Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás

Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest a szakács barátomtól tanultam. Könnyű, laktató és egészséges.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy fazék vizet forrni. Kb annyi legyen a víz, hogy a borsót majd ellepje.
  2. Miután felforrt a víz, a borsót belerakjuk és majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a mentalevelet és a fél fej jégsalátát, és a borsóval készre főzzük.
  3. Leszűrjük egy másik lábasba és félretesszük a levet.
  4. Turmixgépbe tesszük a borsót és összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a tejfölt, és a leszűrt léből egy keveset. Félretesszük.
  5. Lesütjük ropogósra a pármai sonkát egy kevés olívaolajon és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összetörjük apró darabokra.
  6. Visszaforraljuk a levest, és ahogy felforrt máris tálaljuk.
  7. Sonkát szórunk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 906
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Thomas13

Mióta szakács: 2010.02.09.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldborsókrémleves mentával és pármai sonkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Sat, 2011-06-11 12:23

Kis módosítással ezt főzöm holnap, nagyon tetszik (víz helyett csirkealaplé).

483
zöldborsó 1 kg
menta 1 marék
jégsaláta 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
pármai sonka 8 dkg
olívaolaj 2 ek