r
Nosalty Logó

Sült eper bodzával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nekemannyima
Sült eper bodzával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1346 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 337 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1346 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, szárát leszedjük, félbevágjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a papír széle felgörbüljön a tepsi oldalára kb. 2 cm-t.
  3. A sütőpapír felére ráöntjük egyenletesen az epret, a másik felére a kristálycukrot.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Mikor kész, egy ügyes mozdulattal összefogjuk, és egy lábosba zúdítjuk. A zsírpapírról a ráragadt karamellt, ha kicsit kihűlt, egyben leszedhető, és az eperhez keverjük a citrompotlóval, nátriumbenzonáttal, a bodzaszörppel együtt. Addig keverjük még, amíg elolvad a citrompotló.
  6. Üvegbe töltjük, tetejét ici-pici szalicillel megszórjuk. Lezárjuk, egy órára fejre állítjuk. Mehet a polcra.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4516
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Mikor leöntjük a sütőpapírról a forró epret, cukrot, vigyázzunk a kezünkre, eléggé forró gőz csap fel. Ez a csodás piros finomság fagylaltra, palacsintába, bármibe finom:).

Receptkategóriák

Sült eper bodzával
nekemannyima 18 recept

Dühöng az eperszezon. Barátnőm tanácsolta, hogy Stahl Judit sült eperjét csináljam meg télire, úgy megmarad az eper színe. Nekem egy kicsit túl édes lett, de a bodzaszörp (tömény) jót tett neki. Érdemes kipróbálni.

Hozzászólások (6)

Pindurka81

Kedves Nekemannyima! :):) Mit gondolsz, ugyanezzel az eljárással cseresznyét is eltehetek télire? Válaszodat el?re is köszönöm!

nekemannyima

Fogalmam sincs,de egy próbát megér....meg 25 dkg cukrot cseresznyét is:)))Stahl receptkönyvében utánanéznék a helyedben,hátha arra is tud valami "eccer?t".Én meg most azon filózok,hogy vajon akácszörpöt lehetne e úgy csinálni ahogy bodzaszörpöt.Lehet kicsiben kipróbálom:))

Törölt felhasználó

Én tettem el akác szörpöt ugyanúgy, mint a bodzát. Nincs olyan er?teljes íze, de ez is egy finom különlegesség.

Pindurka81

Puding próbája az evés! :) Elkészítem ma, aztán majd jövök és "elmondom" milyen lett. :) Jó kísérletezgetést neked is (az akácszörpihez)! :)

nekemannyima

el?bb hársfavirág kisérletezés jön:))szezonja van:)))

Pindurka81

Akkor ahhoz jó kisérletezést! ;) No, el kell mondanom, hogy én kezd? lekvárf?z? vagyok. Olyannyira, hogy idén f?ztem el?ször lekvárt, dzsemet. AzEszter receptje alapján f?ztem ribizlilekvárt, ami legnagyobb örömömre jól sikerült. :) Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy a te "sült eper bodzával" recepted alapján készítek cserkó dzsemet. Nagyon tetszett ez a pirított cukros megoldás. Picit másképp csináltam, mert az eper lágyabb, jobban összeáll (gondolom én), a cserkóhoz tettem citromsavat, meg kicsi dzsemfixet (így tartósítószert nem). És a bodzaszörpt?l annyira finom lett! Nagyon jó lett ez is szerintem, 3 kisebb üveg saját készítés? bodzás cseresznye dzsem díszíti majd a spájzom polcát (a 2 ribizlivel együtt)! :) Köszönöm a segítséget, receptet! :)

nekemannyima

Pindurka!!!!!!!ügyessssssssss vagy:)))ha lett volna itthon dzsemfixem én is tettem volna bele:)))szerintem is a bodza kicsit megbolondítja,csak nem szabad túlzásba esni,mert akkor akármilyen:))gyümölcsös bodza lesz és nem bodzás akármilyen gyümi:))Nem szeretem Stahl Juditot(valamiért a látványa irritál ahogy f?z,maszatol)de vannak jó receptjei ez a sült eper meg kiváló ötlet,mert közel se olyan macerás mint más eltevés.

Pindurka81

Jót kacagtam ezen, mert engem is irritál vmiért, és vicces ez a szó rá, hogy "maszatol". :-D :-)))) De tényleg vannak jó receptjei, azt hiszem az itt található Túrórudi torta is eredetileg t?le származik. Na az szuper jó, isteni finom és egyáltalán nem bonyolult. Örültem amikor rátaláltam itt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.