Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-szalonnás rakott krumpli

Virslis-szalonnás rakott krumpli
Virslis-szalonnás rakott krumpli
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztorija nincs, max. annyi, hogy többféleképpen kipróbáltam már, és ez vált be eddig a legjobban. Aki nem szeretne nyers tojást adni hozzá, az nyugodtan rakhat bele főtt tojáskarikákat is. Mi így jobban szeretjük, mert szépen összefogja a krumplikat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Télen, nyáron elkészíthető, abszolút nem szezonfüggő finom étel. Ezer variációja lehetséges, szerintem sosem lehet megunni:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit. (Én a burgonyát nem héjában szoktam megfőzni hanem felkarikázva. Lehet, hogy héjában főzve finomabb, de nem szeretem pucolgatni, főleg ha kevés az időm. Aki ráér, és úgy jobban szereti, főzze úgy.)
  2. Amíg a krumpli fő, előkészítjük a hozzávalókat.
  3. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát karikára vágva, megdinszteljük picit, a szalonnát felcsíkozzuk, majd a hagyma mellé dobjuk 1-2 percre.
  4. A tejfölt összekeverjük 1 tojással, sóval, borssal és az édes paprikával.
  5. A megfőtt krumpli egy harmadát a kivajazott jénai aljába rakjuk, jöhet rá a hagyma fele. Sózzuk, borsozzuk. Jöhet rá a szalonnacsíkok fele, kolbász, virslikarikák és rájuk 2 tojás nyersen. (Nem szoktam felkeverni a tojást, csak mint a tükörtojást ráütöm.)
  6. Következő réteg krumpli következik, majd hagyma, só, bors, szalonna, kolbi, virsli és újabb 2 tojás. A tetejére megint krumpli, végül az egészet beborítjuk a tejfölös masszával. Aki akar még sajtot is reszelhet a tetejére, nekem most épp nem volt itthon.
  7. Zutty be a sütőbe, és pirulásig sütjük. Isteni ebéd vagy vacsora lesz belőle. 
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 910
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott burgonya, kolbászos-szalonnás rakott krumpli virslivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Tue, 2011-06-28 08:59

Nagyon szívesen!Én is szeretek kísérletezni,és kitalálni,hogy az otthon található alapanyagokból mit is lehet összehozni.Neked is jó kísérletezést!:)
Rita

szaboadel
szaboadel Fri, 2011-06-24 14:26

Szia Gombicsek!
Köszi a receptet, nagyon szeretek új dolgokat kipróbálni, ezt is el fogom készíteni.
Üdv: Adél

840
burgonya 5 db
tojás 5 db
kolbász 20 dkg
császárszalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
virsli 10 dkg
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg