Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös rózsák

Vörös rózsák
Vörös rózsák
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután rátettük a szirupot, érdemes másik tálcára átrakni, mert ha többet szív be a szirupból, akkor leválhatnak a szirmai.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A sziruphoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a darált kekszet egy tálba öntjük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az étolajat és a joghurtot, majd összegyúrjuk, utána hozzáadjuk az összes ételfestéket. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.
  2. A szirup hozzávalóit egy kis lábosban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
  3. A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle.
  4. Egy rózsához 6 korong szükséges. Az első korong közepébe belefektetünk egy olyan hosszú kukoricapelyhet, mint a korong, majd felhajtjuk a széleit. Fogunk még egy korongot, és a kukoricapelyhesnek arra a felére fordítjuk az előbb említett módon, amelyiknél kilátszik a kukoricapehely. A 3. korongot az egyik oldalára tapasztjuk, a 4.-et a vele szembe lévő oldalra. Az 5.-et és a 6.-at úgy tesszük szembe egymással, mint az első kettőt. 
  5. Ezután egy éles késsel félbevágjuk őket, és a vágott felére fordítva beletesszük egy margarinnal kikent tepsibe. Így mindegyiknek a közepén látszik a kukoricapehely. 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük őket.
  6. Ha kész, még melegében meglocsoljuk őket kétszer a sziruppal, majd megszórjuk kristálycukorral.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 474
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nadika

Mióta szakács: 2013.01.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kekszrózsák, szirupos rózsák, édes vörös rózsák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1494
finomliszt 1 bögre
kekszmorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 40 ml
joghurt 150 g
margarin 6 dkg
sütőpor 0.5 csomag
ételfesték 2 kávéskanál
dió 1 marék
cukor 1 bögre
víz 250 ml
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 2 ek