Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konyakos meggy egyszerűen

Konyakos meggy egyszerűen
Konyakos meggy egyszerűen
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben az évben elég jó lett a meggytermés, így lekváron kívül alkoholos meggy is készült. Adventig általában nem bontjuk ki, onnantól főleg sütikhez, édességekhez használom. Idén először készült fűszeres változat is "karácsonyi kiadásnak".

hozzávalók / 4 adag

Egy üveghez

Az ízesítéshez

ajánlat

Tiramisuba, somlóiba, kókuszgolyóba, pudinghoz. Levét felhasználhatjuk keksztekercs összefogására, süteménykrémbe stb.
Ugyanezzel a módszerrel tehetünk el málnát, sárgabarackot is alkoholban vagy érési sorrendben vegyesen gyümölcsöket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott, leszárazott meggyet rétegesen barna cukorral csavaros befőttes üvegekbe töltjük.
  2. Beletesszük a fűszereket, felöntjük alkohollal, és lezárjuk a tetejüket.
  3. Hűvös helyre tesszük (spejz), pár napon keresztül naponta megforgatjuk az üvegeket, hogy a cukor teljesen felolvadjon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 304
elküldve: 3
receptkönyvben: 275
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

meggykompót konyakosan, konyakos meggybefőtt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

182
meggy 350 g
konyak 2 dl
barna cukor 15 dkg
csillagánizs 1 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 1 db