két kanál olíván elkezdjük pirítani a zöldségeket. Só nem kell hozzá, mert levet ereszt különben. Csak időnként keverjünk rajta egyet. Hagyjuk békén, jót tesz neki, ha kicsit karamellizálódik.
- Amikor megpuhult (10-15 perc), világos szójaszósszal és citromlével ízesítjük. Még jöhet hozzá egy kis olíva, hogy krémesebb legyen.
- Sütőzacskóban készített csirkecombbal tálaltam.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1050
- Feltöltés dátuma: 2018. május 29.
Ajánló
Budai Péter szerint egy kellemes rosé fröccs jól esik mellé. Egyetértek vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
A Hatszín Teátrumban tegnap egy remek beszélgetést hallgattunk-néztünk végig Hegyi Barbarával és Budai Péterrel. Szerencsére Budai Péter főzött is, az eredményt a végén meg is lehetett kóstolni. Nagyon finom volt. Ezt a zöldségpürét melegen köretként és hidegen kenceként is lehet enni. Természetesen ma ki kellett próbálnom, gyakori vendég lesz nálunk. "Sajnos" hidegen már nem tudjuk megkóstolni....