r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

Nosalty
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tarhonyához

518
Kalória
43g
Fehérje
40.6g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
263.4g
Víz
74.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 518 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 3106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 110 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    263.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 518 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    258 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 3106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, hogy levet engedjen, és üvegesre pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, a tűzről levéve megszórjuk a fűszerpaprikával, és jól elkeverjük.
  2. A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és addig főzzük gyakori kavargatás mellett, amíg levet enged és kifehéredik.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel és az apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pörkölthöz. Elkeverjük, és lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul. Ne hagyjuk magára a pörköltöt, gyakran érdemes ránézni, keverni rajta egyet, és szükség esetén egy kevés vizet hozzáadni.
  4. Ha úgy érezzük, hogy a hús hamarosan eléri a kellő puhaságot, felöntjük vörösborral, és elkészítjük a köretet.
  5. Az elkészült tarhonyával, csemege- vagy kovászos uborkával tálaljuk.

A tarhonyához

  1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát, fűszerezzük, és egy-két percig együtt pirítjuk.
  3. Felöntjük a húsalaplével, keverünk rajta egyet, majd 15-20 percig lefedve főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p

Az egyik örök kedvenc, az igazi, az utánozhatatlan, a vörösboros marhapörkölt! Az elkészítése odafigyelést és türelmet igényel, de megéri, mert ha jól sikerül, azt évekig emlegetni fogják! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...