Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kelt tekercs

Sós kelt tekercs
Sós kelt tekercs
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű és mutatós, sós süti. A barátom azt mondta, hogy ezt a sütit csak egy héten egyszer süthetem, mert nem lehet abbahagyni az evését! Egymást követő nap kétszer is sütőttem, és el is fogyott mind.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Akár pizzás töltelékkel is elkészíthetjük, mi kipróbáltuk, és úgyis nagyon finom! Akár sajtot is tehetünk a tetejére! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros tejben megfutatjuk, majd az olajjal és a liszttel puhára gyúrjuk. Hagyjuk kelni.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A margarin elkeverjük a tojássárgájával és a sóval. Ha megkelt a tészta, akkot négy részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, mint a bejglit, és háromszög alakúra vágjuk.
  3. Mikor fele töltelék elfogy, akkor az apróra vágott kaprot is hozzáadjuk.
  4. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal, és aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 585
elküldve: 3
receptkönyvben: 173
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros tekercs, kelt sós sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kutyuka
Kutyuka Sat, 2012-05-12 20:21

Az 1 dl tej nagyon kevés. Kb. 5 dl kellett. Ma sütöttem, én is az újságból. Nagy sikere volt.

andora22
andora22 Sat, 2011-08-27 14:07

Vajdasági sós néven találtam hasonlót ezen a helyen, ami mindig nagy sikert arat nálunk. Én eddig "csak" fokhagymaborssal, sajttal bolondítottam a kencét. Kapor??? Hmmm! Milyen kár, hogy eddig nem gondoltam rá...

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2011-08-28 08:36

Kedves andora22!

Mi nagyon szeretjük a kaprot és most a kert is tele van vele, így nem volt kérdéses, hogy ezzel fogom megtölteni! Most Nekem is megtetszett a fokhagymás váltózata, így azt is ki fogom próbálni!
Szép napot!
Üdv.: Adri

andora22
andora22 Sun, 2011-08-28 13:08

Tegnap - bemelegítésként - a megszokottat sütöttem (vendégségbe mentünk), nagy sikert aratott. Most sül a kechupos és kapros változata. Már környékezik a tepsit, de még forró...

zsuzsi73
zsuzsi73 Thu, 2011-08-25 13:24

helló Adrienn! Én ezt a most augusztusi "küld be a receptedet" újságból készitettem el. de szerintem is nagyon fincsi! üdv. zsuzsi

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2011-08-25 15:40

Szia Zsuzsi!

Én a barátnőmtől kaptam a receptet, de most megkérdeztem Tőle és mondta, hogy Ő is ebből az újságból nézte ki! Tényleg nagyon egyszerű és finom! A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk.
Szép napot!
Üdv.: Adri

1020
finomliszt 80 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
margarin 25 dkg
1 ek
tojássárgája 1 db
kapor 0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
szezámmag 2 ek