Dühöng az eperszezon. Barátnőm tanácsolta, hogy Stahl Judit sült eperjét csináljam meg télire, úgy megmarad az eper színe. Nekem egy kicsit túl édes lett, de a bodzaszörp (tömény) jót tett neki. Érdemes kipróbálni.
Dühöng az eperszezon. Barátnőm tanácsolta, hogy Stahl Judit sült eperjét csináljam meg télire, úgy megmarad az eper színe. Nekem egy kicsit túl édes lett, de a bodzaszörp (tömény) jót tett neki. Érdemes kipróbálni.
Mikor leöntjük a sütőpapírról a forró epret, cukrot, vigyázzunk a kezünkre, eléggé forró gőz csap fel. Ez a csodás piros finomság fagylaltra, palacsintába, bármibe finom:).
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (10)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Jót kacagtam ezen, mert engem is irritál vmiért, és vicces ez a szó rá, hogy "maszatol". :-D :-)))) De tényleg vannak jó receptjei, azt hiszem az itt található Túrórudi torta is eredetileg tőle származik. Na az szuper jó, isteni finom és egyáltalán nem bonyolult. Örültem amikor rátaláltam itt. :)
Pindurka!!!!!!!ügyessssssssss vagy:)))ha lett volna itthon dzsemfixem én is tettem volna bele:)))szerintem is a bodza kicsit megbolondítja,csak nem szabad túlzásba esni,mert akkor akármilyen:))gyümölcsös bodza lesz és nem bodzás akármilyen gyümi:))Nem szeretem Stahl Juditot(valamiért a látványa irritál ahogy főz,maszatol)de vannak jó receptjei ez a sült eper meg kiváló ötlet,mert közel se olyan macerás mint más eltevés.
Akkor ahhoz jó kisérletezést! ;)
No, el kell mondanom, hogy én kezdő lekvárfőző vagyok. Olyannyira, hogy idén főztem először lekvárt, dzsemet. AzEszter receptje alapján főztem ribizlilekvárt, ami legnagyobb örömömre jól sikerült. :)
Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy a te "sült eper bodzával" recepted alapján készítek cserkó dzsemet. Nagyon tetszett ez a pirított cukros megoldás. Picit másképp csináltam, mert az eper lágyabb, jobban összeáll (gondolom én), a cserkóhoz tettem citromsavat, meg kicsi dzsemfixet (így tartósítószert nem). És a bodzaszörptől annyira finom lett! Nagyon jó lett ez is szerintem, 3 kisebb üveg saját készítésű bodzás cseresznye dzsem díszíti majd a spájzom polcát (a 2 ribizlivel együtt)! :)
Köszönöm a segítséget, receptet! :)
előbb hársfavirág kisérletezés jön:))szezonja van:)))
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Köszönöm:)))egészen meghatódtam:)
Fogalmam sincs,de egy próbát megér....meg 25 dkg cukrot cseresznyét is:)))Stahl receptkönyvében utánanéznék a helyedben,hátha arra is tud valami "eccerűt".Én meg most azon filózok,hogy vajon akácszörpöt lehetne e úgy csinálni ahogy bodzaszörpöt.Lehet kicsiben kipróbálom:))
Puding próbája az evés! :) Elkészítem ma, aztán majd jövök és "elmondom" milyen lett. :)
Jó kísérletezgetést neked is (az akácszörpihez)! :)
Én tettem el akác szörpöt ugyanúgy, mint a bodzát. Nincs olyan erőteljes íze, de ez is egy finom különlegesség.
Kedves Nekemannyima! :):)
Mit gondolsz, ugyanezzel az eljárással cseresznyét is eltehetek télire?
Válaszodat előre is köszönöm!