Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges sült csirkemell

Zöldséges sült csirkemell
Zöldséges sült csirkemell
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű vacsorának tálaltam. Nagyon egyszerű elkészíteni. Inkább ötlet, mint recept. Én nagyon szeretem a színes bors különleges ízét.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én sáfrányos rizst készítettem hozzá. Nekem a végére "elfőtte" az összes szaftját, úgyhogy menet közben akár lehet még pótolni, hogy maradjon a végére is, jó vele meglocsolni a köretet. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk és szeletekre vágjuk a húst.
  2. Meghámozzuk a hagymákat, és cikkekre vágjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát, majd egy jénai tálba fektetjük őket. Rátesszük a hagymát. Megszórjuk a petrezselyemzölddel és színes borssal. Rápakoljuk a borsót, répát.
  4. Eloszlatjuk rajta az olajat, és aláöntjük a vizet. Letakarjuk fóliával vagy a jénai tetejével, és előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 30 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 006
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

dombinori

Mióta szakács: 2012.01.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

színes borsos csirkemell, borsós-répás sült csirkemell, zöldségkeverékkel sült csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2013-09-12 13:22

biztosan nagyon finom az étel, de próbáld ki egyszer úgy is, hogy mielőtt tepsibe teszed a húst, hirtelen serpenyőben megpirítod a külsejét. szerintem jobb lesz, mint ha csak párolódik a vízben. bár lehet, hogy pont a párolt húst részesíted előnyben :-D

563
csirkemell filé 50 dkg
zöldségkeverék 45 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 teáskanál
négyszínű bors 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl