Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tagliatelle

Tagliatelle
Tagliatelle
33 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig csodálva nézem Magos Zoltánt a TV Paprikán, milyen könnyedén lát neki egy tészta elkészítéséhez. Még emlékszem, mikor gyerek voltam, és édesanyám mindig friss tésztát készített, sőt nagymamám még fateknőben gyúrta a tésztát. Ennek is meg van a maga hangulata.

Ezért olykor, ha van időm, és nem szükséges hozzá nagyon sok (talán még annyi sem, mintha leszaladnék a sarki közértbe sorba állni egy zacskó tésztáért.) Nem szólva arról, hogy így legalább tudom, mi is fő a fazekamban. Készítettem már tortellinit is. Csak biztatni tudok mindenkit, fogjon bele, próbálja ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. Majd 4 részre osztva, tésztanyújtóval nyújtani kezdjük. Ha nagyon lágynak érezzük, akkor finoman átlisztezzük a felületét. Mikor már szép vékony (1-es fokozat), a gép feltétjével felszabjuk széles metélt formára. Az olaszok szeretik, minél hosszab a tészta.
  3. Megszáríthatjuk, vagy frissen lobogó sós vízben 2 perc alatt kifőzhetjük. Ha leszűrtük, kevés olajat tegyünk rá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi tészta, házi szélesmetélt, tagliatelle házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

421
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
durumliszt 10 dkg
víz 0.5 dl