Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve

Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve
Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakács tanuló fiam 17. születésnapjára elterveztem, hogy egy különleges formatortát fogok készíteni. Sok képet megnéztem, és a kabátforma tűnt úgy számomra, hogy a legkönnyebben kivitelezhető otthoni körülmények között. Sokat gondolkodtam, mi legyen az alap. Úgy gondoltam, szebb nem is lehetne, mint egy vörös bársony torta, amely felvágva még izgalmasabbá teszi a tortát. Nagyon nagy öröm volt készíteni, és végül látni a boldogságot az arcán...

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

ajánlat

Ajánlom a vörös bársony tortát minden alkalomra. Nagyon szép, különleges torta.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A megadott mennyiségeket 3 részre osztva elkészítjük egyenként a tortalapokat. Mindegyik lapot külön sütjük meg, így a felvágás során szép szabályos lesz, és nem morzsolódik a vörös tészta a fehér krémmel.
  2. A cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk az egész tojásokat, elkeverjük. Beleöntjük a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet és a joghurtot.
  3. Végül hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Kanalanként hozzáadjuk a mascarponét. Elkeverjük. Fontos, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek az alapanyagok.
  2. A kész krémmel bekenjük a tortalapokat, a torta oldalát és tetejét.
  3. Jól lehűtjük.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A fondant kinyújtjuk, a tortára helyezzük, elsimítjuk. Gombokkal, gallérral, szegéllyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 241
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fondant bevonatos vörös bársony torta, szülinapi vörös bársony torta, szakácskabát torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1290
vaj 30 dkg
cukor 48 dkg
tojás 6 db
finomliszt 48 dkg
joghurt 300 g
sütőpor 1.5 teáskanál
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
ételfesték 3 kávéskanál
vaj 40 dkg
mascarpone 40 dkg
porcukor 30 dkg
cukorfondant 90 dkg
cukorfondant 10 dkg