r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Thomas13
Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49702.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    49049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6328 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198808.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    196197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    413 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    5158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25312 micro
Összesen 1950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11639.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    11487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy fazék vizet forrni. Kb annyi legyen a víz, hogy a borsót majd ellepje.
  2. Miután felforrt a víz, a borsót belerakjuk és majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a mentalevelet és a fél fej jégsalátát, és a borsóval készre főzzük.
  3. Leszűrjük egy másik lábasbaés félretesszük a levet.
  4. Turmixgépbe tesszük a borsót és összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a tejfölt, és a leszűrt léből egy keveset. Félretesszük.
  5. Lesütjük ropogósra a pármai sonkát egy kevés olívaolajon és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összetörjük apró darabokra.
  6. Visszaforraljuk a levest, és ahogy felforrt máris tálaljuk.
  7. Sonkát szórunk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3969
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
Thomas13 10 recept

Ezt a levest a szakács barátomtól tanultam. Könnyű, laktató és egészséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek