Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró 4. - koszorú formában

Vendégváró 4. - koszorú formában
Vendégváró 4. - koszorú formában
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi zsúrokra nagyon alkalmas.
Vigyázzunk, hogy a zselatin és az alapanyagok azonos hőmérsékletűek legyenek, mert a zselatin összekapódhat és akkor nem köti meg a masszát!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Előre elkészíthető, laktató vendégváró. Dúsíthatjuk piros színű kaliforniai paprikával, vagy bármivel, amihez kedvünk van. Felszeletelve, salátaágyon, vagy díszkáposzta levelekre helyezve, petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk.
Felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl vizet felforralunk a leveskockával. 3 tk zselatint belekeverünk.
  2. A tojást, az uborkát, a lilahagymát kockára vágjuk, a felvágottat laskára.
  3. A zselatinos alaplében óvatosan átforgatjuk a hozzávalókat, belekeverjük a majonézt és a tejfölt.
  4. Koszrúformát folpakkal kibélelünk, belesimítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.
  5. Hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
  6. Ha kihűlt, 2 tk zselatint feloldunk forró vízben, és belekeverünk 2 mk sáfrányt, majd ecsettel bevonjuk a kiborított formát. Így a szeletek is egyben maradnak és mutatósabb is.

  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sáfrányos vendégváró koszorú, sáfrányos vendégváró hidegtál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-11 16:41

Erikám! Ha a keksz formákra gondolsz(piros műanyag),azt a debreceni Mihály napi vásáron vettem 2 éve.

bokine
bokine / bokine Thu, 2010-11-11 20:31

Kedves Olgis, igen azokra gondoltam. Köszönöm a gyors választ. Nagyon érdekes, hogy pont Téged köszöntöttelek, mint új Nosaltyst, megnéztem a picassán a képeidet és pont ugyan azokkal a dolgokkal foglalkozol, amivel én. ( fényképezés, kézművesség, virágok stb)
Azt szokták mondani, hogy nincs véletlen :-D
Örülök, hogy ide kerültél :)
Üdv: Erika

bokine
bokine / bokine Thu, 2010-11-11 09:18

Kedves Olgis! Először is üdvözöllek itt a Nosaltyn. Bízom benne, hogy jól fogod itt érezni Magad, találsz sok új receptet és mi is örülhetünk a Te receptjeidnek.
Egy kérdésem lenne: a picassa oldalon a 94-es fotón lévő formákat hol vetted?
Üdvözöllek: Bokros erika

146
főtt tojás 6 db
felvágott 15 dkg
lila hagyma 2 db
csemegeuborka 2 db
majonéz 3 ek
tejföl 2 ek
zselatin 5 teáskanál
leveskocka 1 db
víz 1 dl
sáfrány 2 kk