Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-mézes körte kesudióhabbal

Vörösboros-mézes körte kesudióhabbal
Vörösboros-mézes körte kesudióhabbal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érkezik hozzám délután Tündi barátnőm, akivel kertészkedős, koktélozós programot tervezünk. Mindenképpen szeretném meglepni valami finomsággal. Igazi csajos, édes és egyben sós ez a körtecsoda. Szerintem imádni fogja..

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket megpucoljuk, félbevágjuk, kivágjuk a magját.
  2. A fűszeres, mézes vörösborban megpároljuk.
  3. Annyira legyen puha, amennyire szeretjük.
  4. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a kesudiót mozsárban megtörjük, kiveszzük a felét, és tovább morzsoljuk.
  6. A kéksajtot és a kecskesajtot összekeverjük a felvert tejszínhabbal, majd belekeverjük az apróra morzsolt kesudiót.
  7. A kihűlt körtékbe töltjük, megszórjuk a nagyobbra tört kesudiókkal.
  8. A vörösbort a méz által sziruposra főzzük tovább, és mellé díszítésként tálalhatjuk.
  9. Már csak egy finom hűsítő koktél hiányzik mellőle... 
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 763
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

vörösborban párolt körte kecskesajttal, töltött körte, kesudiós sajtos körte

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
körte 2 db
édes vörösbor 2 dl
méz 2 ek
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
kéksajt 4 dkg
kecskesajt 2 dkg
habtejszín 1 dl
kesudió 4 dkg