Virsli saláta 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
70g virsli188 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
280g virsli753 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
947
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
44g virsli118 kcal
-
28.3g vöröshagyma10 kcal
-
7.1g petrezselyem3 kcal
-
1.6g fehérborecet0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.7g víz0 kcal
Összesen
148
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1364.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 115.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5459.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 852 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 3872 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 462.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 743 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2509 micro
Összesen
947
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 857 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
280 g virsli
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek fehérborecet
-
1 kk só
-
1 ek cukor
-
1 ek olívaolaj
-
1 dl víz
Elkészítés
- A virslit megfőzzük, és hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.
- A hagymát vékony karikákra vágjuk, majd kicsit besózzuk. Összekeverjük a virslivel egy nagy tálban.
- Az ecetet, az olajat, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot összekeverjük, felhigitjuk kb 1 dl vízzel és a tálba öntjük.
- Tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 74240
- Feltöltés dátuma: 2011. január 05.
Ajánló
Mi sült hús és krumplisaláta, krumplipüré mellé ettük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
a-édrienn
87 recept
Szilveszter alkalmával készült ez a saláta.