Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros meggy

Vörösboros meggy
Vörösboros meggy
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő, gyors és egyszerű meggybefőtt. A bortól hosszú ideig ropogós marad, keményebb, mint amikor leszedtük! Az alkohol alig érződik rajta, vagyis bármire használhatjuk, amire a sima meggybefőttet is. (Azért babazsúron ne tálaljuk fel.)

Frank Júlia receptje (Házi befőzés, Officina Nova Kiadó, 1991. 23. oldal).

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ezt a mennyiséget jól dunsztolhatjuk hűtőtáskában, épp belefér. Én azért a békesség kedvéért teszek egy vágódeszkát a táska aljára, mert a műanyag annyira nem szereti a forró üvegeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes vagy kis szemű meggyet válasszunk, mert az jobban kitölti az üveget. A meggyet leszárazzuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A meggyet betöltjük az üvegekbe úgy, hogy közben kézzel paskoljuk az üveg alját, hogy a szemek elhelyezkedjenek.
  3. A cukrot és a vizet állandó keverés mellett felfőzzük. Méz állagú szirup lesz belőle.
  4. Beleöntjük a bort, és tovább főzzük, míg forrni nem kezd. Elkeverünk benne egy kevés tartósítószert. (Ha nem túl meleg a kamránk, ezt el is hagyhatjuk, mert a bor jól tartósít.)
  5. A forró felöntőlével megtöltjük az előkészített üvegeket, lezárjuk, és száraz dunsztba téve, egy nap alatt kihűtjük.
  6. A megadott mennyiségből pontosan 7 darab 720 ml-es üveget tudunk megtölteni.
  7. A mennyiségeket úgy is számolhatjuk, hogy 1 db 720 ml-es üvegbe kb. 1/2 kg meggy és 2,5 dl felöntőlé fér bele.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 981
elküldve: 8
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

boros meggybefőtt, meggy vörösborral eltéve, alkoholos meggybefőtt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
meggy 3 kg
cukor 1 kg
száraz vörösbor 1 l
víz 2 dl
nátrium-benzoát 1 késhegynyi