Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virágfánk Olgistól

Virágfánk Olgistól
Virágfánk Olgistól
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsintatészta sűrűsége sok mindentől függ, tojás nagysága, tej sűrűsége, liszt minősége. Lényeg, hogy jó sűrű legyen, és forró a sütővas. De ne túl forró, mert a palacsintamassza a tálban megköt körülötte, nem is olyan egyszerű ez.

 

 

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Tartsuk egyenletes melegen az olajban a nyeles vasformát.

Színezhetjük a masszánkat céklaporral pirosra, sáfránnyal sárgára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, sűrű palacsintatésztává, csomómentesre.
  2. A nyeles vasformát előmelegítjük.
  3. A forró vasformát belemártjuk a tésztába.
  4. Tartjuk a formát a forró olaj felszínén, pár percig, ne süllyedjen bele. Ne érjen a lábas aljához, mert leragad. Az olajat időnként pótolni kell.
  5. Könnyen leválik a kész tészta a vasformáról.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 576
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Boldogi rózsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

330
tej 2.5 dl
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
cukor 1 ek
ecet 1 kk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet