Nosalty Logó

Zöldséges-tejfölös csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerdi
Ezen a képen: Zöldséges-tejfölös csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1836 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    910 micro
  • β-karotin
    2329 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1961 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    5460 micro
  • β-karotin
    13971 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 1836 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtakarítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fehér- és sárgarépát felaprítjuk, a zöldbabot kisebb darabokra tördeljük.
  2. A hagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a répákat, sózzuk, kevés ideig fedő alatt együtt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, felönjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön főzzük.
  3. A csirkemellett kicsontozzuk (persze, lehet filé is), megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, kevés olajat öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül puhára pároljuk.
  4. Ha kész, hozzáöntjük a közben megpuhult zöldségekhez, paprikát szórunk rá, kb. fél mokkáskanálnyit, ha kell, utánasózzuk, hozzáöntjük a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet, s összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9863
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Ezúttal tésztát főztem hozzá, de rizzsel is finom. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kis kertemből a maradék zöldbabot megmentettem a fagy elől, s azon gondolkoztam, mit kezdjek vele. Mivel második fogást kellett főznöm, jött az ötlet, hogy zöldséges-tejfölös csirke legyen belőle, amit különben zöldborsóval szoktam készíteni. Finnyás gyerekeim így megeszik a zöldséget is. De ezúttal kikaparták a tányér szélére a zöldbabot, mondván, borsóval jobb...  Nekem így is ízlett, lévén nagy zöldbabrajongó.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nagyon finom és ízletes az étel, de mi még készítettünk hozzá egy adag rizst, és még más f?szereket is használtunk(pl. oregáno, vegeta, majoranna), ugyanis a recept csak so borsot irt.

Gerdi

Szia, MaBy! Örülök, hogy ízlett. Persze, mindenki saját ízlése szerint f?szerezi. Én nem merek olyan bátran f?szerezni, mivel van két finnyás gyerk?cöm, s a már jól bevált ízeknél maradok inkább, csakhogy megegyék:-) Üdv. Meli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!