r
Nosalty Logó

Majonézes virslisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Majonézes virslisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7236.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    3817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 3179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a burgonyát, sós vízben.
  2. Megfőzzük a tojást, a virslit.
  3. Összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a majonézt.
  4. A hagymát csíkokra vágjuk és azt is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A tojást is kisebb darabokra, kockákra vágjuk.
  6. Ha kihűltek a főtt dolgok, hozzákeverjük őket a majonézes alaphoz.
  7. A legfinomabb íz elérése érdekében egy éjszakára hűtőbe rakjuk, így jól összeérnek benne az ízek.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 92786
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Ajánló

Ez egy könnyű, de mégis nagyon laktató étel. Minden étkezésre ajánlom. Megállja a helyét reggelinél, ebédnél, de vacsoránál is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Majonézes virslisaláta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Még sohasem készítettünk itthon virslisalátát, ezért interneten kerestem rá a receptre. Minden receptben máshogy írták a hozzávalókat, úgyhogy megalkottam a nekem szimpatikus virslisalátát. :) Hozzátenném, nagy sikerrel. Egy hatalmas tállal lett belőle, ami másnap hamar elfogyott. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.