r
Nosalty Logó

Tagliatelle

Évi néni
Tagliatelle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

421
Kalória
18.1g
Fehérje
74.1g
Szénhidrát
6.3g
Zsír
73.3g
Víz
180g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
314.1mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 421 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. Majd 4 részre osztva, tésztanyújtóval nyújtani kezdjük. Ha nagyon lágynak érezzük, akkor finoman átlisztezzük a felületét. Mikor már szép vékony (1-es fokozat), a gép feltétjével felszabjuk széles metélt formára. Az olaszok szeretik, minél hosszab a tészta.
  3. Megszáríthatjuk, vagy frissen lobogó sós vízben 2 perc alatt kifőzhetjük. Ha leszűrtük, kevés olajat tegyünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 3 p

Mindig csodálva nézem Magos Zoltánt a TV Paprikán, milyen könnyedén lát neki egy tészta elkészítéséhez. Még emlékszem, mikor gyerek voltam, és édesanyám mindig friss tésztát készített, sőt nagymamám még fateknőben gyúrta a tésztát. Ennek is meg van a maga hangulata. Ezért olykor, ha van időm, és nem szükséges hozzá nagyon sok (talán még annyi sem, mintha leszaladnék a sarki közértbe sorba állni egy zacskó tésztáért.) Nem szólva arról, hogy így legalább tudom, mi is fő a fazekamban. Készítettem már tortellinit is. Csak biztatni tudok mindenkit, fogjon bele, próbálja ki.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek