Nosalty Logó

Zöldséges pillangók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Zöldséges pillangók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 831 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 184 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 831 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7230.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1367 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    3863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    6881 micro
  • β-crypt
    641 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3149 micro
Összesen 3321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.
  5. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
  6. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.
  8. A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
  9. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
  10. 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 161495
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Ez egy újabb próbálkozás arra, hogy mit is lehet a kelt tésztából készíteni. Párom sós párti inkább, mint édes, a színes zöldségek pedig olyan szépen feldobják, hisz már közeleg a tavasz, alig várjuk, ezért esett a választásom a pillangó formára. Igazán laktató, akár uzsonnára vagy reggelire. Ha előző nap készítjük, légmentesen elzárva másnap is finom, puha. 10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.

Hozzászólások

janumet

Szia! Nagyon jól néz ki ,biztos finom is ! Recept mentve. Üdv,Évi

Andi80_

Szia, Igen, isteni finom volt. Jó sütögetést, érdemes kipróbálni. :-) Üdv, Andi

Fahéj

Kedves Andi! Csodálatosat alkottál! Vidám és mégis elegáns. Gratulálok! Mentettem, hogy kell? pillanatban elkápráztathassam vele a szeretteimet. :) Üdv: Fahéj

Andi80_

Kedves Fahéj, Köszönöm szépen a dicséretet. Biztosan ízleni fog a családnak, :-) nálunk nagyon hamar elfogyott. Szép estét! Üdv, Andi

Törölt felhasználó

Kedves Andi! Ez tényleg gyönyör?séges!!!

Andi80_

Kedves Édrien, Igazán köszönöm :-) Üdv, Andi

witch

Gondolhattam volna, hogy mar megint Te alkottal egy ilyen finomsagot! Es milyen guszta, mikor lesz eheto kepernyon keresztul? Senki nem akarja feltalalni?

Andi80_

Kedves Witch, Örülök, hogy tetszik. Ha ezt valaki feltalálná, nem gy?znénk állandóan fogyózni :-D Szép estét kívánok! Andi

Boribon

Kedves Andi, nagyon ugyes vagy, gyonyoru a sutid! En viszont annal benabb vagyok a kelt tesztakkal..:-( Mit jelent az 1. pontban az alaposan kidgasztjuk? Hany perc?

Andi80_

Szia Boribon, kedves vagy. Ne izgulj, valaha én is kezd? voltam a kelt tészták terén, ki kell tapasztalni a dolgokat, sokat kell gyakorolni :-) Az alaposan kidagasztás nálam azt jelenti, hogy kézzel, er?sen gyúrom, gyömöszölöm a tésztát, ha leválik az edény faláról és már nem ragad, kezd jó lenni, ha már a kezünkr?l is, akkor jó. Ez nekem kb. 10-13 perc intenzív munka. Valaki egyszer azt mondta, hogy fakanállal próbált dagasztani, de eltört, ezen mosolyogtam kicsit, én kézzel csinálom. Tessék gyakorolni és beszámolni az eredményr?l. Sok sikert és jó sütögetést. Üdv, Andi

Torma

Szia Andi, csodás kis darabok!!! Gratulálok, szuper ügyes vagy!!! T:)

Andi80_

Szia Torma, Igazán kedves vagy, köszönöm a dicséretet :-) Szép estét! Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Csodás, színes, finom falatok, köszönöm szépen a receptet. Megint finom és gyorsan elkapkodható ételt alkottál, a gyerekeim megf?ztek, elkészítem a héten, és viszik majd tízóraira is,...ha egyáltalán el fognak jutni a suliba, és nem szállnak le a bicajról,útközben, hogy megegyék,hmm...:-D Megoldás: két adagot kell sütni!! :-D Jut is, marad is..:-D Szép hétvégét, és várom az ilyen és hasonló csodás finomságokat.:) Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, Sor került már a pillangókra? Ízlett a gyerk?cöknek? Szép napot! Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Csütörtök este duráltam neki magam, és nem csak kifejezetten tízóraira,másnap délel?tt orvoshoz kellett mennem, hátha annyit csinálok, marad, és akkor leves után második fogásnak fantasztikus lesz...gondoltam én . Elkészíteni tudtam, illatozni és nézni,/ frissen a párom kicsent párat bel?le, szerinte is isteni! :) /, másnap reggel becsomagolni tudtam az "éhez?" tini gyerekeimnek, mire én hazaértem, ( nem értem, mondjuk, ha kapsz id?pontot 10-re, miért jutsz be a vizsgálatra 13 órakor?!?!, mire hazaértem, már a gyerekeim rég otthon voltak, persze, hogy letámadták :) , addigra már csak a tál alján lév? morzsa mutatta, hogy ott volt..:( Amúgy nagyon guszta lett, elmondásuk szerint finom, és ezek alapján, újrázni fogok! :) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Még szebb hetet kívánok, és várjuk mindannyian azt a tavaszt, ez már csak a tél utolsó erölködése...:) Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, Igen napos pár nap van mögöttünk, sokat leveg?ztünk kint a gyerekekkel, s?t már egy sárga kis krókusz is kivirított a kiskertben. Ma sajnos szomorkás az id?, lóg az es? lába. Remélem a hétvége már megint kellemes lesz. Már vetegettünk pár növénykét cserépbe, a kelbimbó és a f?szernövények már bujkálnak el?. Nagyon szép hétvégét és jó sütögetést kívánok! Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Köszönöm szépen, a tegnapi nap is elfogadható volt, de a mai, tiszta napos! :) Sütés és f?zés is van, de annyira nagy az öröm, a f?szernövényeim túlélték a telet, és szépen látszanak az új hajtások, a snidling, a sóska, spenót, petrezselyemzöld, a virágok, igen sok a krókusz, jácint, tulipán, nárcisz,...stb.,...jön a tavasz, rügyeznek a fák is. :) A melléképületünk ereszcsatornájában elkezdtek lakást építeni maguknak a verébcsaládok, nem igazán örülünk nekik, de ez már jelent valamit, a tavaszi madaraink is érkeznek, próbálnak helyet találnia nagy fán, a fészküknek..:) Most ez jelent nagy örömet, a sütés-f?zés után, s?t , lassan helyett is :) Ügyesek vagytok, hogy már ültettetek, és növöget. :-D Szép napos hétvégét, és kellemes sétákat kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

A hétvégén megcsináltam nagy sikerrel! Tökéletes a recept! Mindent aszerint csináltam (kivéve a tejes átg?zölést), és a képen látható gyönyör?séges pillangókat kaptam én is! És emellett még nagyon finom is volt!!!! Gratula hozzá! :-)

Andi80_

Kedves Dori24, Köszönöm szépen és nagyon örülök, hogy ízlett. Köszi, hogy elkészítetted és hogy elmondtad :-) Kedves egészségetekre! Üdv, Andi

h3eniko

Szia Andi! Nagyon megtetszett a recepted, amikor eloszor meglattam, igy a hetvegen el is keszitettem. Olyannyira lelkes voltam, hogy elhataroztam, hogy teszek egy kis brokkolit is bele. Nem sok, csak 5-6 dkg-ot, hogy a harmonia megmaradjon. Szeretjuk a brokkolit. Gyonyoruek lettek a pillangoim! Amikor a tejes gozolest csinaltam, akkor vettem eszre, hogy a konyhapulton ott vigyorog meg a kikeszitett reszelt sajt meg a kukorica. Upsz... :) Legkozelebb igyekszem nem elfelejteni beletenni oket. :) Fantasztikusan finomak ezek a pillangok! Csak ketten vagyunk parommal, igy harmadnapra is maradt 2 db. Meg akkor is finom puha volt! Valoszinuleg a tejes gozoles miatt. Biztosan elkeszitem maskor is! Ajanlom mindenkinek! Koszonom a receptet! Eniko

Andi80_

Kedves Enik?, Nagyon szívesen. Én örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett. Kedves egészségetekre! Szép hetet kívánok! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Szia h3eniko El mondod mi az a teljes gözölés? köszönöm marian

Andi80_

Kedves Marian, amikor kivesszük a süt?b?l a péksütit, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva pihentetjük pár percet, ezalatt átg?zöl kicsit a tészta és finom, puha lesz.

Törölt felhasználó

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszönöm szépen :D

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre! :-)

Henrietta1983

Köszi a receptet, nagyon finom. Id?sz?kében els? körben 35 aztán betöltve 15 perc volt a kelesztési id?. Így is m?ködött. Nem volt zöldf?szeres töml?s sajt a boltban, ezért simát vettem és felturbóztam fokhagymával és petrezselyemmel. Legközelebb a lilahagymát gombával és petrezselyemmel kis olajon megdinsztelem és a kaliforniai paprikát és a borsót kihagyom :)

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

dosika61

Ezt a tejes g?zölést még nem hallottam, de nagyon jó ötlet a kelt tésztákhoz!

Andi80_

Valóban, örülök, hogy segíthettem :-)

Moon79

Szia! Ez egyszer?en mennyei finom. Ma készítettem el, és hát nyamííííí. :) Köszi a receptet. Üdv, Móni

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

witch

Vegre eljutottam az elkeszitesig, hat, hogy ez milyen finom es az enyem is ilyen gyonyoruen nez ki! Nem is gondoltam volna. :o) Attol feltem, hogy a zoldsegek majd levet engednek es nem sul at a teszta, de nem igy tortent, tokeletes lett! Koszi a receptet, nagyon jo! udv:witch

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek