Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors kréker

Villámgyors kréker
Villámgyors kréker
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan alábecsülik az ehhez hasonló, egyszerű recepteket, de vajon egy összejövetelen miből fogy mindig a legtöbb? Mi az, amit szinte mindenki szeret, és nem is lehet abbahagyni? Hát, persze, hogy a sós rágcsálnivaló! Ez a recept villámgyors, akár a vendégsereg érkezése előtt összedobható, nem lehet belőle eleget készíteni, pillanatok alatt elfogy.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, és derelyeszaggatóval formázzuk (vagy kis pogácsaszaggatóval) .
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis krékereket, majd 180°C fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt ropogósra sütjük őket, kis szint is kapnak majd.
  3. Frissen, langyosan már lehet is fogyasztani, de napokig eltartható, és úgy is szuper jó az íze és állaga is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szüret, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rágcsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

234
tönkölybúza liszt 300 g
1.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 teáskanál
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
olívaolaj 1.2 dl
rizstej 1 dl
élesztőpehely 2 ek
lenmag 3 ek
szezámmag 3 ek