Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrém Zsuzsától

Zellerkrém Zsuzsától
Zellerkrém Zsuzsától
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Erdélyből származik, egy kedves ismerőstől.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítós kenyérre kenve nagyon finom reggeli vagy vacsora. De legfinomabb teljes kiőrlésű, magvas pirítóssal.

A mi családunk nagyon szereti, mikor már mindenkinek elege van a felvágottakból, de egyébként is mindig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megtisztítjuk, és egyben feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. A zeller nagyságától függően a főzési idő kb. fél-egy óra.
  2. A megfőtt zellert kicsit hűlni hagyjuk, majd kislyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Ezután hozzáadjuk a finomra reszelt vöröshagymát, fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk. Kis ételízesítővel ízesíthetjük, ez el is maradhat.
  4. Az olívaolajjal, majonézzel krémesre keverjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 19 670
elküldve: 4
receptkönyvben: 136
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mátayné Zsuzsa

Mióta szakács: 2009.10.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

zelleres szendvicskrém, egyszerű zellerkrém, erdélyi zellerkrém

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyorosizsuzsa
gyorosizsuzsa Sun, 2015-05-10 18:26

Kedves Zsuzsa!

A krémet már többször is elkészítettem a családomnak és nagyon szeretik. Köszönettel!

infoxp2500
Jankó Péter / infoxp2500 Mon, 2015-01-12 18:17

Ezeket nagyon igazán és nagyon finomabb, de nekem olíva olaj helyett házi napraforgó étolaj raktam, és még finomabb, de zeller forralni, de előbb raktam 2 db babérlevél is. átfőztem, és átszűrni utána aprítógép raktam, és már jó krémes legyen, utána minden hozzávalók a fűszeres, hagyma, fokhagyma, olaj, fehér bors, fekete bors, zeller levél is lehet hozzávalók, Himalája só is használtam és még egy kicsi hozzávalók a fűszerkömény őrölt is, és összekeverni, és megkóstolni és pont és isten finomabb, mint neked :D.

137
zeller 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
majonéz 2 ek
1 kávéskanál